עוגת סולת הפוכה עם אננס וקוקוס ושוקולד לבן

עוגת סולת הפוכה עם אננס וקוקוס ושוקולד לבן זו עוגה בחושה פרווה פשוטה להכנה, טעימה ומאוד יפה בזכות המראה המיוחד. אפשר להכין גם גרסה חלבית
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

העוגה של ריקי דיין מהתחרות בתוכנית “המדריך לאפייה”.

מצרכים

שכבת קרמל

סירופ

אופן הכנה

  1. קולים קוקוס על גבי מחבת יבשה עד להזהבה. מסננים אננס ושומרים את הנוזלים לסירופ.
  2. מכינים את התחתית (שתהפוך לחלק העליון של העוגה): מניחים נייר אפיה משומן על תחתית התבנית. מחממים היטב מחבת ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על להבה נמוכה מבלי לערבב עד שנוצר קרמל נוזלי זהוב. יוצקים את הקרמל מיד אל התבנית ומטלטלים את התבנית כך שהקרמל יצפה את רוב התחתית. מצננים. עובדים בזריזות ובזהירות (הקרמל רותח אבל מתקשה מהר).
  3. מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את תמצית הווניל, הקוקוס הקלוי, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים. מוסיפים פנימה את השוקולד צ’יפס הלבן ומערבבים.
  4. מרכיבים ואופים: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מסדרים על גבי שכבת הקרמל את טבעות האננס המשומר צמודות זו לזו וטבעת אחת במרכז (בצורת פרח). יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה.
  5. מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה את נוזלים של קופסת שימורי האננס ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים חלב קוקוס ובוחשים. מוציאים את העוגה מהתנור, דוקרים את העוגה בעדינות עם מזלג או קיסם ויוצקים עליה את הסירופ. רצוי לצקת את הסירופ חם כאשר גם העוגה חמה.
  6. הופכים את העוגה על צלחת ומקלפים ממנה בזהירות את נייר האפייה. מצננים ומגישים.

הערות

  • לגרסת פרווה משתמשים בשוקולד צ'יפס לבן פרווה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody