עוגת שמנת וקינמון

עוגת שמנת וקינמון בחושה טעימה ופשוטה להכנה, הכי ביתית שיש, שמכינים בתבניות אינגלישקייק עם תוספת אגוזי לוז או קוביות אפרסק
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

עוגה

מלית

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.
  3. מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  4. יוצקים 1/3 מהבלילה ל-3 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים 1/2 מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם 1/3 נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים ב-1/3 האחרון של הבלילה.
  5. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות.
  6. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

    Avatar
    איילת לוי

    עוגה מדהימה, כבר הכנתי אותה המון פעמים מאוד קלה להכנה

    Avatar
    תמר

    יש לי שאלה. האם עוגת הקינמון ללא שמן תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היא בלי שמן. שמנת מוסיפה לה את השומן הדרוש

    Avatar
    ט

    באיזה גודל הרסק אפרסק? ואפשר רסק תפוחים במקום?

      Avatar
      תמר

      מה התשובה לשאלת גודל הרסק אפרסק?

      Foody team
      Foody team

      הכוונה היא לקופסת שימורים של אפרסקים משומרים. לא לרסק אפרסקים. בהצלחה.

    Avatar
    מאי

    האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית על מנת שתהיה פרווה?

      Foody team
      Foody team

      כן, בהחלט. בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody