עוגת טחינה ושומשום

עוגת טחינה ושומשום זו עוגה טעימה, רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. היא פשוטה להכנה, והטחינה הגולמית מעניקה לה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

העוגה הבחושה הזו היא בדיוק ההיפך מעוגת חנק - היא רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. הטחינה הגולמית מעניקה לעוגה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, אני מסוגלת לחסל חצי ממנה כמעט בלי להרגיש.

מצרכים

שימון וקישוט תבנית

עוגה

אופן הכנה

  1. משמנים ומקשטים את התבנית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).
  3. מכינים את העוגה ואופים: בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
  5. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  6. מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.
  7. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).

הערות

  • אפשר להחליף את השומשום בשבבי קוקוס.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (16)

    Avatar
    דניאלה גוטמן

    שבת שלום קרין, הכנתי היום את העוגה המצויינת הזו , לפי המתכון המקורי. שאלתי היא : מה ניתן לשים במקום כוס מיץ תפוזים (לרגישים לפרוקטוז)? תודה מראש !

      Avatar
      Foody Foody

      כל כוס נוזל אחר: מים, חלב, שמנת מתוקה או קרם קוקוס. אפשר גם מיץ תפוחים, אך גם בו יש סוכר

    Avatar
    זאב בן

    הרי ברור שאין לי קוגלהוף… יש לי תבנית סיליקון 24 עם דוגמא. מה המשמעות מבחינת זמן אפיה? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      יכול להיות שזמן האפייה יתקצר מעט, תמיד מומלץ לבדוק עם קיסם ולוודא שיוצא יבש או עם פירורים לחים

    Avatar
    אסנת לוי

    הי.. אפשר במקום תבנית קוגלהוף תבנית מלבנית רגילה?

      Avatar
      Foody Foody

      תבנית מלבנית גבוהה, או 2 אינגליש קייק

    Avatar
    עדנה

    היי רציתי לדעת אם אפשר להכין את העוגה בתבנית עם חור? הכוונה לתבנית הפלא…

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    מריניולה

    האם ניתן לאפות בתבנית של קאפקייקס?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, קחי בחשבון שזמן האפיה יתקצר משמעותית

    Avatar
    עדנה

    היי, אפשרי להכין את העוגה עם קמח קוסמין וטחינה גולמית משומשום מלא?

      Avatar
      Foody Foody

      כן. עדיף להחליף עד מחצית מכמות הקמח

    Avatar
    זיו

    האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום?

      Avatar
      Foody Foody

      כן. אבל בסוכר חום, לא בסוכר דמררה

    Avatar
    אלינור

    שלום אם אני מכינה בתבניות אינגליש קייק אז איך אני שמה את השומשום והחמאה בתחתית?

      Avatar
      Foody Foody

      בדיוק באותו אופן שכתוב במתכון 🙂
      מורחים את התחתית בטחינה ומפזרים שומשום לפני ששופכים פנימה את הבלילה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody