עוגת טחינה ושומשום

עוגת טחינה ושומשום זו עוגה טעימה, רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. היא פשוטה להכנה, והטחינה הגולמית מעניקה לה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

העוגה הבחושה הזו היא בדיוק ההיפך מעוגת חנק - היא רכה-רכה, נימוחה ונמסה בפה. הטחינה הגולמית מעניקה לעוגה טעם וריח שישגעו כל מי שאוהב חלבה. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, אני מסוגלת לחסל חצי ממנה כמעט בלי להרגיש.

מצרכים

שימון וקישוט תבנית

עוגה

אופן הכנה

  1. משמנים ומקשטים את התבנית: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).
  3. מכינים את העוגה ואופים: בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
  5. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  6. מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.
  7. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר (עד 5 ימים).

הערות

  • אפשר להחליף את השומשום בשבבי קוקוס.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (39)

Avatar

    Avatar
    גן

    היי יש אופציה לעוגה הזו ללא סוכר?

    Avatar
    נופר

    אני אל בטוחה למה, אבל הסומסום ששמתי נספג לי בתוך העוגה. מישהו יודע אולי למה 🙁

      Foody team
      Foody team

      היי, נסי למרוח את דפנות התבנית בטחינה, לפזר את השומשום ואז להכניס למקרר עד שהבלילה מוכנה. בהצלחה.

    Avatar
    שירה

    היי, אפשר לשים משהוא אחר במקום מיץ תפוזים?

      Foody team
      Foody team

      אפשר לשים מים אבל זה פחות מומלץ. טעם מיץ התפוזים מעשיר מאד את העוגה. בהצלחה!

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ.

    Avatar
    ספיר כהן

    העוגה שעה בתנור ועוד לא מוכנה, מדוע?

      Foody team
      Foody team

      העוגה מתייצבת אחרי אפייה כשהיא מתקררת. יתכן שיש בריחת חום מהתנור או שהטמפ’ בו איננה מדויקת? בהצלחה!

    Avatar
    מאיה

    יש דרך לטבען את העוגה? כלומר מה ניתן לשים במקום ביצים?

      Foody team
      Foody team

      ללא הביצים העוגה תצא מאד דחוסה. אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים, הם יוסיפו בעיקר עסיסיות אך לא יעניקו את האווריריות שקצף הביצים מעניק לעוגה. בהצלחה!

    Avatar
    ליאת

    האם אפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח שקדים או קוקוס שיהיה קטוגני

      Foody team
      Foody team

      רצוי לא להמיר את כל כמות הקמח בקמח שקדים או קוקוס אלא לערבב: חצי כמות קמח תמי או אחר ללא גלוטן וחצי עם קמח שקדים או קוקוס. בהצלחה!

      Avatar
      ליאת

      עוגה מדהימה, חוסלה בשניות

      Foody team
      Foody team

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה (:

    Avatar
    חגית

    הכנתי את העוגה היא טעימה ואוררית אבל מתפוררת היא אפשר להחזיק אותה ביד לאכול רק מכפית

      Foody team
      Foody team

      כדאי לנסות לאפות פחות כדי שלא תתיבש לחלוטין ולערבב כמה שפחות את הבלילה. רק עד איחוד. בהצלחה!

    Avatar
    רות

    אפיתי אותה לפני שנתיים ואולי יותרוכעת חזרתי שוב לקחת את המתכון יש לציין שהעוגה נימוחה וטעימה מאד

      Foody team
      Foody team

      כיף לשמוע! תודה רבה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody