
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
העוגה הבחושה הזו היא בדיוק ההיפך מעוגת חנק - היא רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. הטחינה הגולמית מעניקה לעוגה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, אני מסוגלת לחסל חצי ממנה כמעט בלי להרגיש.
מצרכים
שימון וקישוט תבנית
-
2 כפות טחינה גולמית
-
2 כפות שומשום
עוגה
-
3 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
3/4כוס או 180 גרם טחינה גולמית
אופן הכנה
- משמנים ומקשטים את התבנית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).
- מכינים את העוגה ואופים: בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.
- שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).
הערות
- אפשר להחליף את השומשום בשבבי קוקוס.
תגובות (39)
היי יש אופציה לעוגה הזו ללא סוכר?
אני אל בטוחה למה, אבל הסומסום ששמתי נספג לי בתוך העוגה. מישהו יודע אולי למה 🙁
היי, נסי למרוח את דפנות התבנית בטחינה, לפזר את השומשום ואז להכניס למקרר עד שהבלילה מוכנה. בהצלחה.
היי, אפשר לשים משהוא אחר במקום מיץ תפוזים?
אפשר לשים מים אבל זה פחות מומלץ. טעם מיץ התפוזים מעשיר מאד את העוגה. בהצלחה!
אפשר לשים מיץ לימון?
לא מומלץ.
העוגה שעה בתנור ועוד לא מוכנה, מדוע?
העוגה מתייצבת אחרי אפייה כשהיא מתקררת. יתכן שיש בריחת חום מהתנור או שהטמפ’ בו איננה מדויקת? בהצלחה!
יש דרך לטבען את העוגה? כלומר מה ניתן לשים במקום ביצים?
ללא הביצים העוגה תצא מאד דחוסה. אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים, הם יוסיפו בעיקר עסיסיות אך לא יעניקו את האווריריות שקצף הביצים מעניק לעוגה. בהצלחה!
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח שקדים או קוקוס שיהיה קטוגני
רצוי לא להמיר את כל כמות הקמח בקמח שקדים או קוקוס אלא לערבב: חצי כמות קמח תמי או אחר ללא גלוטן וחצי עם קמח שקדים או קוקוס. בהצלחה!
עוגה מדהימה, חוסלה בשניות
איזה כיף לשמוע! תודה רבה (:
הכנתי את העוגה היא טעימה ואוררית אבל מתפוררת היא אפשר להחזיק אותה ביד לאכול רק מכפית
כדאי לנסות לאפות פחות כדי שלא תתיבש לחלוטין ולערבב כמה שפחות את הבלילה. רק עד איחוד. בהצלחה!
אפיתי אותה לפני שנתיים ואולי יותרוכעת חזרתי שוב לקחת את המתכון יש לציין שהעוגה נימוחה וטעימה מאד
כיף לשמוע! תודה רבה