המזווה המתוק רקע

עוגת שוקולד פררו עם אגוזי לוז מקורמלים של קרין גורן

עוגת שוקולד עשירה ונימוחה עם ממרח פררו חלב וציפוי אגוזי לוז מקורמלים ברוטב טופי סמיך. עוגה מרשימה ויפה עם שילוב טעמים מנצח של שוקולד ואגוזים
עוגת שוקולד עשירה ונימוחה עם ממרח פררו חלב וציפוי אגוזי לוז מקורמלים ברוטב טופי סמיך. עוגה מרשימה ויפה עם שילוב טעמים מנצח של שוקולד ואגוזים
  • קרין
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


עוגת שוקולד פררו

אגוזי לוז בקרמל


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. במיקרוגל ממיסים בקערה את החמאה והשוקולד. מוסיפים את ממרח הפררו ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
  3. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר, במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד שהתערובת בהירה, אוורירית ומאוד סמיכה.
  4. בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד החמימה לביצים המוקצפות, עד לקבלת בלילה דלילה ואחידה.
  5. מנפים מעל את הקקאו והקמח ומקפלים מעט.
  6. מוסיפים פנימה  את השמנת המתוקה וממשיכים לקפל עד שהתערובת אחידה.
  7. מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך שעה, עד שהעוגה מתחילה להיסדק 3-2 סדקים עמוקים והיא יציבה וספוגית למגע.
  8. מכינים את תערובת האגוזים: בסיר על אש בינונית מחממים את החמאה, הסוכר החום והדבש, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  9. מוסיפים את השמנת המתוקה, מרתיחים 5 דקות, עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
  10. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב לציפוי מלא. מצננים מעט.
    עוגת שוקולד פררו 1
    מוסיפים את האגוזים ומערבבים. צילום: שי נייבורג

    עוגת שוקולד פררו 2
    צילום: שי נייבורג

  11. מרכיבים ומשלימים את אפיית העוגה: מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה בעדינות את האגוזים.

    עוגת שוקולד פררו 3
    מוציאים את העוגה מהתנור ומפזרים עליה את האגוזים. צילום: שי נייבורג

  12. מחזירים לתנור לסיום אפייה למשך 5 דקות נוספות (עדיין בחום של 160 מעלות). מצננים לטמפ’ החדר.
  13. מקפיאים במשך שעתיים להתקשות ופורסים בסכין טבולה במים רותחים (מנגבים בין חיתוך לחיתוך). שומרים במקרר ומגישים קר.

    רוצים להכין את המתכון? כל מוצרי המזווה המתוק שבמתכון מחכים לכם כאן! איזה כיף!

    עוגת שוקולד פררו 4
    עוגת שוקולד פררו עם אגוזי לוז מדהימה ומרשימה! צילום: שי נייבורג

מתכונים נוספים שכדאי להכיר

תגובות (10)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody