-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת שיש
-
1 כף גדושה נוטלה
-
3 כפות אבקה להכנת שוקו
-
1 כף חלב 3%
רוטב שוקולד
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מערבבים יחד את חומרי העוגה. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי תערובת השיש. מוסיפים שליש מתערובת העוגה לתערובת השיש ומערבבים יחד.
- מניחים את התבנית על משטח עגול יציב (כדי להקל על ההעברה). משמנים את התבנית ומשטחים בה את התערובת הבהירה. מניחים מעל את התערובת החומה ומערבבים קלות בסכין.
- מעבירים למיקרוגל ואופים 15 דקות בעוצמת מקסימום (העוגה לא ממש תשחים אבל קיסם שינעץ בה ייצא יבש).
- מניחים את העוגה לצינון בטמפרטורת החדר ובינתיים מכינים רוטב שוקולד: מחממים שמנת, מוזגים על השוקולד ומערבבים לרוטב אחיד.
- הופכים את העוגה על כלי הגשה ומסירים את התבנית. מוזגים מעל את רוטב השוקולד ומגישים.
אופן הכנה
- מערבבים יחד את חומרי העוגה. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי תערובת השיש. מוסיפים שליש מתערובת העוגה לתערובת השיש ומערבבים יחד.
- מניחים את התבנית על משטח עגול יציב (כדי להקל על ההעברה). משמנים את התבנית ומשטחים בה את התערובת הבהירה. מניחים מעל את התערובת החומה ומערבבים קלות בסכין.
- מעבירים למיקרוגל ואופים 15 דקות בעוצמת מקסימום (העוגה לא ממש תשחים אבל קיסם שינעץ בה ייצא יבש).
- מניחים את העוגה לצינון בטמפרטורת החדר ובינתיים מכינים רוטב שוקולד: מחממים שמנת, מוזגים על השוקולד ומערבבים לרוטב אחיד.
- הופכים את העוגה על כלי הגשה ומסירים את התבנית. מוזגים מעל את רוטב השוקולד ומגישים.
הערות
- משתמשים בתבנית סיליקון.
הערות
- משתמשים בתבנית סיליקון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
אפשר קמח תופח במקום קמח ואבקת אפיה? ואם כן הכמות נשארת 2.5 כוסות קמח?
כן, אפשר להמיר קמח לבן בקמח תופח. הכמיות נשארות זהות.
אפשר להמיר את החלב למים?
עדיף שלא