עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס

עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד צ`יפס זו עוגת גבינה אפויה יפהפיה וטעימה, עם תחתית מבצק עוגיות שוקולד צ'יפס שמכינים ללא מיקסר, וגם עם קישוטי מאותו הבצק
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

כנראה שהלכתי לישון רעבה וחלמתי שאני אוכלת עוגת גבינה עם תחתית עוגיות שוקולד צ’יפס. התעוררתי מהחלום באמצע הלילה והתגנבתי למטבח. בשקט בשקט (בלי להפעיל את המיקסר) הכנתי בצק מהיר לעוגיות שוקולד צ’יפס וגם תערובת לעוגת גבינה. כשהידקתי את הבצק לתחתית התבנית גיליתי שיש לי יותר מדי ממנו. התעצלתי לאפות ממנו עוגיות בנפרד אז פיזרתי על מלית הגבינה את שאריות הבצק. הכנסתי לתנור, הפעלתי טיימר וזחלתי חזרה למיטה. צפצוף הטיימר העיר אותי לעוגה טעימה כמו בחלום, ואפילו קצת יותר יפה.

מצרכים

בצק עוגיות (לתחתית ולקישוט)

תערובת גבינה

אופן הכנה

  1. מכינים את בצק העוגיות ואופים תחתית לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שוקולד צ’יפס.
  3. משטחים כ-2/3 מהתערובת בידיים רטובות, בשכבה דקה ואחידה בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה (הבצק תופח במהלך האפייה). שומרים בצד את יתרת התערובת. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
  4. מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל-140 מעלות.
  5. מכינים את תערובת הגבינה: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל, ומשהים 5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה את הביצים.
  6. מעבירים בערך כוס מהתערובת לקערית נפרדת, מוסיפים קמח לקערית וטורפים היטב עד שנפטרים מכל הגושים. מחזירים לקערה עם שאר תערובת הגבינה ומערבבים לאיחוד.
  7. מרכיבים, אופים ומצננים 4 שעות לפני ההגשה: מוזגים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה. בידיים רטובות מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומועכים ל”פיתות”. מניחים בעדינות ובאופן מפוזר על הבלילה (ה”פיתות” יצופו על הבלילה).
  8. אופים בחום של 140 מעלות למשך שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת כמו ג’לי במרכז.
  9. מצננים לחלוטין ומעבירים ל-4 שעות למקרר לפני ההגשה (או למשך הלילה).
  10. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך). מגישים קר או בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה במקרר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody