עוגת היער שחור – עוגת שוקולד עם דובדבנים וקצפת

קבלו הצעה למתכון נוסטלגי של פעם של עוגת היער השחור, מרשימה וטעימה, עם שכבות של עוגת שוקולד עסיסית, דובדבנים בסירופ וקצפת אוורירית
קבלו הצעה למתכון נוסטלגי של פעם של עוגת היער השחור, מרשימה וטעימה, עם שכבות של עוגת שוקולד עסיסית, דובדבנים בסירופ וקצפת אוורירית
  • קרין
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

מצרכים

מצרכים


עוגות שוקולד

דובדבנים וסירופ

מלית וקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס”מ.
  2. מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים, השמן, הרוויון, המים, הסוכר והקקאו במהירות נמוכה במשך דקה, רק עד שהחומרים מתאחדים.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומקציפים לאט דקה נוספת, לתערובת אחידה ודלילה.
  4. מוזגים את התערובת לתבניות ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגות יציבות, וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי. חוצים בסכין כל עוגה לרוחב, לקבלת 4 שכבות שוות סה”כ.
  5. מסננים את הדובדבנים המשומרים ושומרים את הסירופ, להרטבת העוגה. בוררים את הדובדבנים באצבעות ומוודאים שלא נשארו בהם גלעינים.
  6. מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים בערך 1/4 מהקצפת לשקית זילוף עם פייה משוננת, ושומרים במקרר לקישוט בהמשך.
  7. מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה. מברישים במעט מסירופ הדובדבנים. מורחים קצפת בשכבה אחידה ומפזרים חופן מהדובדבנים המשומרים (בערך 1/4 כוס). מכסים בשכבת עוגה שנייה, מברישים בסירופ, מורחים קצפת, ומפזרים חופן דובדבנים. ממשיכים באותה הדרך עם שאר השכבות. מצפים את העוגה למעלה וגם מסביב ביתרת הקצפת.
  8. מכינים את הקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מעבירים לשקית זילוף קטנה (או שקית סנדביץ’) וגוזרים את השפיץ. על מגש מרופד בנייר אפייה מזלפים פסי שוקולד לאורך ולרוחב, לקבלת קישוטים קצת יותר גבוהים מהעוגה, בערך 5X12 ס”מ. מקפיאים ל-5 דקות להתקשות.
  9. מזלפים את הקצפת ששמרנו במקרר לכ-12 שושנים מעל העוגה ומניחים על כל שושנה דובדבן מסוכר.
  10. מצמידים להיקף העוגה את קישוטי השוקולד. שוברים את הקישוטים שנשארו ומפזרים במרכז העוגה. שומרים במקרר ומגישים קר.

הערות

  • כדי להכין את שכבות העוגה צריך 2 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
  • אפשר להחליף את הרוויון בכוס חלב, או כוס חלב + 1 כף חומץ, שמערבבים ומעמידים 10 דקות לפירוק
  • אפשר לשדרג את הסירופ ע"י הוספת קצת ליקר קירש או יין מתוק
  • להחלקת פני העוגה טובלים פלטה במים רותחים ועוברים על פני העוגה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (35)

Avatar

      Foody team
      Foody team

      מחליפים את הרוויון בחלב צמחי עם מעט חומץ ואת השמנת המתוקה בקצפת צמחית

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה!

    Avatar
    לינה מרגלית

    כשמרימים את שכבות העוגות לאחר החיתוך הן נוטות להשבר קשה לקחת שכבה בשלמותה מה את מציעה

      Foody team
      Foody team

      לקרר את העוגה היטב לפני החיתוך

הצג עוד

קטגוריות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody