קרין גורן עם מתכון מושלם ומפנק של עוגת שיש בחושה רכה בטירוף

עוגת שיש בחושה, ביתית ונוסטלגית במיוחד. היא אוורירית, גבוהה ורכה בטירוף. מכינים אותה בקלי קלות, היא פרווה ועל בסיס שמן, בלי טיפת חמאה או מרגרינה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

עוגת שיש בחושה אוורירית, גבוהה ורכה רכה, שהיא מלכתחילה פרווה ועל בסיס שמן (בלי טיפת חמאה או מרגרינה). ואמנם כדי להשיג את הקלילות הנפלאה של העוגה צריך להקציף ביצים, אבל אל תדאגו - לא צריך להפריד אותן לחלבונים וחלמונים. מקציפים אותן שלמות, ומי שעושה את העבודה הקשה הוא המיקסר.

מצרכים להכנת עוגת שיש בחושה

תערובת שוקולדית

בלילת עוגת שיש

קישוט אחרי האפייה

אופן הכנה

  1. ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר אדים: מחממים סיר עם מעט מים רותחים על אש קטנה. מניחים מעל קערה ובתוכה שמים שוקולד (נזהרים שלא יחדרו מים לקערת השוקולד). ממשיכים לחמם יחד, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס. מערבבים פנימה שמן ומסירים מהאש לצינון חלקי.
  2. מכינים את בלילת העוגה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. במיקסר מקציפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים באותו אופן מיץ תפוזים ומים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
  5. משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת.
  6. מוסיפים ל-1/4 התערובת הנותרת את השוקולד המומס והפושר ומערבבים לאיחוד. מניחים כפות מתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה שבתבנית. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש.
  7. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  8. מצננים ומחלצים מהתבנית. אם רוצים, מקשטים מלמעלה באבקת סוכר לפני שמגישים.

 

עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו

עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן

מאפינס בננה וחמאת בוטנים ללא גלוטן

טארט טאטן חבושים

 

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (62)

Avatar

    Avatar
    לירז

    מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים? שהעוגה תישאר פרווה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף במים או בחלב צמחי

    Avatar
    אלינור

    עוגה מושלמת, הקבועה שלנו כל סופ”ש. כמו כל המתכונים שלך, מוצלחת ביותר. תודה רבה ♥️

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף לדעת, תודה על העדכון!

    Avatar
    Shif Reuven

    שלום, אפשר לקבל מתכון לתבנית בקוטר 20?

      Avatar
      Foody Foody

      שלום, אפשר להכין את העוגה ברינג קוטר 20 גבוה (ואז יתכן שזמן האפייה יהיה מעט יותר ארוך) או לחשב מראש את כמות המצרכים ל3/4 מהכמות שבמתכון המקורי.

    Avatar
    אמיר

    היי , אני נוהג לאפות בחושוחת בטורבו לא יודע אם נכון ועד כה היה בסדר איכשהו , שאלה אחת ולתמיד ! , באיזה חלק/מפלס של התנור עדיף לאפות עוגות בחושות ? האם בחלק התחתון עם חום עליון תחתון ? תודה מראש

      Avatar
      Foody Foody

      באמצע התנור עם חום עליון ותחתון

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody