עוגת שוקו-וניל עם מקופלת

עוגת שוקו-וניל עם מקופלת זו עוגה בחושה במראה שיש מהמם, עם ציפוי שוקולד וקישוט של מקופלת לבנה. מכינים בקלות, אפילו בלי להפעיל מיקסר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

עוגה

  • 3 ביצים L
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 1/2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה

תוספת

  • 1/2 כוס אבקה להכנת שוקו

ציפוי

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף נוטלה

קישוט

  • חטיף מקופלת לבן

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה טורפים (לא מקציפים!) ביצים, סוכר, סוכר וניל ושמנת מתוקה.
  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
  4. מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מפזרים מעל אבקת שוקו ומערבבים קלות בעזרת סכין ליצירת דוגמת שיש.
  6. אופים 40-45 דקות, עד שהעוגה ספוגית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  7. מכינים את הציפוי ומקשטים: מרתיחים את השמנת ומוזגים על השוקולד. מערבבים עד שהוא נמס. מערבבים פנימה ממרח שוקולד.
  8. דוקרים את העוגה במזלג ומוזגים את הציפוי על העוגה.
  9. מפוררים מעל את המקופלת לקישוט.

הערות

  • במקום 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק רחבה אחת ממתכת.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody