עוגת שוקולד יום הולדת

עוגה שוקולד יום הולדת מדהימה ומושלמת לחגיגות ימי הולדת שמכינים בקלי קלות. אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, אוורירית, רכה, שוקולדית וטעימה בטירוף. לגזור ולשמור
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגת שוקולד יום הולדת בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום הולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה. בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים. מתקבלת עוגת שוקולד מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגת שוקולד גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’) ולקבל עוגת שוקולד יום הולדת מרשימה במיוחד.

מצרכים להכנת עוגת שוקולד

עוגת שוקולד

ציפוי שוקולד

אופן הכנה

  1. טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
  2. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
  3. בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
  4. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.

הערות

  • אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
  • אפשר להמיר את מוצרי החלב בכמות זהה של קרם קוקוס לקבלת עוגה פרווה

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (258)

Avatar

    Avatar
    Liad Reuven

    האם הכמות מתאימה ל2 תבניות אינגליש? האם זמן האפייה שונה בתבניות האלה?

      Foody team
      Foody team

      כן, הכמות הזו תספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק, זמן האפייה יתקצר אולי בכמה דקות, כדאי לבדוק עם קיסם במרכז העוגה. בהצלחה (:

    Avatar
    יפעת

    הייהאם אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן? אם כן מה כמות אבקת האפיה שאצטרך?

      Foody team
      Foody team

      פשר להמיר בקמח כוסמין לבן עם אותה כמות אבקת אפייה. בהצלחה!

    Avatar
    ורד

    היי, אם אני מחליפה את השמנת החמוצה בשמנת צמחית כדי שתהיה עוגה פרווה. לשים 200 מל או מיכל 1 של 250 מל?

      Foody team
      Foody team

      היי, יש להשתמש ב-200 גרם שמנת חמוצה (חלבית או צמחית). בהצלחה!

    Avatar
    ישראלי אביבה

    אפשר במקום שמנת חמוצה לשים מים באותה הכמות?

      Foody team
      Foody team

      היי, לא ניתן לשים מים במקום שמנת חמוצה כי היא דרושה להתססת חומרי ההתפחה. אפשר להשתמש ביוגורט או ברוויון במקום. בהצלחה!

    Avatar
    Osnat

    היי האם אפשר לעשות את העוגה בקוטר 20 גובה 10? שתצא גבוהה

      Foody team
      Foody team

      היי, כן, זה אפשרי אבל אז מומלץ להנמיך את חום התנור אפילו ל-150 מעלות ולאפות את העוגה למשך זמן ארוך יותר כדי שתאפה גם במרכזה מבלי שתשרף בחלקה העליון והתחתון. רצוי לאפות בחום רגיל (עליון תחתון) ולא בתוכנית טורבו. בהצלחה!

    Avatar
    הילה

    רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 20. בכמה ממליצה להכפיל כמויות על מנת שתהיה ממש גבוהה פי 1.5 או פי 2 ? כמובן שמחלקת למספר תבניות חד פעמי על מנת שיאפה טוב באמצע

      Foody team
      Foody team

      רצוי להכפיל ב-2 כדי לקבל תוצאה ממש גבוהה. בהצלחה רבה (:

    Avatar
    מורן כספי

    היי, אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית ענקית 40×34 אני צריכה להכפיל את כל החומרים ב2? נגיד 2 כוסות שמן 2 קמח וכו? היא תצא גבוהה? תודה רבה

      Foody team
      Foody team

      היי, משפיק להכפיל את כל המצרכים ב1.5. אם את מכפילה ב-2 העוגה עלולה לגלוש מהתבנית. אפשר משאריות הבלילה להכין קאפקייקס או אינגליש קייק קטנה. בהצלחה!

    Avatar
    אורלי סרני

    שלום, אפשר להשתמש בשמנת חמוצה 27%?

      Foody team
      Foody team

      היי, כן. זה אפשרי. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody