עוגת היער שחור – עוגת שוקולד עם דובדבנים וקצפת

קבלו הצעה למתכון נוסטלגי של פעם של עוגת היער השחור, מרשימה וטעימה, עם שכבות של עוגת שוקולד עסיסית, דובדבנים בסירופ וקצפת אוורירית
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16

מצרכים

עוגות שוקולד

  • 2 ביצים L
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
  • 1
    כוס או 240 מ"ל רוויון
  • 1
    כוס או 240 מ"ל מים
  • 2
    כוסות או 400 גרם סוכר לבן
  • 3/4
    כוס או 100 גרם אבקת קקאו
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח דק

דובדבנים וסירופ

  • 1 קופסה דובדבנים משומרים בסירופ

מלית וקישוט

  • 3
    מיכלים או 750 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 12 דובדבנים מסוכרים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס”מ.
  2. מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים, השמן, הרוויון, המים, הסוכר והקקאו במהירות נמוכה במשך דקה, רק עד שהחומרים מתאחדים.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומקציפים לאט דקה נוספת, לתערובת אחידה ודלילה.
  4. מוזגים את התערובת לתבניות ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגות יציבות, וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי. חוצים בסכין כל עוגה לרוחב, לקבלת 4 שכבות שוות סה”כ.
  5. מסננים את הדובדבנים המשומרים ושומרים את הסירופ, להרטבת העוגה. בוררים את הדובדבנים באצבעות ומוודאים שלא נשארו בהם גלעינים.
  6. מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים בערך 1/4 מהקצפת לשקית זילוף עם פייה משוננת, ושומרים במקרר לקישוט בהמשך.
  7. מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה. מברישים במעט מסירופ הדובדבנים. מורחים קצפת בשכבה אחידה ומפזרים חופן מהדובדבנים המשומרים (בערך 1/4 כוס). מכסים בשכבת עוגה שנייה, מברישים בסירופ, מורחים קצפת, ומפזרים חופן דובדבנים. ממשיכים באותה הדרך עם שאר השכבות. מצפים את העוגה למעלה וגם מסביב ביתרת הקצפת.
  8. מכינים את הקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מעבירים לשקית זילוף קטנה (או שקית סנדביץ’) וגוזרים את השפיץ. על מגש מרופד בנייר אפייה מזלפים פסי שוקולד לאורך ולרוחב, לקבלת קישוטים קצת יותר גבוהים מהעוגה, בערך 5X12 ס”מ. מקפיאים ל-5 דקות להתקשות.
  9. מזלפים את הקצפת ששמרנו במקרר לכ-12 שושנים מעל העוגה ומניחים על כל שושנה דובדבן מסוכר.
  10. מצמידים להיקף העוגה את קישוטי השוקולד. שוברים את הקישוטים שנשארו ומפזרים במרכז העוגה. שומרים במקרר ומגישים קר.

הערות

  • כדי להכין את שכבות העוגה צריך 2 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
  • אפשר להחליף את הרוויון בכוס חלב, או כוס חלב + 1 כף חומץ, שמערבבים ומעמידים 10 דקות לפירוק
  • אפשר לשדרג את הסירופ ע"י הוספת קצת ליקר קירש או יין מתוק
  • להחלקת פני העוגה טובלים פלטה במים רותחים ועוברים על פני העוגה

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody