עוגת יום הולדת נגד כוח המשיכה

קרין גורן מכינה עוגת יום הולדת שוקולדית נפלאה, ספוגה ברוטב שוקולד, עם קישוט שהופך אותה לאשליה אופטית מקסימה
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16

מצרכים

עוגה

  • 4 ביצים L
  • 2
    כוסות או 400 גרם סוכר לבן
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס רוויון
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2
    כוס או 70 גרם אבקה להכנת שוקו
  • 4
    כפות או 40 גרם אבקת קקאו
  • 1 כוס מים
  • 1 מנה אספרסו

ציפוי

  • 1
    מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 200 גרם שוקולד מריר

קישוט

  • 1 חבילה אצבעות שוקולד
  • 1 חבילה סוכריות עדשים צבעוניות
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה 2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית. מוסיפים את הרוויון תוך כדי הקצפה איטית.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, אבקה להכנת השוקו והקקאו ומקציפים לאט רק עד איחוד. מוסיפים בזהירות את הקפה, תוך כדי הקצפה איטית. מקציפים עוד 3-2 שניות במהירות גבוהה כדי לוודא שהכול אחיד.
  4. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים במשך שעה.
  5. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. טורפים לאיחוד. כשהעוגה החמה עדיין בתבנית, מוזגים את הציפוי החם מעליה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
  6. מעבירים למקפיא את סוכריות העדשים. מצמידים את אצבעות השוקולד להיקף העוגה ומשאירים כ-1/4 מההיקף ללא “גדר”. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומערבבים לאיחוד.
  7. נועצים קש שתייה במרכז העוגה, מורחים אותו בשוקולד המומס ומצמידים אליו את סוכריות העדשים הקפואות. ממשיכים לסדר את הסוכריות על גבי פני העוגה והחלק החשוף בהיקף העוגה, כך שייראו כאילו נשפכו מלמעלה. תולים על קש את שקית הממתק, פתוחה כלפי מטה.

הערות

  • אפשר להחליף את הרוויון ב-1 כוס חלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
  • מכינים את הקפה המוכן מ-1 כוס מים רותחים ו-1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
  • להרכבת העוגה צריך קש שתייה עבה

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody