
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מפרידים ביצים. ממיסים חמאה. במיקסר מקציפים חלמונים ו-2 כפות סוכר.
- בקערת מיקסר נפרדת מקציפים חלבונים ומוסיפים את 1/2 כוס הסוכר בהדרגה לקבלת קצף רך ויציב.
- מקפלים יחד את שתי התערובות המוקצפות. מנפים מעל קמח וקורנפלור ומקפלים.
- מוסיפים חמאה מומסת ומקפלים פנימה. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע.
- מקשטים את העוגה המוכנה: מניחים את העוגה על בסיס הקרטון ומיישרים את חלקה העליון בסכין. מורחים את כל פני העוגה בריבה מדוללת. לשים את המרציפן לריכוך. מרדדים לעובי 1/2 ס”מ על משטח מקומח במעט קורנפלור. מגלגלים את המרציפן על מערוך ומעבירים מעל העוגה. מהדקים לעוגה ומצמידים לדפנות. חותכים את העודפים.
- קושרים סרט כסף מסביב לעוגה. מברישים את פניה במים, מפרידים את הציור מהשקף ומניחים על העוגה. מפזרים מעט נצנצים אכילים ומסיימים בעלי כותרת של וורדים.
הערות
- לציפוי וקישוט העוגה תצטרכו: תחתית קרטון מוכספת לבסיס, סרט כסף רחב לקשירה מסביב לעוגה, 5 וורדים אדומים טבעיים לא מרוססים, תמונה מודפסת על דף אכיל, מים (להברשת המרציפן), נצנצים אכילים.
תגובות (2)
אפשר לוותר על החמאה?
אפשר להחליף במחמאה