עוגת שוקולד יום הולדת

עוגה שוקולד יום הולדת מדהימה ומושלמת לחגיגות ימי הולדת שמכינים בקלי קלות. אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, אוורירית, רכה, שוקולדית וטעימה בטירוף. לגזור ולשמור
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגת שוקולד יום הולדת בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום הולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה. בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים. מתקבלת עוגת שוקולד מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגת שוקולד גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’) ולקבל עוגת שוקולד יום הולדת מרשימה במיוחד.

מצרכים להכנת עוגת שוקולד

עוגת שוקולד

ציפוי שוקולד

אופן הכנה

  1. טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
  2. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
  3. בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
  4. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.

הערות

  • אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
  • אפשר להמיר את מוצרי החלב בכמות זהה של קרם קוקוס לקבלת עוגה פרווה

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (115)

Avatar

    Avatar
    דנה

    לעוגה גבוהה יותר לשים סהכ כוס וחצי סןכר, כוס וחצי שמן או להגדיל ל2.5 כוסות כל דבר?

      Avatar
      Foody Foody

      להגדיל את כל המצרכים בהתאם:
      6 ביצים ו-1.5 כוסות מכל השאר

    Avatar
    Tehila Daniel

    אני מכינה את העוגה עכשיו, אין לי שוקולד חלב, האם אפשר להשתמש בציפוי רק בשוקולד מריר? אני מכינה אותה למבוגרים, לא לילדים.

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    לי

    היי, האם אפשר לעבוד עם העוגה לאחר שמוכנה ולהכין ממנה עוגה בצורה? כלומר, האם ניתנת לחיתוך בצורות שונות לאחר ההכנה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, לאחר שהתקררה

    Avatar
    נטליה בוקי

    איזו כמויות של קמח וביצים צריך בשביל תבנית 33 על 40 בגובה 5 ס”מ? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      כדאי להכפיל כמויות פי 2

    Avatar
    נטליה בוקי

    שלום. כמה קמח וביצים צריך בשביל תבנית 33 על 40? תודה.

      Avatar
      Foody Foody

      להכפיל את כמות החומרים

    Avatar
    אנונימי

    לאחר שקיבלתי המון המלצות על העוגה הזאת (זאת עוגת ה”כוס” המדוברת? (;)ניסיתי גם… ולא כל כך הצליח /: יכול להיות בגלל שהשתמשתי בתבנית גדולה יותר…קריטי אם ביצים M/L? ושוקולית לאפייה/רגילה? ומה הכוונה ב”טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.” הכל יחד או לטרוף כל פעם ששמים משהו…?חדש באפייה… (-: תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      שוקולית רגילשה, לא לאפיה,
      כל פעם מוסיפים עוד רכיב וטורפים

    Avatar
    אניה

    האם הכוונה ל 140 ג’ קמח? זה ממש מעט

      Avatar
      Foody Foody

      2.5 כוסות שהם 350 גרם קמח

    Avatar
    ניצן

    איך אפשר להפוך את העוגה ללא גלוטן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף את הקמח בכמות זהה של קמח ללא גלוטן (קמח כרגיל או קמח תמי) ולהוסיף כפית אבקת אפיה

    Avatar
    מריאנה

    היי, כמה שאלות: האם אפשר הקמח מלא? אם כן האם אותה כמות כמו במתכון? לשים אבקת אפייה? כמה זמן צריך לקרר את העוגה עד שניתן להגיש לאורחים?

      Avatar
      Foody Foody

      לא כדאי להחליף את כל כמות הקמח בקמח מלא. עד 1/3 מהכמות.
      כדאי לפחות להביא אותה לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. זה לוקח כשעתיים.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody