עוגת שוקולד קוקוס בשכבות

קרין גורן מכינה עוגת שוקולד קוקוס טעימה המורכבת מעוגת שוקולד עסיסית בתחתית, שכבת מלית קוקוס וציפוי גנאש שוקולד מריר
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

תחתית שוקולד

  • 1 1/4
    כוסות או 180 גרם קמח לבן
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 1
    כפית או 5 גרם אבקת אפייה
  • 4
    כפות או 40 גרם אבקת קקאו
  • 1
    גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 1/2
    מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 3 ביצים L
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל שמן קנולה

שכבת קוקוס

  • 1 1/2
    כוסות או 360 מ"ל חלב 3%
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 50 גרם חמאה
  • 3 1/2
    כוסות או 300 גרם קוקוס טחון

ציפוי שוקולד

  • 1/2
    מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את שאר מרכיבי תחתית השוקולד. מערבבים במטרפה כמה שפחות, רק עד שהחומרים היבשים נטמעים, והבלילה כמעט חלקה.
  3. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים 45-40 דקות לעוגה קפיצית ויציבה למגע, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
  4. מכינים את שכבת הקוקוס: בסיר בינוני על אש נמוכה מחממים להמסה את החלב, הסוכר והחמאה. מגבירים להבה ומרתיחים 10 שניות בלבד. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקוקוס.
  5. משטחים את תערובת הקוקוס החמה על תחתית השוקולד ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף. מצננים ומעבירים להתייצבות של 30 דקות במקפיא.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד וטורפים לרוטב אחיד. מצננים מעט. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומטים את התבנית עד שהעוגה מצופה בשכבה אחידה. מקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי.
  7. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. שומרים במקרר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody