עוגת שיש בחושה רכה בטירוף

עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

עוגת שיש בחושה אוורירית, גבוהה ורכה רכה, שהיא מלכתחילה פרווה ועל בסיס שמן (בלי טיפת חמאה או מרגרינה). ואמנם כדי להשיג את הקלילות הנפלאה של העוגה צריך להקציף ביצים, אבל אל תדאגו- לא צריך להפריד אותן לחלבונים וחלמונים. מקציפים אותן שלמות, ומי שעושה את העבודה הקשה הוא המיקסר.

מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה

תערובת שוקולדית

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן קנולה

בלילת עוגת שיש

  • 4 ביצים L
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 1
    כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל מים
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה

קישוט אחרי האפייה

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר אדים: מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה. מניחים מעל קערה ובתוכה שמים שוקולד (נזהרים שלא יחדרו מים לקערת השוקולד). ממשיכים לחמם יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה שמן ומסירים מהאש לצינון חלקי.
  2. מכינים את בלילת העוגה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים באותו אופן מיץ תפוזים ומים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
  5. משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת.
  6. מוסיפים ל-1/4 התערובת הנותרת את השוקולד המומס והפושר ומערבבים לאיחוד. מניחים כפות מתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה שבתבנית. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש.
  7. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  8. מצננים ומחלצים מהתבנית. אם רוצים, מקשטים מלמעלה באבקת סוכר לפני שמגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    דניאל לוי

    אפשר בתבנית מלבנית רגילה?

      מערכת Foody

      אין בעיה.

    מטי

    חשוב להדגיש, כדי שהעוגה לא תצנח, להשאיר להתקררות בתנור, עם מגבת על הדלת.

      דורין

      חבל שלא רושמים מתי מוסיפים את הקמח ואת האבקת אפייה.

      מערכת Foody

      היי דורין, במתכון מצוין מתי מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה בסעיף 4. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody