קרין גורן עם מתכון מושלם ומפנק של עוגת שיש בחושה רכה בטירוף

עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
  • קרין
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגת שיש בחושה אוורירית, גבוהה ורכה רכה, שהיא מלכתחילה פרווה ועל בסיס שמן (בלי טיפת חמאה או מרגרינה). ואמנם כדי להשיג את הקלילות הנפלאה של העוגה צריך להקציף ביצים, אבל אל תדאגו – לא צריך להפריד אותן לחלבונים וחלמונים. מקציפים אותן שלמות, ומי שעושה את העבודה הקשה הוא המיקסר.

מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה

מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה


תערובת שוקולדית

בלילת עוגת שיש

קישוט אחרי האפייה


אופן הכנה

  1. ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר אדים: מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה. מניחים מעל קערה ובתוכה שמים שוקולד (נזהרים שלא יחדרו מים לקערת השוקולד). ממשיכים לחמם יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה שמן ומסירים מהאש לצינון חלקי.
  2. מכינים את בלילת העוגה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים באותו אופן מיץ תפוזים ומים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
  5. משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת.
  6. מוסיפים ל-1/4 התערובת הנותרת את השוקולד המומס והפושר ומערבבים לאיחוד. מניחים כפות מתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה שבתבנית. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש.
  7. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  8. מצננים ומחלצים מהתבנית. אם רוצים, מקשטים מלמעלה באבקת סוכר לפני שמגישים.

עוגת שיש פירות יער - לא לנסיכות בלבד

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (289)

Avatar

    Avatar
    מוריה

    היי. האם אפשר להחליף מיץ תפוזים ומים באשל/ שמנת חמוצה?

      Avatar
      קרין גורן

      אפשר להחליף בחלב, הטעם כמובן ישתנה ויהיה פחות הדרי

    Avatar
    דינה

    רציתי לשאול אם אפשר להוסיף לזה ממשפר אפיה וזה יועיל או יגרע או כלום, תודה

      Avatar
      קרין גורן

      לכמות של 1 ק”ג קמח לבן אפשר להוסיף כף מהמשפר ואפילו 5 כפות גדושות ממנו. ככל שמוסיפים יותר ממנו הבצק יהיה יותר אוורירי ורך, אבל אם שמים יותר מדי, המאפה יאבד נפח בתום האפייה. אנחנו חושבים שהעוגה מושלמת כמו שהיא, אבל לשיקולך 🙂

    Avatar
    דינה

    עשיתי את העוגה ויצא ממש מוצלח, ותמיד חיפשתי מתכון לעוגת שיש ויצא ממש טוב,

      Avatar
      MICHAL

      אפשר להשתמש בתבנית בבקשה סיליקון?

      Avatar
      קרין גורן

      מאפים ועוגות נוטים להדבק לתבניות סיליקון, לכן מומלץ לאפות בתבניות מתכת.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות