עוגת שקדים נימוחה

עוגת שקדים נימוחה וממש קלה להכנה, לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. הפינוק המושלם לצד כוס קפה או תה של אחרי הצהריים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

בכל פעם שאני מכינה אלפחורס מתחילה הדילמה - מה לעשות עם כל החלבונים שנשארו. אני יודעת מה תגידו - מרנג, זו התשובה המתבקשת, אבל המקפיא שלי כבר מפוצץ קעריות מרנג. אז העוגה הזו היא עוגת “ניצול החלבונים” החדשה שלי: פשוט מערבבים את כל החומרים ואופים. מתקבלת עוגה לחה וקצת דחוסה, במרקם נימוח ובטעם עדין של חמאה ושקדים. אתם עוד תמצאו את עצמכם מפרידים ביצים במיוחד בשבילה.

מצרכים

עוגה

תערובת שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה מערבבים אבקת סוכר, חמאה מומסת, שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה. מוסיפים חלבונים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת.
  4. בקערית שמים שוקולד, נס קפה וחלב וממיסים במיקרוגל. מפזרים כפיות מהממרח מעל התערובת בתבנית ומערבבים קלות בעזרת קיסם, למראה שיש.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, סדוקה מעט וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  6. מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody