
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה ו-10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
תבניות עם דוגמאות יפות במיוחד הן דרך הקלה להכין עוגות מעוצבות בבית - לא צריך לדעת לפסל בסכין, או להכין קישוטים מתוחכמים. מספיק לבחור תבנית מיוחדת לשמן קצת ולמזוג פנימה בלילה של עוגה בחושה. תראו איך עוגת וניל מהירה, טעימה ופשוטה הופכת בזכות תבנית הלב לסינדרלה אמיתית…
אגב, עוגת הווניל הבסיסית הזו אפשר גם לגוון בעזרת תוספות שמוסיפים בשכבות, או להשתמש בה להכנה של עוגת יומולדת מקושטת (לילדים המיוחדים שמעדיפים עוגה בהירה במקום עוגת שוקולד).
מצרכים
עוגה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
4 ביצים L
-
1 1/2
כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 כף תמצית וניל
-
2 1/2
כוסות או 350 גרם קמח תופח
אופן הכנה
- מכינים את התבנית: משמנים תבנית בחמאה מומסת (לשכבה כפולה- משמנים בחמאה, מקפיאים 10 דקות ואז משמנים שוב). מפזרים סוכר, מנערים לכיסוי התבנית ושופכים החוצה את העודפים.
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים ביצים, סוכר ותמצית וניל תוך הקצפה ומקציפים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים קמח תופח ומקציפים במהירות איטית, רק עד לאיחוד.
- אופים כ-45 דקות, לעוגה יציבה וספוגית למגע, שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. כדי לחלץ מהתבנית, נותנים כמה מכות לתבנית מבחוץ בעזרת כף (או כלי אחר) ורק אז מסירים אותה מהעוגה.
תגובות (26)
איך אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן – קמח כרגיל או קמח תמי