עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו

עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו זו עוגת פרווה מושחתת במיוחד שמורכבת משתי שכבות בצק פריך נפלא וביניהן מלית שוקולד עשירה וקטיפתית
עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו זו עוגת פרווה מושחתת במיוחד שמורכבת משתי שכבות בצק פריך נפלא וביניהן מלית שוקולד עשירה וקטיפתית
  • קרין
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

העוגה המנצחת מתחרות המתכונים בתוכנית “המדריך לאפייה”.

מצרכים

מצרכים


עוגה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2 עיגולים. מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים במקרר).
  2. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים ורום. מערבבים פנימה אגוזים קצוצים. במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת. יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק. מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת השוקולד. מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית. אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.
  3. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    שרון סיבוני

    משהו לא תקין עם הכמויות …נראה לי שחסר קמח…יוצא בצק קרמי..שממש לא מיתן לעבוד איתו

      Avatar
      קרין גורן

      היי שרון, אולי הביצים היו גדולות? נסי להוסיף עוד 3 כפות קמח

    Avatar
    מיכל

    למה הבצק יצא לי נוזלי ודביק מאוד? בכלל לא מרקם של בצק

      Avatar
      קרין גורן

      היי מיכל, אולי הביצים היו גדולות? נסי להוסיף עוד 3 כפות קמח

    Avatar
    רות

    במה אפשר להחליף סודה? ומה אני שמה בשוקולד למעלה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי רות, 5 כפות מים עם חצי כפית סודה לשתייה.

הצג עוד

קטגוריות