עוגת שוקולד עם רוטב קסמים

קבלו מתכון מעולה של עוגת שוקולד עם רוטב קסמים שנספג בעוגה תוך כדי אפייה, ונותן לה עסיסיות ומרקם לח. אפשר להכין בכלים אישיים או תבנית גדולה
קבלו מתכון מעולה של עוגת שוקולד עם רוטב קסמים שנספג בעוגה תוך כדי אפייה, ונותן לה עסיסיות ומרקם לח. אפשר להכין בכלים אישיים או תבנית גדולה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

כשמכניסים את העוגה היא נראית כמו אסון – כל הרוטב מציף את העוגה, אבל כשהיא יוצאת אין זכר לרוטב – עד שמכניסים כפית פנימה….

אפשר להכין בתבנית אחת גדולה או בכלים אישיים (וזמן האפייה מתקצר כמובן).

קינוחי שוקולד
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. שמים בקערה גדולה קמח, סוכר וחלב.
  3. שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם הקמח.
  4. מסננים את הקקאו מעל הקערה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד ל-1/3 מגובה התבנית - העוגה תיראה מאוד נמוכה עכשיו אבל אחרי האפייה זה מסתדר.
  6. עכשיו מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר לבן, קקאו ומים רותחים.
  7. מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, מעל בצק השוקולד (עכשיו התבנית תהיה מלאה עד 1/2 הגובה בלבד, וזה בסדר).
  8. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות (או 20 דקות בכלים אישיים), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.
  9. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה). אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    דודי

    מה גודל התבנית שצריך כדי להכין בתבנית אחת?

      Avatar
      שירי

      באיזה גודל תבנית להשתמש בשביל עוגה אחת גדולה?

      Foody team
      מערכת Foody

      מומלץ בתבנית קוטר 20 (לא יותר מ-22). בהצלחה!

    Avatar
    ורד

    היי, האם הרוטב יכול להתאים לכל עוגת שוקולד?

      Avatar
      מערכת Foody

      תלוי בעוגה… 🙂

    Avatar
    אבישג בן שבת

    מתכון מעולה וותיק…כבר שנים מכינה אותו לילדיי אך במתכון של הרוטב רשום סוכר לבן ובאופן ההכנה סוכר חום.

      Avatar
      מערכת Foody

      צודקת, הועבר לטיפול 🙂
      חג שמח

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות