עוגת לחמניות מתוקות

עוגת לחמניות מתוקות זו עוגת שמרים שמורכבת מלחמניות תפוחות ושחומות שקל וכיף לתלוש. אפשר להכין גרסה עגולה וחגיגית בצורת פרח
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו למניעת התייבשות בספריי שמן. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מעצבים, מתפיחים ואופים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומגלגלים את הבצק לכדורים בגודל פינג-פונג.
  5. טובלים כל כדור בתערובת הביצה ומיד בקערית עם הציפוי הרצוי. מניחים בתבנית עגולה כך שהכדורים כמעט נוגעים זה בזה.
  6. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עכשיו הכדורים כבר ייגעו זה בזה).
  7. מחממים תנור ל-190 מעלות, מברישים ביתה טרופה ואופים עד להזהבה, כ-20 דקות.
  8. מגישים לשולחן בצורת עוגה וכל אחד מושך לעצמו לחמנייה.

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-3 תבניות בקוטר 26 ס"מ.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar

    האם ניתן להתפיח במקרר? התםחה ראשונה או שניה? לפני שמסדרים בתבנית או אחרי? והאם אפשר להשתמש בדבש?

      Avatar
      תמר שורצברד

      אפשר להשתמש בדבש. את ההתפחה הראשונה אפשר לעשות במקרר למשך הלילה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody