עוגת דבש ותמרים לחים בניחוח צ`אי מסאלה

עוגת דבש ותמרים לחים בניחוח צ`אי מסאלה זו עוגה עסיסית ונימוחה עם ארומה הודית אקזוטית, טעימה וכזו שנשמרת מעולה לאורך זמן רב
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

עוגת דבש מיוחדת בזכות ניחוח צ’אי מסאלה - זה נשמע מתוחכם אבל בסך הכל מדובר בתה משקית שמוסיף ניחוח מופלא. עוגה שנשמרת מצוין אפילו שבועיים.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מגלענים וחותכים גס תמרים.
  2. מנפים יחד קמח תופח ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
  3. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן (למדוד ראשון לפני הדבש, באותה כוס מדידה, כדי שהדבש יחליק החוצה), דבש, סוכר, קינמון, ג’ינג’ר וציפורן.
  4. יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים תה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ודלילה. מערבבים פנימה תמרים לחים.
  5. יוצקים מיד את הבלילה לתבנית משומנת בתרסיס שמן. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על 2/3 מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה.
  6. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים).
  7. מאחסנים עד 10 ימים מכוסה בניילון נצמד.

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ליהי

    במצרכים כתוב קמח לבן. בהוראות כתוב קמח תופח. מה נכון?

      Avatar
      Foody Foody

      קמח תופח, תיקנו את המתכון 🙂

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody