עוגת היער הלבן – עוגת שכבות קצפת ותותים

עוגת היער הלבן - עוגה שכבות חגיגית ויפהפיה המורכבת מטורט וניל, קצפת רכה, תותים טריים ושוקולד לבן
עוגת היער הלבן - עוגה שכבות חגיגית ויפהפיה המורכבת מטורט וניל, קצפת רכה, תותים טריים ושוקולד לבן
  • קרין
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

מצרכים

מצרכים


שכבות טורט

תותים וקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים 3 תבניות זהות בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  2. מפרידים את הביצים.
  3. מחממים את החמאה להמסה מלאה.
  4. חותכים את התותים לפרוסות.
  5. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד כמה שניות אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומקציפים לאט לאיחוד.
  6. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה, תוך כדי הקצפה איטית, ומקציפים רק עד שהבלילה אחידה.
  7. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות. אופים 25 דקות להזהבה והתייצבות, או עד שקיסם יוצא יבש לגמרי. מצננים ורק אז מחלצים את שכבות הטורט מהתבניות.
  8. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.
  9. מניחים שכבה אחת של הטורט על צלחת הגשה. מזלפים את הקצפת לכיסוי ומיישרים. מסדרים את התותים בצפיפות מעל הקצפת.
  10. מכסים בשכבת העוגה השנייה, מזלפים את הקצפת ומסדרים את התותים.
  11. מכסים בשכבת הטורט האחרונה ומזלפים שושני קצפת לקישוט. מקשטים את כל שושנת הקצפת בתות שלם.
  12. מניחים נייר אפייה על תבנית או מגש. במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן. מזלפים קשקושים של השוקולד המומס על נייר האפייה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות, להתקשות. שוברים בידיים את קשקושי השוקולד ומסדרים בערימה במרכז העוגה.
  13. מגישים את העוגה מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.

הערות

  • להכנת העוגה צריך 3 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
  • לקבלת שוליים אחידים ללא קרום, משתמשים ברינג קטן מעט מגודל התבניות, בקוטר 20 בערך, כדי לקרוץ מכל שכבה עיגול אחיד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    Noa loman

    אפשר להחליף את הקונפלור במשהו או בכלל בלי?

      Foody team
      Foody team

      בקמח טפיוקה

    Avatar
    דוד אפל

    יצא לי שכבות ממש דקות , מה לא בסדר ?

      Foody team
      Foody team

      השתמשת בתבנית בגודל נכון?

    Avatar
    מעיין

    האם העוגה הזו מתאימה לעוגת שכבות עטופה בקצפת?

      Foody team
      Foody team

      אם הבנתי אותך נכון, אז כן 🙂

הצג עוד

קטגוריות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody