עוגת קרמבו קרם קפה עם נשיקות מרנג – העוגה המתגלצ’ת

עוגת קרמבו משגעת עם קרם קפה והפתעת נשיקות מרנג קראנצ'יות בכל ביס, נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח. כנסו וגלו למה היא קיבלה גם את השם העוגה המתגלצ'ת
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

אוהבים עוגת קרמבו? קבלו את העוגה המתגלצ’ת! וריאציה בטעם קפה על המתכון הנוסטלגי לעוגת קרמבו של פעם. שילוב משגע של עוגת קרמבו שוקולד בבסיס, מלית קרם קפה עשירה עם נשיקות מרנג ומעל הכל ציפוי מוקה מתוק. עוגת קרמבו מוקה מדהימה, קלה להכנה ומושלמת לחגיגות.

מצרכים להכנת עוגת קרמבו

עוגת קרמבו שוקולד

קרם קפה

שכבת מרנג

ציפוי מוקה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. מכינים את עוגת השוקולד: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-8 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
  3. מחממים במיקרו להמסה את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד.
  4. מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומקציפים מיד במהירות בינונית לאיחוד. עוצרים את ההקצפה, נעזרים בלקקן כדי לאסוף את השוקולד שהצטבר בדפנות הקערה ומקפלים לאיחוד.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת. היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין. היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור ותסדק קצת, וזה בסדר. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את קרם הקפוצ’ינו: במיקסר עם וו בלון מקציפים את כל חומרי הקרם. מורחים 1/2 מהקרם על העוגה. מסדרים מעל את נשיקות המרנג בצפיפות (משאירים עיגול בשוליים ללא נשיקות, כדי שהפרוסות ישמרו על צורה בחיתוך). מכסים בשאר הקרם ומיישרים. מעבירים להתייצבות למקרר לשעתיים, או לשעה במקפיא.
  7. מכינים את ציפוי המוקה: במיקרו מחממים את חומרי הציפוי, להמסה ומערבבים לאיחוד. מוזגים על העוגה שבתבנית ומטים לכיסוי מלא של פני העוגה. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות, להתייצבות הציפוי.
  8. שומרים במקרר. כשמגישים, פורסים בעזרת סכין מחוממת: טובלים בכוס מים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (18)

    Avatar
    לאה אשלג

    הי קארין לא ציינת כמה שמנת מתוקה יש להוסיף לשוקולד שמערבבים עם קצף הביצים

      Avatar
      תמר שורצברד

      1/2 מיכל שמנת מתוקה. תיקנו את המתכון, תודה!

    Avatar
    אתי שמיר

    היי, אין קשר בין המתכון הכתוב לסירטון…

      Avatar
      Foody Foody

      היי אתי, תודה על ההערה. אנחנו בודקים את הסרטון, בינתיים הסרנו אותו כדי למנוע בלבול.

    Avatar
    ליטל

    היי, האם ניתן להוסיף תוספת אחרת במקום הנשיקות באמצע העוגה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לוותר עליהן לגמרי ואפשר להשתמש בעוגיות פריכות או פררו רושה, אבל זה כמובן ישנה את העוגה

    Avatar
    לינוי

    העוגה נראית מטורפת! אני מכינה כבר שנים את העוגה המתגלצ’ת הרגילה (ללא הקפה) ואני לא מצליחה למצוא יותר את המתכון שלה! יש אפשרות לקבל קישור ?

      Avatar
      Foody Foody

      היי לינוי, מדובר בדיוק באותה עוגה. בקרם קפוצ’ינו פשוט החסירי את הקפה הנמס 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      כן אבל העוגה תצא נמוכה מאוד

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ, שימוש בתחליפים יניב עוגה שונה לחלוטין.

    Avatar
    יונה לוי

    האם בבסיס העוגה אין קמח?

      Avatar
      Foody Foody

      הבסיס ללא קמח

    Avatar
    אמא מודאגת

    האם העוגה מתאימה לילד רגיש לגלוטן / צליאקי?

      Avatar
      Foody Foody

      כן 🙂

    Avatar
    טליה

    בשלב של האפייה על כמה אופים? והאם להשתמש בטורבו?

      Avatar
      Foody Foody

      180 מעלות, לא טורבו

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody