
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
רגע לפני סיכומי השנה החולפת וההתחייבויות החדשות לשנה הבאה… קבלו עוגה שמזכירה שלא הכול צריך להיות כבד או מסובך. בעוגת הדבש הטעימה הזו אין רכיבים יקרים וגם לא כמויות מטורפות (הכול מותאם לתבנית אינגליש אחת) וההכנה שלה פשוטה במיוחד (אפילו לא מלכלכים את המיקסר!). אפשר לאפות אותה ממש לפני שהאורחים מגיעים, ואפשר גם להכין הרבה זמן מראש - אחרי שהיא מתקררת לגמרי עוטפים ושומרים בטמפרטורת החדר, אפילו שבוע ויותר. הטעם רק ישתפר.
מצרכים
עוגה
-
1 ביצה L
-
5כפות או 75 גרם שמן קנולה
-
5כפות או 100 גרם דבש
-
5כפות או 60 גרם סוכר לבן
-
5כפות או 75 גרם מים
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית קפה נמס
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
קישוט שקדים (לפני האפייה)
-
2 כפות שקדים פרוסים
זיגוג דבש (אחרי האפייה)
-
2 כפות דבש
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-150 מעלות.
- בקערה טורפים היטב לאיחוד ביצה, שמן, דבש, סוכר, מים, קינמון ואבקת קפה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומוזגים אליה את תערובת העוגה.
- מקשטים בשקדים ואופים: מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים (חשוב שהחום יהיה נמוך - העוגה תופחת מאוד בתנור ויכולה לגלוש כשהחום גבוה) כ-40 דקות, להזהבה והתייצבות (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש).
- מזגגים בדבש: מזלפים מעל דבש, מחכים חצי דקה (כדי שהדבש יתחמם מחום העוגה ויהפוך נוזלי) ומורחים בעזרת גב של כף.
עוגת דבש גבוהה וחגיגית
בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש כמו של אושרי וירדן מ-MKR
מלכות ראש השנה - דובשניות של קרין גורן
רעיון למתנה לראש השנה - אפרסקים משומרים מלאים בטעם הקיץ
תגובות (24)
במה אני יכולה להחליף את הקמח אם אני רוצה להפוך את המתכון ללא גלוטן? תודה!
אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן, העוגה תצא פחות אוורירית. מעט דחוסה. בהצלחה.
אפשר להשתמש בשמן ית במקום קנולה?
אפשרי אבל ישפיע קצת על הטעם.