
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-5 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
עוגת דבש מיוחדת בזכות ניחוח צ’אי מסאלה - זה נשמע מתוחכם אבל בסך הכל מדובר בתה משקית שמוסיף ניחוח מופלא. עוגה שנשמרת מצוין אפילו שבועיים.
מצרכים
-
2 1/2 כוסות קמח תופח
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
4 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס דבש
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1 קורט ציפורן טחון
-
1 כוס תה צ’אי מסאלה
-
1 חופן תמר מג’הול
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מגלענים וחותכים גס תמרים.
- מנפים יחד קמח תופח ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
- טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן (למדוד ראשון לפני הדבש, באותה כוס מדידה, כדי שהדבש יחליק החוצה), דבש, סוכר, קינמון, ג’ינג’ר וציפורן.
- יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים תה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ודלילה. מערבבים פנימה תמרים לחים.
- יוצקים מיד את הבלילה לתבנית משומנת בתרסיס שמן. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על 2/3 מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
- אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים).
- מאחסנים עד 10 ימים מכוסה בניילון נצמד.
כל המתכונים המתוקים לראש השנה:
עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד
פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!
בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש כמו של אושרי וירדן מ-MKR
עוגת דבש גבוהה וחגיגית
מלכות ראש השנה - דובשניות של קרין גורן
לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא
לפני שבא לקיץ סוף - פוקצ’ה עם ענבים ודבש
הערות
- הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ.
תגובות (11)
במצרכים כתוב קמח לבן. בהוראות כתוב קמח תופח. מה נכון?
קמח תופח, תיקנו את המתכון 🙂
אפשר להמיר את הדבש בסילאן/מייפל אמיתי?
בהחלט 🙂
היי, האם אני יכולה להחליף את הביצים במשהו אחר? ואם כן אפשר עצות למה אפשר להחליף?
לצערנו אין תחליף לביצים במקרה הזה
האם ניתן להכפיל כמויות ולאפות בסיר עוגה גדול ועדיין ייצא טוב?
בהחלט כן. זה אפשרי. בהצלחה!
שלום, לא ברור לאיזה גודל תבנית העוגה. האם לאינגליש קייק 1 או 2?
המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק.
עוגת ראש השנה שלנו, כל שנה! עוגה טעימה ואהובה על כל המשפחה. מתכון מנצח!