עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו

עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו זו עוגת פרווה מושחתת במיוחד שמורכבת משתי שכבות בצק פריך נפלא וביניהן מלית שוקולד עשירה וקטיפתית
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

העוגה המנצחת מתחרות המתכונים בתוכנית “המדריך לאפייה”.

מצרכים

עוגה

  • 1 1/2 כוסות קמח תופח
  • 1 1/2 כוסות קמח לבן
  • 1 1/3 חבילות מרגרינה
  • 2 חלמונים L
  • 5 כפות מי סודה
  • 1 קורט מלח דק

מלית

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 חבילה מרגרינה
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 5 חלמונים L
  • 2 כפות רום
  • 2 כפות קמח לבן
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 7 חלבונים L

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים שני סוגי קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2 עיגולים. מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים במקרר).
  2. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים ורום. מערבבים פנימה אגוזים קצוצים. במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת. יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק. מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת השוקולד. מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית. אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.
  3. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody