
עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס
- קרין
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
כנראה שהלכתי לישון רעבה וחלמתי שאני אוכלת עוגת גבינה עם תחתית עוגיות שוקולד צ’יפס. התעוררתי מהחלום באמצע הלילה והתגנבתי למטבח. בשקט בשקט (בלי להפעיל את המיקסר) הכנתי בצק מהיר לעוגיות שוקולד צ’יפס וגם תערובת לעוגת גבינה. כשהידקתי את הבצק לתחתית התבנית גיליתי שיש לי יותר מדי ממנו. התעצלתי לאפות ממנו עוגיות בנפרד אז פיזרתי על מלית הגבינה את שאריות הבצק. הכנסתי לתנור, הפעלתי טיימר וזחלתי חזרה למיטה. צפצוף הטיימר העיר אותי לעוגה טעימה כמו בחלום, ואפילו קצת יותר יפה.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק עוגיות (לתחתית ולקישוט)
-
100 גרם חמאה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1/4כוס או 60 גרם סוכר חום כהה
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1כוס או 200 גרם שוקולד צ’יפס
תערובת גבינה
-
750 גרם גבינת שמנת 30%
-
2גביעי או 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
6 ביצים L
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן

אופן הכנה
- מכינים את בצק העוגיות ואופים תחתית לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שוקולד צ’יפס.
- משטחים כ-2/3 מהתערובת בידיים רטובות, בשכבה דקה ואחידה בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה (הבצק תופח במהלך האפייה). שומרים בצד את יתרת התערובת. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל-140 מעלות.
- מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל, ומשהים 5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה את הביצים.
- מעבירים בערך כוס מהתערובת לקערית נפרדת, מוסיפים קמח לקערית וטורפים היטב עד שנפטרים מכל הגושים. מחזירים לקערה עם שאר תערובת הגבינה ומערבבים לאיחוד.
- מרכיבים, אופים ומצננים 4 שעות לפני ההגשה: מוזגים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה. בידיים רטובות מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומועכים ל”פיתות”. מניחים בעדינות ובאופן מפוזר על הבלילה (ה”פיתות” יצופו על הבלילה).
- אופים בחום של 140 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת כמו ג’לי במרכז.
- מצננים לחלוטין ומעבירים ל-4 שעות למקרר לפני ההגשה (או למשך הלילה).
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה במקרר.
עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס. צילום: דניאל לילה
אופן הכנה
- מכינים את בצק העוגיות ואופים תחתית לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שוקולד צ’יפס.
- משטחים כ-2/3 מהתערובת בידיים רטובות, בשכבה דקה ואחידה בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה (הבצק תופח במהלך האפייה). שומרים בצד את יתרת התערובת. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל-140 מעלות.
- מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל, ומשהים 5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה את הביצים.
- מעבירים בערך כוס מהתערובת לקערית נפרדת, מוסיפים קמח לקערית וטורפים היטב עד שנפטרים מכל הגושים. מחזירים לקערה עם שאר תערובת הגבינה ומערבבים לאיחוד.
- מרכיבים, אופים ומצננים 4 שעות לפני ההגשה: מוזגים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה. בידיים רטובות מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומועכים ל”פיתות”. מניחים בעדינות ובאופן מפוזר על הבלילה (ה”פיתות” יצופו על הבלילה).
- אופים בחום של 140 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת כמו ג’לי במרכז.
- מצננים לחלוטין ומעבירים ל-4 שעות למקרר לפני ההגשה (או למשך הלילה).
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה במקרר.
תגובות (12)
אפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה?
אהובה יקרה, גבינה לבנה רגילה היא מאוד נוזלית והמרקם לא יצליח כאן. נסי את העוגה ביום שהחלטת “להתפרע” קצת, וספרי לי איך יצא! 🙂
הכנתי לשבועות ויצאה מטריף!!!!!!!!!! לא הייתי בטוחה במידת האפייה ,לאחר שאפיתי 11/4 בחום של 140 מעלות הוספתי עוד 1/2 שעה של אפייה כי היה נראה לא אפוי מספיק ויצא מעולה אך עדיין במרכז העוגה יכלו להרגיש שהעוגה רכה ולא מגובשת דיו האם כך צריך לצאת או אחרת איך אדע במדויק שהעוגה אפויה טוב לפעם הבאה ???,אשמח לתשובה מהירה.
כן, זה בסדר אם העוגה לא הכי יציבה במרכז – היא מתייצבת בקירור
ניתן להקפיא? כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?
עדיף לא להקפיא. במקרר בכלי אטום 3-4 ימים
אני קצרה בזמן ורוצה להכין את העוגה עם עוגיות שוקולד ציפס מוכנות.. איך כדאי לשלב אותן בלמעלה של העוגה בכדי שלא יישרפו באפייה בתנור יחד עם הבלילה של גבינה.?
לא הייתי ממליצה לעשות זאת – העוגיות אכן עלולות להישרף