עוגת שוקולד יום הולדת

עוגה שוקולד יום הולדת מדהימה ומושלמת לחגיגות ימי הולדת שמכינים בקלי קלות. אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, אוורירית, רכה, שוקולדית וטעימה בטירוף. לגזור ולשמור
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגת שוקולד יום הולדת בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום הולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה. בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים. מתקבלת עוגת שוקולד מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגת שוקולד גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’) ולקבל עוגת שוקולד יום הולדת מרשימה במיוחד.

מצרכים להכנת עוגת שוקולד

עוגת שוקולד

  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 4 ביצים L
  • 1 כוס אבקה להכנת שוקו
  • 1
    מיכל או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 1 כוס קמח תופח

ציפוי שוקולד

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 120 גרם שוקולד חלב

אופן הכנה

  1. טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
  2. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
  3. בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
  4. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.

הערות

  • אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (24)

    דקלה

    היי, אשמח לדעת כמויות וזמני אפייה עבור תבנית אפייה ענקית לגן .

      תמר שורצברד

      המתכון מותאם לתבנית אלומיניום גדולה. אם משתמשים בתבנית גדולה יותר, מכפילים כמויות ב-1.5 ומוסיפים 10 דקות לזמני האפייה. בכל זאת כדאי לוודא שהעוגה אפויה בעזרת קיסם

    סיון ביטון

    היי אם רוצים להגדיל כמויות כדי שתהעוגה תהיי גדולה יותר (תבנית חד פעמי הכי גדולה) עדיין להגדיל ב1.5? והאם להגדיל גם את כמות הביצים?

      תמר שורצברד

      להכפיל הכול ב-1.5, גם את הביצים

    נסים

    מה הכמות של קקאו וסוכר במקום אבקה להכנת שוקו?

      מערכת Foody

      חצי כוס קקאו + חצי כוס אבקת סוכר.

    לינוי

    מתכון על הפנים, לא מרוצה בכלל אמרת 30 דק ובדקתי אותה היא עדיין לא מוכנה אז הוספתי עוד 5 והיא עדיין ואני מוסיפה עוד ואז ראיתי שהיא עדיין רוטטת איך אמרת 30 דק ???

      ריקי

      מסכימה לגמרי עם לינוי.חלפו 40 דרות ועדיין רוטטת .חשדתי ביחס הקמח לשאר החומרים אך הנחתי שקרין יודעת יותר טוב …מסתבר שהייתי צריכה להקשיב לאינטואיציה…

    צופית בר

    לכתוב שהעוגה על הפנים רק בגלל זמני איפה שונים בין תנור לתנור זה לא לעניין. גם בתנור שלי לקח מעט יותר. הייתי ליד ובדקתי כל כמה דקות. העוגה יצאה טעימה מאוד ובסופו של דבר זה מה שקובע. מספיק עם ה

      נטלי

      זמן האפייה היה ארוך במיוחד… אכל העוגה יצאה מאד מאד טעימה

    שני

    היי,בשביל ציפוי שוקולד לבן מה צריך לעשות? מה הכמויות? להוסיף שמנת?תודה

      מערכת Foody

      היי, אפשר להכין ציפוי שוקולד לבן מהמסת 150 גרם שוקולד לבן עם 1/2 כוס שמנת מתוקה. בהצלחה!

    טליה

    היי, איך להמיר את המידות להכנת העוגה בתבנית עגולה?

      מערכת Foody

      היי, אפשר להכין את המתכון רק ב-2/3 מהכמויות הכתובות בתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ

    עינב גז

    היי אני מכינה את העוגה הזאת כבר המון המון זמן שיניתי קצת את כמויות הסוכר שטיפה יהיה פחות מתוק ואני רוצה להגיד שהמתכון הזה פשוט מושלם!

    קרן רז

    אני רוצה להכין את העוגה בכמות של 20 מאפינס בתבניות נייר.איזה כמות להכין? וכמה זמן אפייה בתנור?

      מערכת Foody

      ממליצים להשתמש באותה הכמות של הבלילה, ולאפות 20 דקות ואז לבדוק עם מבחן הקיסם. בהצלחה!

    ויקי נ

    במקום כוס שוקולית אפשר להחליף בכוס קקאו? והאם בציפוי אפשר להשתמש בציפוי שרשום במתכון העוגה ללא ביצים (חמאה, קקאו, סוכר וחלב)? מה עדיף?

      מערכת Foody

      אפשר להחליף בקקאו אך יש להעלות את כמות הסוכר כי הקקאו אינו מתוק. תוכלי לעשות הציפוי מהמתכון של העוגה ללא ביצים, הוא מצוין! מה עדיף – זה כבר עניין של טעם 🙂

    חלי

    היי, מעוניינת להכין את העוגה ללא גלוטן. במה ניתן להחליף את הקמח התופח?

      מערכת Foody

      בקמח תמי או קמח כרגיל, ועל כל כוס קמח להוסיף 1 כפית אבקת אפייה. בהצלחה!

    תאיר

    זו פעם שלישית שאני אופה את העוגה ועד עכשיו יצא ממש טוב אבל הפעם העוגה לא נאפית לי במרכז שלה מה אפשר לעשות???

      מערכת Foody

      לנסות להאריך עוד קצת את זמן האפייה ולבדוק את העוגה עם מבחן הקיסם לפני שמחליטים להוציא מהתנור

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody