קרין גורן עם מתכון מושלם ומפנק של עוגת שיש בחושה רכה בטירוף

עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

עוגת שיש בחושה אוורירית, גבוהה ורכה רכה, שהיא מלכתחילה פרווה ועל בסיס שמן (בלי טיפת חמאה או מרגרינה). ואמנם כדי להשיג את הקלילות הנפלאה של העוגה צריך להקציף ביצים, אבל אל תדאגו - לא צריך להפריד אותן לחלבונים וחלמונים. מקציפים אותן שלמות, ומי שעושה את העבודה הקשה הוא המיקסר.

מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה

תערובת שוקולדית

בלילת עוגת שיש

קישוט אחרי האפייה

אופן הכנה

  1. ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר אדים: מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה. מניחים מעל קערה ובתוכה שמים שוקולד (נזהרים שלא יחדרו מים לקערת השוקולד). ממשיכים לחמם יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה שמן ומסירים מהאש לצינון חלקי.
  2. מכינים את בלילת העוגה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים באותו אופן מיץ תפוזים ומים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
  5. משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת.
  6. מוסיפים ל-1/4 התערובת הנותרת את השוקולד המומס והפושר ומערבבים לאיחוד. מניחים כפות מתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה שבתבנית. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש.
  7. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  8. מצננים ומחלצים מהתבנית. אם רוצים, מקשטים מלמעלה באבקת סוכר לפני שמגישים.

 

עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו

עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן

מאפינס בננה וחמאת בוטנים ללא גלוטן

טארט טאטן חבושים

 

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (113)

    Avatar
    תמר

    היי קרין, האם להשאיר את העוגה להצטנן בתנור או להוציא מיד בתום האפיה ומה ניתן לעשות על מנת שהיא לא תצנח ותישאר גבוהה? עוד זמן אפייה ייבש אותה

    Avatar
    מלי קרובקה

    אם אפשר לשלוח לי למייל את המתכון תודה רבה.

    Avatar
    חלי

    היי, הכנתי את העוגה ב-2 תבניות אינגליש-קייק. רציתי לדעת האם אפשר להקפיא?

      Foody team
      Foody team

      בוודאי, עטופה היטב בניילון נצמד

    Avatar
    אביגיל

    בס”ד היי אם בקוגלהוף לשמן את תבנית או שלא בכדי שלא תצנח? תודה רבה

    Avatar
    ירדן עיני

    היי, רציתי לדעת אם אפשר להכין את העוגה בתנור בטורבו?

      Foody team
      Foody team

      אפייה רגילה, אין צורך בטורבו

    Avatar
    מיכל

    האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים בנוזל אחר? על מה את ממליצה?

    Avatar
    Chani

    ה-עוגה שלנו לשבת!!מעולה מעולה מעולה!!תודה!

      Foody team
      Foody team

      למה להחליף בעצם? 🙂

      Avatar
      א

      יש מצב שאפשרי להחליף בשמנת מתוקה/להקצפה

    Avatar
    רקל

    עשיתי אותה פעם ראשונה בשבת. עוגה מושלמת.

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף לקרוא 🙂

    Avatar
    חיה מנוחה

    קרין העוגה יוצאת פשוט מושלמת!!!

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה! איזה כיף 🙂

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody