עוגת קרמבו קרם קפה עם נשיקות מרנג – העוגה המתגלצ’ת

עוגת קרמבו משגעת עם קרם קפה והפתעת נשיקות מרנג קראנצ'יות בכל ביס, נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח. כנסו וגלו למה היא קיבלה גם את השם העוגה המתגלצ'ת
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

אוהבים עוגת קרמבו? קבלו את העוגה המתגלצ’ת! וריאציה בטעם קפה על המתכון הנוסטלגי לעוגת קרמבו של פעם. שילוב משגע של עוגת קרמבו שוקולד בבסיס, מלית קרם קפה עשירה עם נשיקות מרנג ומעל הכל ציפוי מוקה מתוק. עוגת קרמבו מוקה מדהימה, קלה להכנה ומושלמת לחגיגות.

מצרכים להכנת עוגת קרמבו

עוגת קרמבו שוקולד

שכבת קפוצ'ינו

שכבת מרנג

ציפוי מוקה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. מכינים את עוגת השוקולד: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-8 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
  3. מחממים במיקרו להמסה את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד.
  4. מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומקציפים מיד במהירות בינונית לאיחוד. עוצרים את ההקצפה, נעזרים בלקקן כדי לאסוף את השוקולד שהצטבר בדפנות הקערה ומקפלים לאיחוד.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת. היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין. היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור ותסדק קצת, וזה בסדר. מצננים לגמרי.
  6. מורחים את שכבת הקפוצ’ינו: מורחים 1/2 מהקרם על העוגה. מסדרים מעל את נשיקות המרנג בצפיפות (משאירים עיגול בשוליים ללא נשיקות, כדי שהפרוסות ישמרו על צורה בחיתוך). מכסים בשאר הקרם ומיישרים. מעבירים להתייצבות למקרר לשעתיים, או לשעה במקפיא.
  7. מכינים את ציפוי המוקה: במיקרו מחממים את חומרי הציפוי, להמסה ומערבבים לאיחוד. מוזגים על העוגה שבתבנית ומטים לכיסוי מלא של פני העוגה. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות, להתייצבות הציפוי.
  8. שומרים במקרר. כשמגישים, פורסים בעזרת סכין מחוממת: טובלים בכוס מים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (38)

Avatar

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה! כיף לשמוע!

    Avatar
    חניתה

    שמתי לב שהחסרת את השמנת החמוצה מהמתכון הקודם של אותה עוגה אצלך באתר. האם עדיין מומלץ להשתמש בשמנת חמוצה במקום החלב?

      Foody team
      Foody team

      מתכון זה שונה במעט ויש להשתמש בחלב. בהצלחה ((:

    Avatar
    חניתה

    האם ניתן להחליף את השמן בחמאה?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף בחמאה מומסת (85 גרם שמן=100 גרם חמאה). בהצלחה (:

    Avatar
    iris sachs

    היי, האם ניתן להחליף את קרם הקפה?

      Foody team
      Foody team

      אפשר לוותר עליו, או להשתמש בתמצית קפה

    Avatar
    קרין

    במה אפשר להחליף את הקרם קפה? אבל שעדיין יצא בטעם קפה… פשוט גרה בחול ואין פה את הקרם הזה

      Foody team
      Foody team

      קפה מרוכז

    Avatar
    אורנה

    האם אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב לבסיס העוגה?

      Foody team
      Foody team

      כן, אין בעיה.

    Avatar
    עדי עדח

    האם אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן בבסיס העוגה?

      Foody team
      Foody team

      כן

    Avatar
    לידיה

    היי, אם אני רוצה להמיר את קרם הקפה בקפה מרוכז, מה הכמות המומלצת?

      Foody team
      Foody team

      כף קפה מהול ב-2 כפות מים רותחים

    Avatar
    לידיה

    היי, בשלב 6 מתייחסים לשכבת קפוצ’ינו, אבל במתכון לא מופיעים רכיבים לכך או הוראות! יכול להיות שזה נמחק?

      Foody team
      Foody team

      תודה על ההערה – אכן נראה שנמחק. מטפלים בזה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody