עוגת קצפת עם תותים ומרנג הפלאים

עוגת קצפת עם תותים ומרנג הפלאים זו עוגת שכבות מהממת המורכבת מתחתית פירורי מרנג ללא הקצפה שמכינים במיקרוגל, קצפת וניל ושכבת תותים בג'לי אדום
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגת שכבות מהממת ביופייה, המורכבת מתחתית פירורי מרנג (שמכינים בדרך מיוחדת, ללא הקצפה, ואופים תוך דקות בודדות במיקרוגל), קצפת וניל ושכבת תותים בג’לי אדום.

להכנה בגרסת פרווה לליל הסדר- מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית להקצפה ומשתמשים בחלב סויה או קוקוס במקום החלב הרגיל.

מצרכים

מרנג

  • 1 חלבון L
  • 300
    גרם או 3 שקיות אבקת סוכר

קצפת ווניל

  • 1
    מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1
    כוס או 240 מ"ל חלב 3%
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

תותים

  • 1 קופסה תותים

ג'לי תות

  • 1 חבילה ג’לי תות
  • 1 1/2
    כוסות או 360 מ"ל מים רותחים

אופן הכנה

  1. מכינים את המרנג: שמים בקערה חלבון ואבקת סוכר ומערבבים מיד, עד לקבלת בצק לבן (מתחילים לערבב בעזרת מטרפה וכשהתערובת הופכת סמיכה עוברים ללישה בידיים).
  2. מגלגלים את הבצק בידיים ל-12 כדורים, בגודל פלאפל בערך.
  3. מכינים 3 צלחות גדולות שמתאימות למיקרוגל, ומניחים על כל צלחת 4 כדורי בצק, באופן מרווח.
  4. מחממים כל צלחת בנפרד במיקרוגל במשך דקה וחצי- הכדורים יתחברו למרנג תפוח ולבן. מניחים למרנג להתקרר 5 דקות, ואז משחררים מהצלחות בעזרת כף ושוברים בידיים לפירורים גדולים.
  5. מפזרים את פירורי המרנג בתחתית התבנית.
  6. מכינים את קצפת הווניל: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
  7. מעבירים את הקרם לתבנית, מעל פירורי המרנג, ומיישרים בעזרת לקקן.
  8. מכינים את שכבת התותים: מסירים את העוקץ הירוק בסכין מכל תות וחותכים לאורך לרבעים. מפזרים את רבעי התותים מעל הקרם.
  9. מכינים את הג’לי, מקררים ומגישים: שמים את אבקת הג’לי בקערה ומוזגים פנימה מים רותחים. טורפים בעזרת מטרפה עד שאין גושים.
  10. מוזגים את הג’לי בעדינות מעל התותים.
  11. מעבירים את העוגה למקרר למשך שעתיים, לפני שפורסים ואוכלים.

הערות

  • מומלץ להכין את העוגה בתבנית קטנה ועמוקה בגודל 20X20, רצוי שקופה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody