
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
עוגה
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות סוכר לבן
-
1קופסת שימורים או 560 גרם רסק תפוחים לא ממותק
-
3כוסות או 420 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
תערובת קינמון-אגוזים
-
1/4 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
-
1כוס או 100 גרם אגוזי מלך
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה. מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.
- משטחים 1/3 מהתערובת בתבנית משומנת בספריי שמן. מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הקינמון ומפזרים מחציתה מעל תערובת העוגה בתבנית. מורחים עוד 1/3 מתערובת העוגה, מפזרים את יתרת תערובת הקינמון ומכסים ביתרת תערובת העוגה.
- אופים שעה ורבע, עד שהעוגה קפיצית למגע, זהובה וריחנית.
תגובות (14)
האם ניתן במקום רסק התפוחים לגרד תפוחים? אם כן מה הכמות שצריך?
אפשר, בכמות זהה, אבל העוגה תצא שונה. תפוחים מגורדים נטמעים בצורה פחות הומוגנית בתערובת, יתכן ויורגשו חתיכות תפוחים במרקם
שלום קרין . האם ניתן להחליף את הקמח הלבן לקמח כוסמין מלא? ואם כן אז האם באותן כמויות לכל המצרכים? תודה
כדאי להחליף עד חצי מכמות הקמח בקמח מלא, השאר זהה
היי
היי, האם האפייה היא על טורבו או אפייה רגילה ? האם בדר”כ האפייה לעוגות בחושות היא טורבו או רגילה? תודה
מבאס מאוד….יצאה עוגה יבשה😔
מצטערים לשמוע סיגלית 🙁
האם עקבת אחרי כל שלבי המתכון?
האם אפשר להחליף את האגוזים בשקדים או במשהו אחר?
אפשר להחליף לשקדים או לא לשים בכלל. בהצלחה!
האם ניתן להחליף את רסק התפוחים במחית פרי אחר. למשל יש לי רסק של מנגו?
לא מומלץ. ישפיע על טעם העוגה. זו עוגת תפוחים…(:
היי, האם ניתן לאפות בטורבו? אם כן למשך כמה זמן?
רצוי לא לאפות בתוכנית טורבו הנוטה לייבש את העוגה. בהצלחה (: