עוגת גבינאש – עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינאש - עוגת שוקולד וגבינה שרק נראית מסובכת. מכינים את שכבות העוגה בקלות ומרשימים את האורחים עם עוגה נפלאה
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    10 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תחתית

  • 250 גרם עוגיות אוראו
  • 30 גרם חמאה

מלית גבינה ושוקולד הלבן

  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
  • 1
    גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 6 ביצים L
  • 4
    כפות או 40 גרם קורנפלור
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/2
    מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%

ציפוי גנאש

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2
    מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית העוגיות: במעבד המזון טוחנים את העוגיות לפירורים. ממיסים במיקרו את החמאה, מוסיפים לפירורי העוגיות ומערבבים. משמנים את התבנית ומהדקים את תערובת הפירורים לתחתית שלה. מעבירים למקפיא עד הרכבת העוגה.
  2. מחממים את התנור ל-140 מעלות במצב טורבו. מניחים תבנית עם מים רותחים לתחתית התנור, לסביבה עשירה באדים.
  3. מכינים את מלית הגבינה: בקערה מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה והסוכר. משאירים בצד 5 דקות להתמוססות הסוכר.
  4. מוסיפים את הביצים ומערבבים במטרפה לאיחוד.
  5. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב, עד שאין יותר גושים.
  6. מחממים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה להמסה. טורפים לרוטב אחיד. מוסיפים לתערובת הגבינה וטורפים לאיחוד.
  7. מוזגים את המלית לתבנית, מעל בסיס העוגיות. אופים 60-75 דקות עד ששולי העוגה תפוחים ויציבים, אבל היא עדין רוטטת במרכזה.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
  9. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה להמסה. מערבבים לרוטב אחיד, מוזגים על העוגה הקרה שבתבנית ומטים לכיסוי כל פני העוגה. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי.
  10. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). שומרים במקרר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    איילי

    אין עליך קרין!!!! אני מתה עליך ואוהבת ומתמוגגת לראות את מתכונייך…בוידאו…

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody