
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיקשה
-
מרכיבים16
מצרכים
עוגות שוקולד
-
2 ביצים L
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל רוויון
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 100 גרם אבקת קקאו
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
דובדבנים וסירופ
-
1 קופסה דובדבנים משומרים בסירופ
מלית וקישוט
-
3מיכלים או 750 גרם שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
150 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס”מ.
- מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים, השמן, הרוויון, המים, הסוכר והקקאו במהירות נמוכה במשך דקה, רק עד שהחומרים מתאחדים.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומקציפים לאט דקה נוספת, לתערובת אחידה ודלילה.
- מוזגים את התערובת לתבניות ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגות יציבות, וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי. חוצים בסכין כל עוגה לרוחב, לקבלת 4 שכבות שוות סה”כ.
- מסננים את הדובדבנים המשומרים ושומרים את הסירופ, להרטבת העוגה. בוררים את הדובדבנים באצבעות ומוודאים שלא נשארו בהם גלעינים.
- מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים בערך 1/4 מהקצפת לשקית זילוף עם פייה משוננת, ושומרים במקרר לקישוט בהמשך.
- מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה. מברישים במעט מסירופ הדובדבנים. מורחים קצפת בשכבה אחידה ומפזרים חופן מהדובדבנים המשומרים (בערך 1/4 כוס). מכסים בשכבת עוגה שנייה, מברישים בסירופ, מורחים קצפת, ומפזרים חופן דובדבנים. ממשיכים באותה הדרך עם שאר השכבות. מצפים את העוגה למעלה וגם מסביב ביתרת הקצפת.
- מכינים את הקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מעבירים לשקית זילוף קטנה (או שקית סנדביץ’) וגוזרים את השפיץ. על מגש מרופד בנייר אפייה מזלפים פסי שוקולד לאורך ולרוחב, לקבלת קישוטים קצת יותר גבוהים מהעוגה, בערך 5X12 ס”מ. מקפיאים ל-5 דקות להתקשות.
- מזלפים את הקצפת ששמרנו במקרר לכ-12 שושנים מעל העוגה ומניחים על כל שושנה דובדבן מסוכר.
- מצמידים להיקף העוגה את קישוטי השוקולד. שוברים את הקישוטים שנשארו ומפזרים במרכז העוגה. שומרים במקרר ומגישים קר.
הערות
- כדי להכין את שכבות העוגה צריך 2 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
- אפשר להחליף את הרוויון בכוס חלב, או כוס חלב + 1 כף חומץ, שמערבבים ומעמידים 10 דקות לפירוק
- אפשר לשדרג את הסירופ ע"י הוספת קצת ליקר קירש או יין מתוק
- להחלקת פני העוגה טובלים פלטה במים רותחים ועוברים על פני העוגה
תגובות (27)
אתגר רציני.. איך מכינים אותה כשרה לפסח וכשרה לחמי.. שסובל מסכרת..
היי, העוגה נראית מעולה!!
תודה רבה (:
נראה מתכון מושלם, רצה להכין! איפה ניתן להשיג דובדבנים משומרים בסירופ?
איזה כיף! ניתן להשיג כמעט בכל סופר או בחנויות המתמחות בחומרי גלם לבישול ואפייה. בהצלחה!
מה ימים אחרי ההכנה עדיין טעימה ? שומרת על טעם /מירקם/ניראות? רוצה לחשב כמה מראש להכין…
קשה לענות על זה. עוגה הכי טעימה כשהיא טרייה (אלא אם זו עוגת מוס קפואה…) אם שומרים על העוגה בכלי אטום במקרר (כדי שלא תספוג “טעמי מקרר”) אפשר להכין גם יום מראש. בהצלחה!