עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס

עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס זו עוגת גבינה אפויה יפהפיה וטעימה, עם תחתית מבצק עוגיות שוקולד צ'יפס שמכינים ללא מיקסר, וגם עם קישוטי מאותו הבצק
עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס זו עוגת גבינה אפויה יפהפיה וטעימה, עם תחתית מבצק עוגיות שוקולד צ'יפס שמכינים ללא מיקסר, וגם עם קישוטי מאותו הבצק
  • קרין
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

כנראה שהלכתי לישון רעבה וחלמתי שאני אוכלת עוגת גבינה עם תחתית עוגיות שוקולד צ’יפס. התעוררתי מהחלום באמצע הלילה והתגנבתי למטבח. בשקט בשקט (בלי להפעיל את המיקסר) הכנתי בצק מהיר לעוגיות שוקולד צ’יפס וגם תערובת לעוגת גבינה. כשהידקתי את הבצק לתחתית התבנית גיליתי שיש לי יותר מדי ממנו. התעצלתי לאפות ממנו עוגיות בנפרד אז פיזרתי על מלית הגבינה את שאריות הבצק. הכנסתי לתנור, הפעלתי טיימר וזחלתי חזרה למיטה. צפצוף הטיימר העיר אותי לעוגה טעימה כמו בחלום, ואפילו קצת יותר יפה.

מצרכים

מצרכים


בצק עוגיות (לתחתית ולקישוט)

תערובת גבינה


אופן הכנה

  1. מכינים את בצק העוגיות ואופים תחתית לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שוקולד צ’יפס.
  3. משטחים כ-2/3 מהתערובת בידיים רטובות, בשכבה דקה ואחידה בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה (הבצק תופח במהלך האפייה). שומרים בצד את יתרת התערובת. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
  4. מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל-140 מעלות.
  5. מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל, ומשהים 5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה את הביצים.
  6. מעבירים בערך כוס מהתערובת לקערית נפרדת, מוסיפים קמח לקערית וטורפים היטב עד שנפטרים מכל הגושים. מחזירים לקערה עם שאר תערובת הגבינה ומערבבים לאיחוד.
  7. מרכיבים, אופים ומצננים 4 שעות לפני ההגשה: מוזגים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה. בידיים רטובות מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומועכים ל”פיתות”. מניחים בעדינות ובאופן מפוזר על הבלילה (ה”פיתות” יצופו על הבלילה).
  8. אופים בחום של 140 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת כמו ג’לי במרכז.
  9. מצננים לחלוטין ומעבירים ל-4 שעות למקרר לפני ההגשה (או למשך הלילה).
  10. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה במקרר.

    עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס. צילום: דניאל לילה
    עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס. צילום: דניאל לילה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    חוה

    הכנתי לשבועות ויצאה מטריף!!!!!!!!!! לא הייתי בטוחה במידת האפייה ,לאחר שאפיתי 11/4 בחום של 140 מעלות הוספתי עוד 1/2 שעה של אפייה כי היה נראה לא אפוי מספיק ויצא מעולה אך עדיין במרכז העוגה יכלו להרגיש שהעוגה רכה ולא מגובשת דיו האם כך צריך לצאת או אחרת איך אדע במדויק שהעוגה אפויה טוב לפעם הבאה ???,אשמח לתשובה מהירה.

      Foody team
      Foody team

      כן, זה בסדר אם העוגה לא הכי יציבה במרכז – היא מתייצבת בקירור

    Avatar
    אני

    ניתן להקפיא? כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?

      Foody team
      Foody team

      עדיף לא להקפיא. במקרר בכלי אטום 3-4 ימים

      Avatar
      לינוי

      אני קצרה בזמן ורוצה להכין את העוגה עם עוגיות שוקולד ציפס מוכנות.. איך כדאי לשלב אותן בלמעלה של העוגה בכדי שלא יישרפו באפייה בתנור יחד עם הבלילה של גבינה.?

      Foody team
      Foody team

      לא הייתי ממליצה לעשות זאת – העוגיות אכן עלולות להישרף

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody