עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע

עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע - פשוטה להכנה וטעימה, נימוחה ועסיסית, עם הפתעת אגוזי לוז ושכבת נקטרינות מתוקות
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

נקטרינות

  • 6 נקטרינות בינוניות
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן

הפתעה

  • 1/4
    כוס או 60 גרם סוכר חום כהה
  • 1
    כוס או 100 גרם אגוזי לוז
  • 1 כף גדושה קינמון טחון

עוגה

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 3/4
    כוסות או 350 גרם סוכר לבן
  • 3 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 1/2
    כוסות או 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 2 1/2
    גביעי או 500 מ"ל שמנות חמוצות

אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית הנקטרינות: מגלענים נקטרינות וחותכים ל-8 פלחים. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בשכבה עבה ואחידה של חמאה. מפזרים מעל את הסוכר החום. מסדרים על הסוכר את פלחי הנקטרינות במעגלים (כמו רעפים). מניחים בצד.
  2. מכינים את ההפתעה: מערבבים בקערית סוכר חום, אגוזים וקינמון. מניחים בצד.
  3. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
  5. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).
  6. מרכיבים ואופים: יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה בעדינות מעל הנקטרינות. מחליקים את פני השטח ומפזרים מעל את תערובת ההפתעה - אבל לא על כל פני השטח: מקפידים להשאיר היקף של 2 ס”מ בשוליים ללא התערובת, כדי שהעוגה לא תיפרד לשתי שכבות לאחר האפייה. מכסים ביתרת תערובת העוגה ומחליקים את פני השטח.
  7. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
  8. מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות והופכים על צלחת הגשה. מקלפים את נייר האפייה מהנקטרינות, ומגישים חמים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody