
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל4 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים5
תכירו את זוג האחיות נטע ועידית, הלא הן מייסדות “הבית של עידה”, בלוג העיצוב הכי שווה ברשת. הן גם באו להציל אותי כשעברנו לדירה במושב עם מטבח חום קצת עצוב, והפכו אותו לחגיגה מתוקה של תכלת נקודות. כשהזמנתי אותן לאפות איתי הן ביקשו “רק עוגת גבינה פירורים”, העוגה שהן הכי אוהבות. ביקשו קיבלו. ולא סתם “גבינה פירורים”, אלא כזו עם עוגיות אוריאו מצופות שוקולד לבן, למטה וגם למעלה. יאמי.
מצרכים
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
500 גרם גבינת שמנת 30%
-
3 חבילות אוראו בציפוי שוקולד לבן
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג וגבינה לקרם יציב.
- בתבנית משומנת מסדרים בצפיפות שכבה של עוגיות מצופות (שלמות). מורחים מעל את קרם הגבינה.
- במעבד מזון טוחנים לפירורים דקים כמעט את כל העוגיות שנשארו (שומרים 7-6 עוגיות שלמות לקישוט).
- מפזרים את הפירורים מעל הקרם בתבנית.
- חוצים את העוגיות האחרונות ונועצים לקישוט בהיקף העוגה.
- מקררים 4 שעות לפחות לפני הגשה.
- פורסים בעזרת סכין שטובלים במים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך.
תגובות (11)
בתמונה יש עוגיות אוריאו רגילות, אבל במתכון את כותבת שהשתמשת בעוגיות מצופות שוקולד לבן. יש לך תמונה של מה שהכנת במתכון? שאדע למה אני מכוונת. תודה רבה על עוד מתכון מהמם!
משתמשים בעוגיות אוראו בציפוי שוקולד לבן. טוחנים אותן ביחד עם הציפוי והמילוי. אפשר להמיר בעוגיות אוראו רגילות, לא יהיה הבדל גדול במראה העוגה
בתמונה הכל חום כהה – את הוצאת את מילוי האוראו וטחנת רק את העוגיות?
טוחנים את האוראו ביחד עם המילוי. הפירורים עדיין יצאו כהים
בתמונה נראה שהעוגיות בתחתית מפוררות, יש אפשרות לפורר את העוגיות גם בתחתית או שהן חייבות להישאר שלמות?
במקור העוגה מעולה
העוגה ממש מיוחדת וקלה
ממליצה לשדרג כדי להפחית שומן וסוכר. בבסיס לשים ביסקוויט פשוט טבול קלות בחלב. במילוי רק 2 שמנת מתוקה, 550 גר גבינה 5אחוז ושמנת חמוצה. גבינה
במילוי המרתי ל 500 גרם גבינה 5 אחוז פלוס שמנת חמוצה. בסיס תחתון ביסקוויט פתי בר טבול קלות בחלב שתי שכבות. מעל העוגה עוגיות אוריאו שחורות. טעם מעולה ומופחת שומן.
היי. אני רוצה לעשות את התחתית של העוגה מפירורים וחמאה, כמה פירורים וכמה חמאה אני צריכה לשים?
אותה כמות פירורי עוגיות כמו עוגיות אוריאו הרשומה במתכון.