עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי

עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי זו עוגה לחה, עסיסית, מתוקה וטעימה מאוד, שפשוט להכין ולהגיש עם רוטב טופי קרמלי. מתימה לחגיגות ט"ו בשבט
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

עוגה

ציפוי טופי

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים בקערה גדולה את החמאה עם ממרח תמרים, ביצים, סוכר ומיץ. מנפים פנימה קמח תופח וקינמון וטורפים לתערובת חלקה.
  3. ממלאים תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  4. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים רוטב טופי: בסיר מבשלים יחד סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס והרוטב סמיך.
  5. מוזגים את הרוטב על העוגה המוכנה ומחזירים לתנור ל-5 דקות. מצננים לפני שמגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    אדוה בן עמי

    היי רציתי לדעת אם אין טעות במתכון וזה אכן סוכר וניל

      מערכת Foody

      אין טעות, זה משתלב נהדר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody