עוגת יום הולדת נגד כוח המשיכה

קרין גורן מכינה עוגת יום הולדת שוקולדית נפלאה, ספוגה ברוטב שוקולד, עם קישוט שהופך אותה לאשליה אופטית מקסימה
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16

מצרכים

עוגה

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה 2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית. מוסיפים את הרוויון תוך כדי הקצפה איטית.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, אבקה להכנת השוקו והקקאו ומקציפים לאט רק עד איחוד. מוסיפים בזהירות את הקפה, תוך כדי הקצפה איטית. מקציפים עוד 3-2 שניות במהירות גבוהה כדי לוודא שהכול אחיד.
  4. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים במשך שעה.
  5. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. טורפים לאיחוד. כשהעוגה החמה עדיין בתבנית, מוזגים את הציפוי החם מעליה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
  6. מעבירים למקפיא את סוכריות העדשים. מצמידים את אצבעות השוקולד להיקף העוגה ומשאירים כ-1/4 מההיקף ללא “גדר”. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומערבבים לאיחוד.
  7. נועצים קש שתייה במרכז העוגה, מורחים אותו בשוקולד המומס ומצמידים אליו את סוכריות העדשים הקפואות. ממשיכים לסדר את הסוכריות על גבי פני העוגה והחלק החשוף בהיקף העוגה, כך שייראו כאילו נשפכו מלמעלה. תולים על קש את שקית הממתק, פתוחה כלפי מטה.

הערות

  • אפשר להחליף את הרוויון ב-1 כוס חלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
  • מכינים את הקפה המוכן מ-1 כוס מים רותחים ו-1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
  • להרכבת העוגה צריך קש שתייה עבה

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    חווה

    אפשר להכין את המקל עם הסוכריות מראש, לשמור במקפיא? וגם אחרי כמה דק’ בחוץ, בטמפ החדר הסוכריות יתנתקו המקל? הן יפלו? תודה רבה מראש על המענה.

      Foody team
      Foody team

      היי, אפשר להכין מראש את המקל עם הסוכריות. ברגע שהשוקולד יתחיל להנמס הסוכריות תחלנה ליפול ממנו… כך שבקיץ לא מומלץ להשאיר את העוגה יותר מחצי שעה בחוץ. בחורף זה פחות בעייתי… בהצלחה!

    Avatar
    מיטל

    איך מדביקים את אצבעות השוקולד מסביב לעוגה

      Foody team
      Foody team

      האצבעות נצמדות לקרם השוקולד של העוגה (מומלץ לצפות בסרטון המצורף). בהצלחה!

    Avatar
    מיטל

    העוגה עלתה יפה והתיישרה(קורה בפעם הראשונה בגלל הטיפ😊 ) אבל היא קצת התבקעה באמצע. מה יכולה להיות הסיבה?

      Foody team
      Foody team

      עוגות מתבקעות בגלל שחרור של בועות אויר מהתערובת המתחממת במהלך האפייה. אפשר לנסות למנוע זאת ע”י אפייה בחום מעט יותר נמוך ובעזרת הוספת כלי חסין עם מים לתנור במהלך האפייה. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody