עוגת שמנת וקינמון

עוגת שמנת וקינמון בחושה טעימה ופשוטה להכנה, הכי ביתית שיש, שמכינים בתבניות אינגלישקייק עם תוספת אגוזי לוז או קוביות אפרסק
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

עוגה

  • 4 ביצים L
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 2 1/4
    כוסות או 250 גרם סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה

מלית

  • 1/4
    כוס או 60 גרם סוכר חום כהה
  • 2 כפות קינמון טחון
  • 1
    כוס או 100 גרם אגוזי לוז
  • 1 קופסת שימורים אפרסק

קישוט

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
  3. מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  4. יוצקים 1/3 מהבלילה ל-3 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים 1/2 מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם 1/3 נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים ב-1/3 האחרון של הבלילה.
  5. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות.
  6. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    איילת לוי

    עוגה מדהימה, כבר הכנתי אותה המון פעמים מאוד קלה להכנה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody