עוגת גבינה פירורים ללא תוספת סוכר

עוגת גבינה פירורים ללא תוספת סוכר זו עוגת גבינה קרה, ללא אפייה, קרמית וטעימה, שמתאימה גם לסוכרתיים או אנשים שנמנעים מצריכת סוכר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

חן אבגי ביקשה (במסגרת פעילות המתכונים לבקשתכם של “סוכרלוז סוגת”) - אתם מקבלים! עוגת גבינה קרה, קרמית וטעימה, ללא תוספת סוכר. לקראת שבועות היא מהווה פתרון מצוין גם למי שנמנע לגמרי מסוכר, אבל גם למי שסתם רוצה לצמצם את מספר הקלוריות שבקינוח (אחרי כל המאפים והגבינות עתירות השומן שהגיעו לשולחן לפניו…).

שימו לב: הקצפה טובה היא כל מה שמחזיק את העוגה הזו יציבה. אז איך תדעו שהקצפתם מספיק? המלית צריכה להיראות כמו קצפת, במרקם שמאפשר לשטח אותה במריחה בתוך התבנית. אם המלית “נשפכת” מעצמה וממלאת את התבנית, סימן שהיא נוזלית מדי. אבל אל תדאגו - לא קרה כלום: פשוט החזירו אותה למיקסר והמשיכו להקציף עוד טיפה.

גיוונים

עוגת גבינה-חלבה-פירורים ללא תוספת סוכר:

מערבבים לתוך פירורי הבצק האפויים, רגע לפני שמפזרים אותם על העוגה, כוס של חלבה ללא תוספת סוכר (כחצי חבילה / 200 גרם).

עוגת גבינה-פירורים ללא תוספת סוכר עם שוקולד לבן:

לפני שמעבירים לתבנית את מלית הגבינה, מגררים מעל תחתית הבצק האפויה חצי חבילת שוקולד לבן ללא תוספת סוכר. משטחים מעל את המלית. מגררים את חצי חבילת השוקולד הלבן ללא תוספת סוכר הנותרת, ומערבבים את פירורי השוקולד עם פירורי הבצק האפויים. מפזרים מעל.

עוגת גבינה-פירורים ללא תוספת סוכר לממהרים:

מתעצלים לאפות בצק? אפשר להשתמש בעוגיות קנויות ללא סוכר, מרוסקות לפירורים (לתחתית, מערבבים פירורי עוגיות עם 2 כפות חמאה מומסת ומשטחים ישירות בתבנית. לקישוט, מפזרים מעט פירורים מעל מלית הגבינה). לשדרוג, בוחרים בעוגיות מעניינות ללא תוספת סוכר- למשל עוגיות סנדוויץ’ וניל.

קינוח גבינה פירורים בכוסות:

מסדרים את מלית הגבינה ופירורי עוגיות ללא תוספת סוכר, או תוספות אחרות שאוהבים (שברי פקאנים, שוקולד מריר מגורר ללא תוספת סוכר) לסירוגין בשכבות בכוסות או גביעי יין שקופים. אגב, השיטה הזו אידיאלית למי שחושש מהקצפה לא מספיקה- כי אפילו קרם גבינה נוזלי מהרצוי יראה יפה כשהוא תחום בכוס, ואין לו לאן לברוח.

מצרכים

תחתית ופירורים

מלית גבינה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ואופים תחתית ופירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכרלוז “סוגת” וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  3. לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
  4. לפירורים - משטחים את המחצית הנותרת של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
  5. אופים את שתי התבניות כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את המלית, מרכיבים ומקררים 4 שעות לפני ההגשה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכרלוז “סוגת” עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ושמנת חמוצה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  7. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  8. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, ומפזרים בעדינות את הפירורים שהתקבלו מעל מלית הגבינה.
  9. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  10. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody