קרין גורן עם מתכון מושלם ומפנק של עוגת שיש בחושה רכה בטירוף

עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
  • קרין
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגת שיש בחושה אוורירית, גבוהה ורכה רכה, שהיא מלכתחילה פרווה ועל בסיס שמן (בלי טיפת חמאה או מרגרינה). ואמנם כדי להשיג את הקלילות הנפלאה של העוגה צריך להקציף ביצים, אבל אל תדאגו – לא צריך להפריד אותן לחלבונים וחלמונים. מקציפים אותן שלמות, ומי שעושה את העבודה הקשה הוא המיקסר.

מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה

מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה


תערובת שוקולדית

בלילת עוגת שיש

קישוט אחרי האפייה


אופן הכנה

  1. ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר אדים: מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה. מניחים מעל קערה ובתוכה שמים שוקולד (נזהרים שלא יחדרו מים לקערת השוקולד). ממשיכים לחמם יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה שמן ומסירים מהאש לצינון חלקי.
  2. מכינים את בלילת העוגה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים באותו אופן מיץ תפוזים ומים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
  5. משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת.
  6. מוסיפים ל-1/4 התערובת הנותרת את השוקולד המומס והפושר ומערבבים לאיחוד. מניחים כפות מתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה שבתבנית. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש.
  7. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  8. מצננים ומחלצים מהתבנית. אם רוצים, מקשטים מלמעלה באבקת סוכר לפני שמגישים.

 

עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו

עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן

מאפינס בננה וחמאת בוטנים ללא גלוטן

טארט טאטן חבושים

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (234)

Avatar

    Avatar
    אביגיל אברהם

    האם הבלילה צריכה להיות נוזלית?

      Foody team
      Foody team

      לא כמו מים, אבל כן – יחסית דלילה

    Avatar
    לירון

    היי, אפשר לעשות את זה בעזרת מקציף ידני?

      Foody team
      Foody team

      כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody