קרין גורן עם מתכון מושלם ומפנק של עוגת שיש בחושה רכה בטירוף

עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

עוגת שיש בחושה אוורירית, גבוהה ורכה רכה, שהיא מלכתחילה פרווה ועל בסיס שמן (בלי טיפת חמאה או מרגרינה). ואמנם כדי להשיג את הקלילות הנפלאה של העוגה צריך להקציף ביצים, אבל אל תדאגו - לא צריך להפריד אותן לחלבונים וחלמונים. מקציפים אותן שלמות, ומי שעושה את העבודה הקשה הוא המיקסר.

מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה

תערובת שוקולדית

בלילת עוגת שיש

קישוט אחרי האפייה

אופן הכנה

  1. ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר אדים: מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה. מניחים מעל קערה ובתוכה שמים שוקולד (נזהרים שלא יחדרו מים לקערת השוקולד). ממשיכים לחמם יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה שמן ומסירים מהאש לצינון חלקי.
  2. מכינים את בלילת העוגה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים באותו אופן מיץ תפוזים ומים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
  5. משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת.
  6. מוסיפים ל-1/4 התערובת הנותרת את השוקולד המומס והפושר ומערבבים לאיחוד. מניחים כפות מתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה שבתבנית. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש.
  7. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  8. מצננים ומחלצים מהתבנית. אם רוצים, מקשטים מלמעלה באבקת סוכר לפני שמגישים.

 

עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו

עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן

מאפינס בננה וחמאת בוטנים ללא גלוטן

טארט טאטן חבושים

 

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (113)

    Avatar
    רבקה

    אפשר לשים קקאו במקום שוקולד מריר?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, 2-3 כפות קקאו

    Avatar
    רוית

    הכנתי את העוגה לפי המתכון אבל איך שהעוגה יצאה מהתנור היא צנחה… מה אפשר לעשות פעם הבאה? מה שכן הטעם מעולה!

      Avatar
      Foody Foody

      יתכן שהיו חסרות לה עוד כמה דקות של אפיה.

    Avatar
    Roni Turner

    היי קרין, אני אמא מניו-ג’רסי וממש נהנית לראות את כל סרטוני המתוקים שלך. את חיה ותוססת והכי אמיתית שיש. תמשיכי לאפות ולהנות מכל ביס. את מקסימה ושאף אחד לא יתן לך להרגיש אחרת. אוהבת אותך, רוני טרנר 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      ❤❤❤

    Avatar
    Lian Assayag

    היי אם אני עושה ב 3 תבניות אינגליש קייק זה אותו זמן אפיה ?? ולאיזה חום לכוון את התנור

      Avatar
      Foody Foody

      חום זהה, יתכן שזמן האפיה יתקצר מעט

    Avatar
    תמר הבלין

    היי, יש סיכוי להפוך את המתכון לפסחי?

      Avatar
      נטלי מלול

      היי אפשר במקום שוקולד מריר שוקולית? ואם כן מה הכמויות?

    Avatar
    מיכל

    הכנתי בדיוק לפי המתכון והעוגה יצאה דחוסה למה???

    Avatar
    הילה

    הי, הכנתי את העוגה ויצאה מעולה 🙂 חוץ מדבר אחד – השוקולד “נחת” למטה, ז”א יש שכבה לבנה ושכבה חומה מתחתיה (עבדתי בדיוק לפי המתכון..). מה אפשר לעשות אחרת לפעם הבאה?

    Avatar
    הילה

    באפייה בטורבו, על איזה חום לשים?

      Foody team
      Foody team

      אין צורך לאפות את העוגה הזו בטורבו

      Avatar
      הודיה

      אם לא על טורבו אז על איזה תכנית?

      Foody team
      Foody team

      תוכנית אפייה רגילה – 160 מעלות

    Avatar
    אפרת אריה

    תמיד שאני מכינה אותה היא יוצאת לי מתפוררת מאוד. מה אני עושה לא נכון? אני מכינה בדיוק לפי המתכון בכמויות ובזמנים

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody