
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיקשה
-
מרכיבים16
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס רוויון
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2כוס או 70 גרם אבקה להכנת שוקו
-
4כפות או 40 גרם אבקת קקאו
-
1 כוס מים
-
1 מנה אספרסו
ציפוי
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם שוקולד מריר
קישוט
-
1 חבילה אצבעות שוקולד
-
1 חבילה סוכריות עדשים צבעוניות
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה 2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית. מוסיפים את הרוויון תוך כדי הקצפה איטית.
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, אבקה להכנת השוקו והקקאו ומקציפים לאט רק עד איחוד. מוסיפים בזהירות את הקפה, תוך כדי הקצפה איטית. מקציפים עוד 3-2 שניות במהירות גבוהה כדי לוודא שהכול אחיד.
- משטחים את הבלילה בתבנית ואופים במשך שעה.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. טורפים לאיחוד. כשהעוגה החמה עדיין בתבנית, מוזגים את הציפוי החם מעליה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
- מעבירים למקפיא את סוכריות העדשים. מצמידים את אצבעות השוקולד להיקף העוגה ומשאירים כ-1/4 מההיקף ללא “גדר”. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומערבבים לאיחוד.
- נועצים קש שתייה במרכז העוגה, מורחים אותו בשוקולד המומס ומצמידים אליו את סוכריות העדשים הקפואות. ממשיכים לסדר את הסוכריות על גבי פני העוגה והחלק החשוף בהיקף העוגה, כך שייראו כאילו נשפכו מלמעלה. תולים על קש את שקית הממתק, פתוחה כלפי מטה.
הערות
- אפשר להחליף את הרוויון ב-1 כוס חלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
- מכינים את הקפה המוכן מ-1 כוס מים רותחים ו-1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
- להרכבת העוגה צריך קש שתייה עבה
תגובות (6)
אפשר להכין את המקל עם הסוכריות מראש, לשמור במקפיא? וגם אחרי כמה דק’ בחוץ, בטמפ החדר הסוכריות יתנתקו המקל? הן יפלו? תודה רבה מראש על המענה.
היי, אפשר להכין מראש את המקל עם הסוכריות. ברגע שהשוקולד יתחיל להנמס הסוכריות תחלנה ליפול ממנו… כך שבקיץ לא מומלץ להשאיר את העוגה יותר מחצי שעה בחוץ. בחורף זה פחות בעייתי… בהצלחה!
איך מדביקים את אצבעות השוקולד מסביב לעוגה
האצבעות נצמדות לקרם השוקולד של העוגה (מומלץ לצפות בסרטון המצורף). בהצלחה!
העוגה עלתה יפה והתיישרה(קורה בפעם הראשונה בגלל הטיפ😊 ) אבל היא קצת התבקעה באמצע. מה יכולה להיות הסיבה?
עוגות מתבקעות בגלל שחרור של בועות אויר מהתערובת המתחממת במהלך האפייה. אפשר לנסות למנוע זאת ע”י אפייה בחום מעט יותר נמוך ובעזרת הוספת כלי חסין עם מים לתנור במהלך האפייה. בהצלחה!