-
מרכיבים11
-
הכנה שעהכולל 10 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 10 שעות | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
250 גרם עוגיות אוראו
-
30 גרם חמאה
מלית גבינה ושוקולד הלבן
-
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
4כפות או 40 גרם קורנפלור
-
200 גרם שוקולד לבן
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
ציפוי גנאש
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את תחתית העוגיות: במעבד המזון טוחנים את העוגיות לפירורים. ממיסים במיקרו את החמאה, מוסיפים לפירורי העוגיות ומערבבים. משמנים את התבנית ומהדקים את תערובת הפירורים לתחתית שלה. מעבירים למקפיא עד הרכבת העוגה.
- מחממים את התנור ל-140 מעלות במצב טורבו. מניחים תבנית עם מים רותחים לתחתית התנור, לסביבה עשירה באדים.
- מכינים את מלית הגבינה: בקערה מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה והסוכר. משאירים בצד 5 דקות להתמוססות הסוכר.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים במטרפה לאיחוד.
- מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב, עד שאין יותר גושים.
- מחממים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה להמסה. טורפים לרוטב אחיד. מוסיפים לתערובת הגבינה וטורפים לאיחוד.
- מוזגים את המלית לתבנית, מעל בסיס העוגיות. אופים 60-75 דקות עד ששולי העוגה תפוחים ויציבים, אבל היא עדין רוטטת במרכזה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה להמסה. מערבבים לרוטב אחיד, מוזגים על העוגה הקרה שבתבנית ומטים לכיסוי כל פני העוגה. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). שומרים במקרר.
כל המתכונים הכי טעימים לחג השבועות - עוגות גבינה, חטיפי גבינה, פיצות…
בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!
קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות
עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן
ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים
קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד
בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה
סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים
פשטידת תירס ב-10 דקות
כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין
קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!
עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
אופן הכנה
- מכינים את תחתית העוגיות: במעבד המזון טוחנים את העוגיות לפירורים. ממיסים במיקרו את החמאה, מוסיפים לפירורי העוגיות ומערבבים. משמנים את התבנית ומהדקים את תערובת הפירורים לתחתית שלה. מעבירים למקפיא עד הרכבת העוגה.
- מחממים את התנור ל-140 מעלות במצב טורבו. מניחים תבנית עם מים רותחים לתחתית התנור, לסביבה עשירה באדים.
- מכינים את מלית הגבינה: בקערה מערבבים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה והסוכר. משאירים בצד 5 דקות להתמוססות הסוכר.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים במטרפה לאיחוד.
- מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב, עד שאין יותר גושים.
- מחממים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה להמסה. טורפים לרוטב אחיד. מוסיפים לתערובת הגבינה וטורפים לאיחוד.
- מוזגים את המלית לתבנית, מעל בסיס העוגיות. אופים 60-75 דקות עד ששולי העוגה תפוחים ויציבים, אבל היא עדין רוטטת במרכזה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
- מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה להמסה. מערבבים לרוטב אחיד, מוזגים על העוגה הקרה שבתבנית ומטים לכיסוי כל פני העוגה. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). שומרים במקרר.
כל המתכונים הכי טעימים לחג השבועות - עוגות גבינה, חטיפי גבינה, פיצות…
בית לזית, זיתוניות, וילה לזית או פשוט החטיפים הכי טעימים ביקום!
קנלוני בטטות וגבינות - כי מתכון מנצח לא מחליפים בחיים!
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
פינגר פוד לשבועות - אצבעות גבינה קריספיות
עוגת הגבינה הבלתי נשכחת של רביבה - עוגת גבינה ושוקולד לבן
ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים
קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד
בואיקוס - לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה
סהרוני גבינה מלוחים שילדים מאוד אוהבים
פשטידת תירס ב-10 דקות
כמו באמריקה - קראק פאי ממכר של קרין גורן ונועה רוזין
קאוורמה או בניצה, זה לא משנה - מתכון למחמם הרשמי של החורף!
עוגת הגבינה הגאונית של קרין גורן - עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
תבנית אנגליש קייק זה בסדר?
הכמות תספיק אפילו ל-2 תבניותית אינגליש קייק. אפשר להכין באינגליש קייק אחת ואת היתרה לחלק למנות אישיות. בהצלחה רבה!
הכנתי אותה ואחרי 24 שעות במקרר האמצע עדיין לא היה ממש יציב, השוליים כן… זה אומר שהיה צריך עוד זמן אפיה?
האם יעבוד גם בתבנית מלבנית?
כן, בהחלט. בהצלחה!