עוגת קרמבו קרם קפה עם נשיקות מרנג – העוגה המתגלצ’ת

עוגת קרמבו משגעת עם קרם קפה והפתעת נשיקות מרנג קראנצ'יות בכל ביס, נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח. כנסו וגלו למה היא קיבלה גם את השם העוגה המתגלצ'ת
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

אוהבים עוגת קרמבו? קבלו את העוגה המתגלצ’ת! וריאציה בטעם קפה על המתכון הנוסטלגי לעוגת קרמבו של פעם. שילוב משגע של עוגת קרמבו שוקולד בבסיס, מלית קרם קפה עשירה עם נשיקות מרנג ומעל הכל ציפוי מוקה מתוק. עוגת קרמבו מוקה מדהימה, קלה להכנה ומושלמת לחגיגות.

מצרכים להכנת עוגת קרמבו

עוגת קרמבו שוקולד

  • 6 ביצים L
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2
    מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%

קרם קפה

  • 2 1/4
    מיכלים או 560 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1
    כוס או 240 מ"ל חלב 3%
  • 1
    חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1/4
    כוס או 80 גרם סירופ מייפל
  • 1 כף קפה נמס

שכבת מרנג

  • 1 קופסה נשיקות קטנות

ציפוי מוקה

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 1/2 כפית קפה נמס
  • 1/4
    מיכל או 65 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. מכינים את עוגת השוקולד: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-8 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
  3. מחממים במיקרו להמסה את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד.
  4. מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומקציפים מיד במהירות בינונית לאיחוד. עוצרים את ההקצפה, נעזרים בלקקן כדי לאסוף את השוקולד שהצטבר בדפנות הקערה ומקפלים לאיחוד.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת. היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין. היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור ותסדק קצת, וזה בסדר. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את קרם הקפוצ’ינו: במיקסר עם וו בלון מקציפים את כל חומרי הקרם. מורחים 1/2 מהקרם על העוגה. מסדרים מעל את נשיקות המרנג בצפיפות (משאירים עיגול בשוליים ללא נשיקות, כדי שהפרוסות ישמרו על צורה בחיתוך). מכסים בשאר הקרם ומיישרים. מעבירים להתייצבות למקרר לשעתיים, או לשעה במקפיא.
  7. מכינים את ציפוי המוקה: במיקרו מחממים את חומרי הציפוי, להמסה ומערבבים לאיחוד. מוזגים על העוגה שבתבנית ומטים לכיסוי מלא של פני העוגה. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות, להתייצבות הציפוי.
  8. שומרים במקרר. כשמגישים, פורסים בעזרת סכין מחוממת: טובלים בכוס מים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    לאה אשלג

    הי קארין לא ציינת כמה שמנת מתוקה יש להוסיף לשוקולד שמערבבים עם קצף הביצים

      תמר שורצברד

      1/2 מיכל שמנת מתוקה. תיקנו את המתכון, תודה!

    אתי שמיר

    היי, אין קשר בין המתכון הכתוב לסירטון…

      מערכת Foody

      היי אתי, תודה על ההערה. אנחנו בודקים את הסרטון, בינתיים הסרנו אותו כדי למנוע בלבול.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody