עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי

עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי זו עוגה לחה, עסיסית, מתוקה וטעימה מאוד, שפשוט להכין ולהגיש עם רוטב טופי קרמלי. מתימה לחגיגות ט"ו בשבט
עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי זו עוגה לחה, עסיסית, מתוקה וטעימה מאוד, שפשוט להכין ולהגיש עם רוטב טופי קרמלי. מתימה לחגיגות ט"ו בשבט
  • קרין
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

ציפוי טופי


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים בקערה גדולה את החמאה עם ממרח תמרים, ביצים, סוכר ומיץ. מנפים פנימה קמח תופח וקינמון וטורפים לתערובת חלקה.
  3. ממלאים תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  4. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים רוטב טופי: בסיר מבשלים יחד סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס והרוטב סמיך.
  5. מוזגים את הרוטב על העוגה המוכנה ומחזירים לתנור ל-5 דקות. מצננים לפני שמגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    מגי בואנוס

    שלום רב, רציתי לדעת אם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בשמנת מתוקה

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשרי אבל לא מומלץ משום שאז העוגה תצא דחוסה וכבדה יותר במרקמה וגם הרבה יותר שמנונית. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody