עוגת וניל נימוחה

עוגת וניל נימוחה זו עוגה בחושה ביתית טעימה ופשוטה להכנה. מכינים אותה בתבנית מיוחדת עם חור ונופכים להרבה יותר חגיגית ומרשימה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

תבניות עם דוגמאות יפות במיוחד הן דרך הקלה להכין עוגות מעוצבות בבית - לא צריך לדעת לפסל בסכין, או להכין קישוטים מתוחכמים. מספיק לבחור תבנית מיוחדת לשמן קצת ולמזוג פנימה בלילה של עוגה בחושה. תראו איך עוגת וניל מהירה, טעימה ופשוטה הופכת בזכות תבנית הלב לסינדרלה אמיתית…

אגב, עוגת הווניל הבסיסית הזו אפשר גם לגוון בעזרת תוספות שמוסיפים בשכבות, או להשתמש בה להכנה של עוגת יומולדת מקושטת (לילדים המיוחדים שמעדיפים עוגה בהירה במקום עוגת שוקולד).

מצרכים

ציפוי התבנית לפני האפייה (לחילוץ בקלות)

עוגה

אופן הכנה

  1. מכינים את התבנית: משמנים תבנית בחמאה מומסת (לשכבה כפולה- משמנים בחמאה, מקפיאים 10 דקות ואז משמנים שוב). מפזרים סוכר, מנערים לכיסוי התבנית ושופכים החוצה את העודפים.
  2. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים ביצים, סוכר ותמצית וניל תוך הקצפה ומקציפים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים קמח תופח ומקציפים במהירות איטית, רק עד לאיחוד.
  4. אופים כ-45 דקות, לעוגה יציבה וספוגית למגע, שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. כדי לחלץ מהתבנית, נותנים כמה מכות לתבנית מבחוץ בעזרת כף (או כלי אחר) ורק אז מסירים אותה מהעוגה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (26)

Avatar

    Avatar
    דפנה רביד

    איך אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן – קמח כרגיל או קמח תמי

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody