עוגת רולדה עם כיתוב צבעוני

קרין גורן מפנקת במתכון של עוגת רולדה נוסטלגית המורכבת מעוגת ספוג דקה, ממולאת בקרם קצפת ומגולגלת, עם הפתעת כיתוב צבעוני
קרין גורן מפנקת במתכון של עוגת רולדה נוסטלגית המורכבת מעוגת ספוג דקה, ממולאת בקרם קצפת ומגולגלת, עם הפתעת כיתוב צבעוני
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
עוגות מוס ושכבות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגת וניל


אופן הכנה

  1. מכינים את הממרח: מערבבים יחד את כל חומרי הממרח. מחלקים לקערות בהתאם למספר הצבעים הרצוי ומערבבים לתוך כל קערה מעט צבע מאכל, עד קבלת הגוון הרצוי. מעבירים כל צבע לשקית זילוף קטנה עם פייה חלקה וצרה.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומזלפים מעליו את הדוגמה הרצויה. אם מוסיפים כיתוב חשוב לכתוב בכתב ראי. מקררים 30 דקות (או מקפיאים 10 דקות), להתקשות הממרח.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מפרידים את הביצים. ממיסים את החמאה.
  4. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים כ-1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, כף בכל 10 שניות. ממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף אוורירי וקרמי. מעבירים את הקצף לקערה גדולה.
  5. מעבירים את החלמונים ואת שאר הסוכר לקערת המיקסר הריקה ומקציפים כ-2 דקות, לקצף צהבהב רך. מוסיפים את החלמונים לקערת החלבונים ומקפלים ידנית לאיחוד. כשהתערובת כמעט אחידה, מוסיפים 1/2 מכמות הקמח ומקפלים. מוסיפים את החמאה ומקפלים. מוסיפים את שאר הקמח ומקפלים לאיחוד.
  6. משטחים את המסה בעדינות בתבנית בשכבה דקה, מעל הכיתוב. אופים 10-8 דקות להתייצבות והזהבה.
  7. מניחים נייר אפייה חדש על משטח העבודה, מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה, יחד עם הנייר עליו נאפתה, על נייר האפייה החדש. מסירים את הנייר שצמוד לרולדה והופכים בחזרה כך שהכיתוב פונה כלפי מטה. מכסים שוב באחד מניירות האפייה.
  8. מכינים את המילוי: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורחים שכבה אחידה של קצפת על העוגה ומגלגלים לרולדה (אפשר להיעזר בנייר האפייה). שומרים במקרר עד ההגשה.
  9. מורחים שכבה אחידה של הקצפת על העוגה ומגלגלים לרולדה. נעזרים בנייר האפייה. שומרים במקרר עד ההגשה.

הערות

  • דרך קלה לכתיבה בכתב ראי: מדפיסים את הטקסט הרצוי על דף, ומניחים אותו הפוך מתחת לנייר האפייה השקוף. מזלפים לפי הדוגמה ואחרי הזילוף שולפים את הדף בזהירות
  • את הרולדה האפויה מגלגלים כשהצד הצמוד לתבנית פונה החוצה, כך שהדוגמה תופיע במהופך (בכתב ראי). אם אתם רוצים לקשט בטקסט, גם השבלונה שבה תשתמשו צריכה להיות הפוכה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    עומרי כץ

    ראיתי שיש גם גלילות בצבע חום , כמה קקאו צריך לשים במידה ואני רוצה רולדות חומות ?

      Avatar
      קרין גורן

      כף וחצי קקאו

הצג עוד

קטגוריות