עוגת שוקולד בטעם פררו נוטלה עם אגוזי לוז מקורמלים של קרין גורן

עוגת שוקולד עשירה ונימוחה עם ממרח נוטלה וציפוי אגוזי לוז מקורמלים ברוטב טופי סמיך. עוגה מרשימה ויפה עם שילוב טעמים מנצח של שוקולד ואגוזים
עוגת שוקולד עשירה ונימוחה עם ממרח נוטלה וציפוי אגוזי לוז מקורמלים ברוטב טופי סמיך. עוגה מרשימה ויפה עם שילוב טעמים מנצח של שוקולד ואגוזים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


עוגת שוקולד בטעם פררו

אגוזי לוז בקרמל


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. במיקרוגל ממיסים בקערה את החמאה והשוקולד. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
  3. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר, במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
  4. בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה.
  5. מנפים מעל את הקקאו והקמח ומקפלים מעט.
  6. מוסיפים פנימה  את השמנת המתוקה וממשיכים לקפל עד שהתערובת אחידה.
  7. מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך שעה, עד שהעוגה מתחילה להיסדק 3-2 סדקים עמוקים והיא יציבה וספוגית למגע.
  8. מכינים את תערובת האגוזים: בסיר על אש בינונית מחממים את החמאה, הסוכר החום והדבש, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  9. מוסיפים את השמנת המתוקה, מרתיחים 5 דקות, עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
  10. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב לציפוי מלא. מצננים מעט.
    עוגת שוקולד פררו 1
    מוסיפים את האגוזים ומערבבים. צילום: שי נייבורג

    עוגת שוקולד פררו 2
    צילום: שי נייבורג

  11. מרכיבים ומשלימים את אפיית העוגה: מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה בעדינות את האגוזים.

    עוגת שוקולד פררו 3
    מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה את האגוזים. צילום: שי נייבורג

  12. מחזירים לתנור לסיום אפייה למשך 5 דקות נוספות (עדיין בחום של 160 מעלות). מצננים לטמפ’ החדר.
  13. מקפיאים במשך שעתיים להתקשות ופורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך). שומרים במקרר ומגישים קר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    נורית עשרי

    אפשר לשים שוקולד חלב במקום שוקולד מריר

    Avatar
    יוליה

    קודם כל, העוגה נראה מדהים!! האם אפשר להחליף את הממרח פררו למשהו אחר? למשל נוטלה? תודה

      Foody team
      מערכת Foody

      תודה רבה וכן 🙂

    Avatar
    יפעת כרמל

    העוגה בלי אבקת אפיה?רוצה לעשות אותה עוגת יומל בתבנית 22 ולקשט בגנאש מלא שוקולד חלב.יילך? (תודה, את אלופה!)

      Foody team
      מערכת Foody

      כן, אין צורך באבקת אפייה. יש יותר מדי מסה לתבנית 22, אפשר להוריד קצת. וכן, זה בסדר גמור עם הגנאש. תודה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות