
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מתכונצ’יק מהיר במיוחד לעוגה בחושה, שאפשר להכין גם עם פרוסות שזיפים או אפרסקים, או עם פירות יער טריים- אבל גם עם דובדבנים מצנצנת העוגה יוצאת נהדר.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 כף אבקת אפייה
-
1 צנצנת דובדבנים משומרים בסירופ

אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160מעלות.
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, סוכר, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת. מפזרים מעל את הדובדבנים ואופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160מעלות.
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, סוכר, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת. מפזרים מעל את הדובדבנים ואופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (53)
האם אפשר להשתמש בדובדבנים טריים מגולענים?
אפשרי, אבל יש לקחת בחשבון שרמת המתיקות תרד באופן משמעותי. אפשר בעת ההגשה לפזר מעט אבקת סוכר מעל.