עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי

עוגת תמרים בחושה בציפוי טופי זו עוגה לחה, עסיסית, מתוקה וטעימה מאוד, שפשוט להכין ולהגיש עם רוטב טופי קרמלי. מתימה לחגיגות ט"ו בשבט
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

עוגה

ציפוי טופי

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים בקערה גדולה את החמאה עם ממרח תמרים, ביצים, סוכר ומיץ. מנפים פנימה קמח תופח וקינמון וטורפים לתערובת חלקה.
  3. ממלאים תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  4. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים רוטב טופי: בסיר מבשלים יחד סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס והרוטב סמיך.
  5. מוזגים את הרוטב על העוגה המוכנה ומחזירים לתנור ל-5 דקות. מצננים לפני שמגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

    Avatar
    אדוה בן עמי

    היי רציתי לדעת אם אין טעות במתכון וזה אכן סוכר וניל

      Avatar
      Foody Foody

      אין טעות, זה משתלב נהדר

    Avatar
    ענת מן

    שלום. האם ניתן להכין את העוגה הזאת בגירסת פרווה?

      Avatar
      Foody Foody

      להחליף חמאה במחמאה ושמנת בשמנת צמחית. או להכין בלי הציפוי

    Avatar
    עופרה אבטבי

    אפשר להחליף את הקמח תופח בקמח כוסמין או קמח חיטה מלאה?

      Avatar
      Foody Foody

      כדאי להחליף עד שליש מכמות הקמח לכל היותר, ולהוסיף חומרי התפחה בהתאם

    Avatar
    מגי בואנוס

    שלום רב, רציתי לדעת אם אפשר להחליף את מיץ התפוזים בשמנת מתוקה

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשרי אבל לא מומלץ משום שאז העוגה תצא דחוסה וכבדה יותר במרקמה וגם הרבה יותר שמנונית. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody