עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי

עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי זו עוגה לחה, עסיסית, מתוקה וטעימה מאוד, שפשוט להכין ולהגיש עם רוטב טופי קרמלי. מתימה לחגיגות ט"ו בשבט
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

עוגה

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1
    קופסה או 450 גרם ממרח תמרים
  • 3 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר וניל
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית קינמון טחון

ציפוי טופי

  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים בקערה גדולה את החמאה עם ממרח תמרים, ביצים, סוכר ומיץ. מנפים פנימה קמח תופח וקינמון וטורפים לתערובת חלקה.
  3. ממלאים תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  4. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים רוטב טופי: בסיר מבשלים יחד סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס והרוטב סמיך.
  5. מוזגים את הרוטב על העוגה המוכנה ומחזירים לתנור ל-5 דקות. מצננים לפני שמגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody