עוגת היער שחור – עוגת שוקולד עם דובדבנים וקצפת

קבלו הצעה למתכון נוסטלגי של פעם של עוגת היער השחור, מרשימה וטעימה, עם שכבות של עוגת שוקולד עסיסית, דובדבנים בסירופ וקצפת אוורירית
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16

מצרכים

עוגות שוקולד

דובדבנים וסירופ

מלית וקישוט

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס”מ.
  2. מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים, השמן, הרוויון, המים, הסוכר והקקאו במהירות נמוכה במשך דקה, רק עד שהחומרים מתאחדים.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומקציפים לאט דקה נוספת, לתערובת אחידה ודלילה.
  4. מוזגים את התערובת לתבניות ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגות יציבות, וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי. חוצים בסכין כל עוגה לרוחב, לקבלת 4 שכבות שוות סה”כ.
  5. מסננים את הדובדבנים המשומרים ושומרים את הסירופ, להרטבת העוגה. בוררים את הדובדבנים באצבעות ומוודאים שלא נשארו בהם גלעינים.
  6. מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים בערך 1/4 מהקצפת לשקית זילוף עם פייה משוננת, ושומרים במקרר לקישוט בהמשך.
  7. מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה. מברישים במעט מסירופ הדובדבנים. מורחים קצפת בשכבה אחידה ומפזרים חופן מהדובדבנים המשומרים (בערך 1/4 כוס). מכסים בשכבת עוגה שנייה, מברישים בסירופ, מורחים קצפת, ומפזרים חופן דובדבנים. ממשיכים באותה הדרך עם שאר השכבות. מצפים את העוגה למעלה וגם מסביב ביתרת הקצפת.
  8. מכינים את הקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מעבירים לשקית זילוף קטנה (או שקית סנדביץ’) וגוזרים את השפיץ. על מגש מרופד בנייר אפייה מזלפים פסי שוקולד לאורך ולרוחב, לקבלת קישוטים קצת יותר גבוהים מהעוגה, בערך 5X12 ס”מ. מקפיאים ל-5 דקות להתקשות.
  9. מזלפים את הקצפת ששמרנו במקרר לכ-12 שושנים מעל העוגה ומניחים על כל שושנה דובדבן מסוכר.
  10. מצמידים להיקף העוגה את קישוטי השוקולד. שוברים את הקישוטים שנשארו ומפזרים במרכז העוגה. שומרים במקרר ומגישים קר.

הערות

  • כדי להכין את שכבות העוגה צריך 2 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
  • אפשר להחליף את הרוויון בכוס חלב, או כוס חלב + 1 כף חומץ, שמערבבים ומעמידים 10 דקות לפירוק
  • אפשר לשדרג את הסירופ ע"י הוספת קצת ליקר קירש או יין מתוק
  • להחלקת פני העוגה טובלים פלטה במים רותחים ועוברים על פני העוגה

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (20)

    Avatar
    אירנה

    היי יקירה, אם אני רוצה להפוך את העוגה לפרווה במה מחליפים את הריויון? תודה רבה רבה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף בשמנת צמחית או בקרם קוקוס. בהצלחה!

    Avatar
    עופרי

    היי, עוגה מעולה! אשמח לדעת כמה זמן לפני ניתן להכין את העוגה או לפחות את הבסיסים. תודה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין את הבסיסים עד 4 ימים מראש ולשמור במקרר. את העוגה עצמה רצוי שלא להכין יותר מיומיים לפני ההגשה, עם עדיפות גבוהה ליום אחד. בהצלחה!

    Avatar
    איריס אוליאל

    היי קרין, באם אני רוצה להכין את העוגה בגודל 24, מהו יחס החומרים שאצטרך לשים?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לעשות בתבנית 24, העוגה תצא קצת יותר נמוכה,
      או להגדיל את כמות המצרכים ב-1/4

    Avatar
    לינא

    תודה על המתכון .. אפשר להחליף את הרוויון בחלב?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, ואפשר גם להכין ריוויון ביתי מחלב + טיפה לימון

    Avatar
    אתי קפרי

    שלום. האם החלפת הרויון בקרם קוקוס הוא באותו היחס.

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    שרית ניידרמן

    מושלמת!!! גם את וגם העוגה 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      ❤❤❤

    Avatar
    שרית ניידרמן

    הכנתי את העוגה הזו מספר פעמים (מעולה!) אני רוצה לגוון ולהחליף את הקרם למסקרפונה. מה דעתך? אם כן כמה מסקרפונה ואיך?

      Avatar
      Foody Foody

      אנחנו תמיד בעד מסקרפונה 🙂
      מחליפים מיכל אחד של שמנת ב-250 גרם מסקרפונה בטמפרטורת החדר. מקציפים אותה קצת לבד כדי שתתרכך ואז מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים כרגיל

    Avatar
    מדלין עמשה

    אם אני רוצה לעשות את הבסיס בתבנית 24 אני צריכה להוסיף עוד ביצה?

      Avatar
      Foody Foody

      עוד חצי ביצה ועוד חצי כמות גם משאר המצרכים

    Avatar
    הדר

    היי, הכנתי את העוגה הזאת בעבר, והיא מעולה, אך הילדים לא אהבו את הדובדבנים שבמרכז העוגה. ביקשו שאכין שוב, אבל הפעם בלעדיהם. במה אפשר להחליף את סירופ הדובדבנים כדי להרטיב את העוגה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בסירופ סוכר, בקפה ואפשר גם להוסיף ליקר

    Avatar
    נאוה בר אושר

    היי קרין אם אני רוצה עוגה פרווה מה אפשר במקום ריוויון?

      Avatar
      Foody Foody

      חלב צמחי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody