
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
היא מתאימה גם סתם למי שנגמרו הביצים במקרר, אבל את עוגת השוקולד הזו אני מקדישה באהבה לכל הילדים האלרגיים לביצים, שלא תמיד זוכים לעוגת יומולדת טעימה באמת. מכינים אותה בצ’יק - פשוט מערבבים הכל ואופים. אפשר להכין ממנה עוגה מלבנית ענקית, או עוגה עגולה גדולה וגבוהה (ותישאר עוד בלילה לכמה מאפינס).
מצרכים
עוגה
-
3כוסות או 420 גרם קמח לבן
-
2 1/4כוסות או 450 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 140 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
2גביעי או 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מי סודה
ציפוי שילדים אוהבים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
50 גרם חמאה
-
2כפות או 30 מ"ל חלב 3%
-
2כפות או 20 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים לתבנית ואופים: 45 דקות לתבנית תנור, 55 דקות לתבנית קפיצית וכ-25 דקות למאפינס. העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים: מערבבים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מוזגים את ציפוי השוקולד על העוגה. מניחים להתייצבות ל-10 דקות ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר או מחומם מעט במיקרוגל.
הערות
- הכמויות מספיקות לתבנית תנור עמוקה בגודל 30X40 ס"מ, תבנית עגולה בקוטר 26 וכמה מאפינס בתבנית שקעים.
- להכנת העוגה בגרסא טבעונית (ללא ביצים וללא מוצרי חלב) - מחליפים את השמנת החמוצה ב-300 מ"ל מעדן סויה וניל +כף מיץ לימון. בציפוי, משתמשים במרגרינה במקום חמאה ובחלב סויה במקום חלב. גרסא זו תתאים למי שרגיש גם לביצים וגם לחלב, או למי שרוצה עוגה כשרה-פרווה.
תגובות (11)
היי. מתכננת עוגת בלרינה לבתי. יש לי את התבנית המתאימה. כיוון שיש ילד אחרגי לביצים אשמח להשתמד במתכון. האם יתאים לעוגה גבוהה גם כשאין ביצים?
היי, העוגה לא יוצאת מאד גבוהה. רצוי להכין שתי עוגות ולהניח זו על זו על מנת לקבל גובה שיספיק לעוגת בלרינה. בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום מי סודה? האם אפשרי לשים מים רגילים או חלב?
הסודה משתמשת פה כחומר התפחה, וגם גורמת לעוגה להיות רכה ועסיסית. אפשר להחליף במים אבל העוגה כנראה תצא דחוסה יותר
היי אשמח לדעת מה הכמות לתבנית מלבנית a4 תודה
אפשר להחליף את האבקת קקאו בשוקולד רגיל (חלב/מריר)?
האם אפשר בלי השמנת החמוצה, אני רוצה את העוגה פרווה.
האם אפשר להמיר את הקקאו בחצי כוס קקאו וחצי כוס שוקולית? אם כן יש להוריד מעט את כמות הסוכר?
אם אין בריריה והקקאו נגמר אז אפשר להמיר חצי מהכמות בשוקולית ((: אבל רצוי להשתמש בקקאו כדי שטעם העוגה יהיה עשיר ושוקולדי יותר. אם בכל זאת הוספת שוקולית, אפשר להוריד 10%-20% מכמות הסוכר כדי שהעוגה לא תצא מתוקה מדי (אפשר לטעום לאחר הבחישה, לפני האפייה, ולהחליט אם להוסיף עוד קצת סוכר או לא). בהצלחה!!!
מי סודה זה סודה רגילה?
אכן כן (: