עוגת קצפת עם תותים ומרנג הפלאים

עוגת קצפת עם תותים ומרנג הפלאים זו עוגת שכבות מהממת המורכבת מתחתית פירורי מרנג ללא הקצפה שמכינים במיקרוגל, קצפת וניל ושכבת תותים בג'לי אדום
עוגת קצפת עם תותים ומרנג הפלאים זו עוגת שכבות מהממת המורכבת מתחתית פירורי מרנג ללא הקצפה שמכינים במיקרוגל, קצפת וניל ושכבת תותים בג'לי אדום
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגת שכבות מהממת ביופייה, המורכבת מתחתית פירורי מרנג (שמכינים בדרך מיוחדת, ללא הקצפה, ואופים תוך דקות בודדות במיקרוגל), קצפת וניל ושכבת תותים בג’לי אדום.

להכנה בגרסת פרווה לליל הסדר- מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית להקצפה ומשתמשים בחלב סויה או קוקוס במקום החלב הרגיל.

מצרכים

מצרכים


תבנית מרובעת 20X20

מרנג

קצפת ווניל

תותים

ג'לי תות


אופן הכנה

  1. מכינים את המרנג: שמים בקערה חלבון ואבקת סוכר ומערבבים מיד, עד לקבלת בצק לבן (מתחילים לערבב בעזרת מטרפה וכשהתערובת הופכת סמיכה עוברים ללישה בידיים).
  2. מגלגלים את הבצק בידיים ל-12 כדורים, בגודל פלאפל בערך.
  3. מכינים 3 צלחות גדולות שמתאימות למיקרוגל, ומניחים על כל צלחת 4 כדורי בצק, באופן מרווח.
  4. מחממים כל צלחת בנפרד במיקרוגל במשך דקה וחצי- הכדורים יתחברו למרנג תפוח ולבן. מניחים למרנג להתקרר 5 דקות, ואז משחררים מהצלחות בעזרת כף ושוברים בידיים לפירורים גדולים.
  5. מפזרים את פירורי המרנג בתחתית התבנית.
  6. מכינים את קצפת הווניל: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
  7. מעבירים את הקרם לתבנית, מעל פירורי המרנג, ומיישרים בעזרת לקקן.
  8. מכינים את שכבת התותים: מסירים את העוקץ הירוק בסכין מכל תות וחותכים לאורך לרבעים. מפזרים את רבעי התותים מעל הקרם.
  9. מכינים את הג’לי, מקררים ומגישים: שמים את אבקת הג’לי בקערה ומוזגים פנימה מים רותחים. טורפים בעזרת מטרפה עד שאין גושים.
  10. מוזגים את הג’לי בעדינות מעל התותים.
  11. מעבירים את העוגה למקרר למשך שעתיים, לפני שפורסים ואוכלים.

הערות

  • מומלץ להכין את העוגה בתבנית קטנה ועמוקה בגודל 20X20, רצוי שקופה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    הדר

    ניסיתי את הפטנט שלה המרנג. לא תפח במקרו.. יצאו כמו פיתות מעוכות

      Foody team
      מערכת Foody

      כנראה לא הקצפת עד הסוף, או לא אפית עד הסוף

    Avatar
    Sharon Raz

    תודה ורציתי לשאול… האם צריך לקרר ממש את הג׳לי לפני שמוזגים אותו על התותים? הכנתי את העוגה ומזגתי ג׳לי אחרי שהתקרר אבל לפני שנקרש. התוצאה הייתה שכל המרנג נמס ונעלם. העוגה לא הייתה יציבה… הייתה נוזלית כזו גםמאחרי מספר שעות בקירור. אם כי הייתה מאוד טעימה! תודה

      Foody team
      מערכת Foody

      הי שרון, כנראה הוא היה עדין חם מדי..

    Avatar
    Sharon Raz

    תודה על המתכון! האם אפשר להשתמש במרנג קנוי?

      Foody team
      מערכת Foody

      כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות