
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
העוגה של ריקי דיין מהתחרות בתוכנית “המדריך לאפייה”.
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
2/3 כוס סוכר לבן
-
1 כף תמצית וניל
-
100 גרם קוקוס טחון
-
3/4 כוס קמח לבן
-
170 גרם סולת
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כוס שוקולד צ’יפס לבן
סירופ
-
1/2 כוס חלב קוקוס
אופן הכנה
- קולים קוקוס על גבי מחבת יבשה עד להזהבה. מסננים אננס ושומרים את הנוזלים לסירופ.
- מכינים את התחתית (שתהפוך לחלק העליון של העוגה): מניחים נייר אפיה משומן על תחתית התבנית. מחממים היטב מחבת ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על להבה נמוכה מבלי לערבב עד שנוצר קרמל נוזלי זהוב. יוצקים את הקרמל מיד אל התבנית ומטלטלים את התבנית כך שהקרמל יצפה את רוב התחתית. מצננים. עובדים בזריזות ובזהירות (הקרמל רותח אבל מתקשה מהר).
- מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את תמצית הווניל, הקוקוס הקלוי, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים. מוסיפים פנימה את השוקולד צ’יפס הלבן ומערבבים.
- מרכיבים ואופים: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מסדרים על גבי שכבת הקרמל את טבעות האננס המשומר צמודות זו לזו וטבעת אחת במרכז (בצורת פרח). יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה.
- מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה את נוזלים של קופסת שימורי האננס ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים חלב קוקוס ובוחשים. מוציאים את העוגה מהתנור, דוקרים את העוגה בעדינות עם מזלג או קיסם ויוצקים עליה את הסירופ. רצוי לצקת את הסירופ חם כאשר גם העוגה חמה.
- הופכים את העוגה על צלחת ומקלפים ממנה בזהירות את נייר האפייה. מצננים ומגישים.
הערות
- לגרסת פרווה משתמשים בשוקולד צ'יפס לבן פרווה.
תגובות (2)
מה אפשר לשים במקום חלב קוקוס
שמנת מתוקה. בהצלחה.