עוגת שוקולד יום הולדת

עוגה שוקולד יום הולדת מדהימה ומושלמת לחגיגות ימי הולדת שמכינים בקלי קלות. אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, אוורירית, רכה, שוקולדית וטעימה בטירוף. לגזור ולשמור
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגת שוקולד יום הולדת בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום הולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה. בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים. מתקבלת עוגת שוקולד מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגת שוקולד גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’) ולקבל עוגת שוקולד יום הולדת מרשימה במיוחד.

מצרכים להכנת עוגת שוקולד

עוגת שוקולד

ציפוי שוקולד

אופן הכנה

  1. טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
  2. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
  3. בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
  4. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.

הערות

  • אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
  • אפשר להמיר את מוצרי החלב בכמות זהה של קרם קוקוס לקבלת עוגה פרווה

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (240)

    Avatar
    נעמה

    היי, אני מעוניינת להנחי דף סוכר על העוגה. האם ניתן לעשות זאת על הציפוי כשיוצא מהמקרר? זה לא יהרוס לי את הדף? מה את ממליצה? תודה!

    Avatar
    עינב גינדי

    היי, על מנת לעשות אותה פרווה…מה שמים במקום השמנת החמוצה?

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להשתמש בשמנת צמחית.

      Foody team
      Foody team

      לא, מדובר בכוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל

    Avatar
    קרן

    האם אפשר להכין כבסיס לדריפ קייק?

      Foody team
      Foody team

      היי, אכן כן. בהצלחה!

    Avatar
    ענת אפטר

    גודל התבנית המומלץ גדול מדי לכן השתמשתי בתבנית מרובעת 24×24 ואפשר גם קטנה יותר

      Foody team
      Foody team

      תודה על השיתוף!

    Avatar
    יובל

    האם ניתן לשמור במקרר יומיים לפני הגשה?

      Foody team
      Foody team

      אפשר בהחלט. מומלץ לעטוף1לסגור בכלי אטום למניעת “ריחות” של מקרר בעוגה. בהצלחה (:

    Avatar
    נועם

    התבנית פה היא מלבנית. באיזה גודל אצטרך לעשות את העוגה אם ארצה להשתמש בתבנית עגולה?

      Foody team
      Foody team

      תבנית עגולה קוטר 26 או 28 (ב-26 היא תצא גבוהה קצת יותר). בהצלחה!

    Avatar
    מור

    היי, אני מעוניינת להכין עוגה קצת גבוהה. יש לי תבנית 22, איך זה ישפיע על זמן האפייה?

      Foody team
      Foody team

      זמן האפייה יתארך במעט. כדאי גם להנמיך מעט את חום התנור. בכל מקרה לוודא עם קיסם שהעוגה אפויה במרכזה. בהצלחה (:

    Avatar
    נטלי אמייאל

    אם אין לי שמנת חמוצה, אפשר להשתמש במתוקה?

      Foody team
      Foody team

      לא. במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש ביוגורט, לבן, רוויון…

    Avatar
    ליסה

    היי, אם ארצה לעשות עוגה גדולה יותר, האם להכפיל כמויות של כל המצרכים?

      Foody team
      Foody team

      תלוי לאיזה גודל תבנית… כמות מצרכים זו תספיק לתבנית עגולה בקוטר של 26 ס”מ. תוספת של 2 ס”מ בקוטר מצריכה תוספת של 20% בכמות המצרכים. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody