עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי

עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי זו עוגה לחה, עסיסית, מתוקה וטעימה מאוד, שפשוט להכין ולהגיש עם רוטב טופי קרמלי. מתימה לחגיגות ט"ו בשבט
עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי זו עוגה לחה, עסיסית, מתוקה וטעימה מאוד, שפשוט להכין ולהגיש עם רוטב טופי קרמלי. מתימה לחגיגות ט"ו בשבט
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

ציפוי טופי


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים בקערה גדולה את החמאה עם ממרח תמרים, ביצים, סוכר ומיץ. מנפים פנימה קמח תופח וקינמון וטורפים לתערובת חלקה.
  3. ממלאים תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  4. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים רוטב טופי: בסיר מבשלים יחד סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס והרוטב סמיך.
  5. מוזגים את הרוטב על העוגה המוכנה ומחזירים לתנור ל-5 דקות. מצננים לפני שמגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    בן צ

    אם משתמשים בקמח רגיל כמה אבקת אפייה לשים?

      Avatar
      קרין גורן

      שתי כפיות

    Avatar
    אורלין

    מה מידות שלך בגרמים לכל אחת יש כוס מידה אחר

הצג עוד

קטגוריות