
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
עוגת שוקולד יום הולדת בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום הולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה. בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים. מתקבלת עוגת שוקולד מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגת שוקולד גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’) ולקבל עוגת שוקולד יום הולדת מרשימה במיוחד.
מצרכים להכנת עוגת שוקולד
עוגת שוקולד
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1 כוס אבקה להכנת שוקו
-
1מיכל או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 כוס קמח תופח
ציפוי שוקולד
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
- יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
הערות
- אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
- אפשר להמיר את מוצרי החלב בכמות זהה של קרם קוקוס לקבלת עוגה פרווה
תגובות (272)
היי, זו עוגה שמככבת אצלי שנים, הילדים לא מוותרים עליה, האם ניתן לעשות אותה כשרה לפסח?
פחות מתאימה לפסח
הי, אני רוצה להכין את העוגה ברינג 24 גובה 10. חשוב לי מאוד שהיא תהיה גבוהה. האם את ממליצה להכין 2 עוגות ולשים קם ביניהן או להכפעלו כמויות ולהכין עוגה אחת גדולה וגבוהה? ואם קרם אז איזה קרם שמים? תודה
תמיד עדיף להכין עוגת שכבות. כל קרם שאת אוהבת יתאים, למשל גנאש שוקולד מוקצף, או קרם על בסיס חמאה
במה אני יכולה להחליף את השוקולית
תערובת של קקאו וסוכר
שלום, רק להבהרה – הכפלה ב- 1.5,זה אומר 6 ביצים?
כן