עוגת דובדבנים מהירה

עוגת דובדבנים מהירה זו לעוגה בחושה רכה, נימוחה ופשוטה להכנה, שאפשר להכין גם עם פרוסות שזיפים או אפרסקים, וגם עם פירות יער טריים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מתכונצ’יק מהיר במיוחד לעוגה בחושה, שאפשר להכין גם עם פרוסות שזיפים או אפרסקים, או עם פירות יער טריים- אבל גם עם דובדבנים מצנצנת העוגה יוצאת נהדר.

מצרכים

  • 4 ביצים L
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 1/2
    כוסות או 300 גרם סוכר לבן
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1/4
    כוס או 60 מ"ל חלב 3%
  • 1
    גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 צנצנת דובדבנים משומרים בסירופ

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, סוכר, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משטחים את התערובת בתבנית משומנת. מפזרים מעל את הדובדבנים ואופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
  5. מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    אסתר

    שלום קרין.תודה על המתכון.העוגה ניראת מעולה.איך אני הופכת את העוגה לפרווה.תודה

      מערכת Foody

      חלב סויה או מים במקום החלב, שמנת צמחית או קרם קוקוס במקום השמנת החמוצה. בהצלחה!

    טל

    האם יעבוד גם עם דובדבנים טריים? אם כן כמה?

      מערכת Foody

      כן, באותה כמות.

    יעל בן סירה

    שלום קרין, הייתי רוצה להכין את העוגה עם פירות יער או פרוסות נקטרינה או שזיפים כפי שהצעת. מה הכמות שעלי לשים?

      מערכת Foody

      4-5 נקטרינות או 6-7 שזיפים. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody