עוגת שוקולד “ישר לווריד”

עוגת שוקולד "ישר לווריד" זו עוגת שוקולד טעימה וסופר עשירה שמכינים בקלי קלות על בסיס 4 מרכיבים בלבד, לא כולל קישוט מהמם של אבקת סוכר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

למרות שיש בה רק 5 מרכיבים זו ממש לא עוגה “פושטית”, אלא תענוג שוקולדי עשיר במיוחד - כי מה שיש כאן הוא בעצם מוס שוקולד בלי קמח, שאופים בתנור בחום נמוך. לקישוט, אני מפזרת על העוגה האפויה אבקת סוכר דרך שבלונה. אפשר לקנות שבלונות מוכנות בחנויות לציוד אפייה, לאלתר עם מה שיש בבית (למשל, מפיות מחוררות) או לגזור שבלונה ביתית מנייר אפייה (כמו שיוצרים מגזרת נייר).

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים לתערובת אחידה.
  3. במיקסר מקציפים בינתיים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  4. מקפלים את שתי התערובות יחד (מוסיפים 1/3 מקצף הביצים לתערובת השוקולד המומס וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה).
  5. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק (לא לדאוג, היא אמורה לתפוח ולצנוח…) והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר.
  6. מצננים. אם יש סבלנות, מעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות ולהקלת החיתוך.
  7. מקשטים ומגישים: מניחים שבלונה מחוררת מעל העוגה. מפזרים אבקת סוכר מעל השבלונה, ומסירים את השבלונה בעדינות.
  8. פורסים בסכין חדה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    דבי

    ערב טוב לך! איך אפשר להפוך לפרווה? תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      שלום, מחליפים את החמאה בחמאת קוקוס באותה הכמות. בהצלחה!

    Avatar
    שירלי אגמי

    כמה זמח מראש אפשר להכין את העוגה והאם לשמור במקרר או בחוץ? תודה

      Avatar
      קובי

      אפשר שמן קנולה או שמן קוקוס

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר 130 גרם שמן קוקוס

    Avatar
    טל מולא

    האם הכמויות מתאימות לאינגליש קייק?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר גם לחלק ל-2 תבניות

    Avatar
    אפי

    האם צריך להפריד את החלמון והחלבון ?

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך להפריד

    Avatar
    דבי

    אפשר שמן קוקוס או מחמאה במקום חמאה? יש לך מתכונים עם חלב קוקוס? תודה לך!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר שמן קוקוס ואפשר גם מחמאה 🙂

    Avatar
    קימי

    היי, אם ברצוני לעשות את העוגה בקוטר 26 מה הכמויות?

      Avatar
      Foody Foody

      להכפיל את כל החומרים פי 1 וחצי

    Avatar
    רון

    היי, האם הוספת קמח בכמות מסויימת תמנע את הצניחה ? אם כן- כמה קמח ? אוהבת מאוד את הטעם אבל צד לי שהעוגה קורסת.

      Avatar
      Foody Foody

      הוספת קמח לעוגה הזו תהפוך אותה לעוגה אחרת 🙂
      יש באתר מתכונים לעוגות שוקולד רבות ונפלאות שאינן צונחות.

    Avatar
    דבי

    שלום לך! אפשר בתבניות אישיות? אם כן, כמה זמן אפיה? מחמאה תתאים כמו חמאת קוקוס? אפשר להכין חצי כמות? תודה רבה!

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בתבניות אישיות. זמן האפיה יתקצר ל-25-30 דקות. אפשר כמובן גם חצי כמות ואפשר להחליף חמאה בחמאת קוקוס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody