עוגת לב גבינה ממולאת בלב נוגט
עוגת לב גבינה ממולאת בנוגט - שילוב מטריף של טעמים ומרקמים בעוגת גבינה אישית מושלמת לשבועות ולאירוח חלבי. לא תאמינו כמה קל להכין אותה
עוגת לב גבינה ממולאת בנוגט - שילוב מטריף של טעמים ומרקמים בעוגת גבינה אישית מושלמת לשבועות ולאירוח חלבי. לא תאמינו כמה קל להכין אותה
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
150 גרם פתי בר וניל
-
100 גרם חמאה
מלית גבינה
-
500 גרם גבינת שמנת 30%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 ביצים L
-
2 כפות קורנפלור
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, וניל וביצים. מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה.
- מרכיבים ואופים: מערבבים אבקת נוגט ושמן לקבלת ממרח.
- יוצקים ממלית הגבינה לכל תבנית, רק עד מחצית מגובה הדפנות. מניחים כפית גדושה של נוגט במרכז, ומכסים ביתרת מלית הגבינה (עד שלושת רבעי מגובה הדפנות).
- אופים 35-30 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים לחלוטין (מקפיאים 30 דקות לחילוץ קל אם אפיתם בסיליקון).
- מגישים: מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מפזרים בנדיבות אבקת נוגט מעל כל עוגה ומגישים בטמפרטורת החדר. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, וניל וביצים. מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה.
- מרכיבים ואופים: מערבבים אבקת נוגט ושמן לקבלת ממרח.
- יוצקים ממלית הגבינה לכל תבנית, רק עד מחצית מגובה הדפנות. מניחים כפית גדושה של נוגט במרכז, ומכסים ביתרת מלית הגבינה (עד שלושת רבעי מגובה הדפנות).
- אופים 35-30 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים לחלוטין (מקפיאים 30 דקות לחילוץ קל אם אפיתם בסיליקון).
- מגישים: מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מפזרים בנדיבות אבקת נוגט מעל כל עוגה ומגישים בטמפרטורת החדר. שומרים במקרר.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-8 תבניות לבבות סיליקון או רינג מתכת בקוטר 6 ס"מ.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-8 תבניות לבבות סיליקון או רינג מתכת בקוטר 6 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
היי קרין האם אפשר להכין בחד פעמי מכסף?
אפשרי, תלוי איזה גודל חד פעמי יש לך
מושלם!! טעים ברמות על !! מומלץ.. וקל להכנה!
שמחה לשמוע – תודה!