
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
כשמכניסים את העוגה היא נראית כמו אסון - כל הרוטב מציף את העוגה, אבל כשהיא יוצאת אין זכר לרוטב - עד שמכניסים כפית פנימה….
אפשר להכין בתבנית אחת גדולה או בכלים אישיים (וזמן האפייה מתקצר כמובן).
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- שמים בקערה גדולה קמח, סוכר וחלב.
- שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם הקמח.
- מסננים את הקקאו מעל הקערה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד ל-1/3 מגובה התבנית - העוגה תיראה מאוד נמוכה עכשיו אבל אחרי האפייה זה מסתדר.
- עכשיו מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר לבן, קקאו ומים רותחים.
- מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, מעל בצק השוקולד (עכשיו התבנית תהיה מלאה עד 1/2 הגובה בלבד, וזה בסדר).
- מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות (או 20 דקות בכלים אישיים), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.
- נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה). אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.
תגובות (7)
מתכון מעולה וותיק…כבר שנים מכינה אותו לילדיי אך במתכון של הרוטב רשום סוכר לבן ובאופן ההכנה סוכר חום.
צודקת, הועבר לטיפול 🙂
חג שמח
היי, האם הרוטב יכול להתאים לכל עוגת שוקולד?
תלוי בעוגה… 🙂
מה גודל התבנית שצריך כדי להכין בתבנית אחת?
באיזה גודל תבנית להשתמש בשביל עוגה אחת גדולה?
מומלץ בתבנית קוטר 20 (לא יותר מ-22). בהצלחה!