עוגת גבינה ב-3 שכבות

עוגת גבינה ב-3 שכבות זו עוגה טעימה, יפה, חגיגית ופשוטה להכנה, מ-5 מרכיבים בלבד, שכוללת שכבת טורט, שכבת גבינה ושכבת קצף חלבונים
עוגת גבינה ב-3 שכבות זו עוגה טעימה, יפה, חגיגית ופשוטה להכנה, מ-5 מרכיבים בלבד, שכוללת שכבת טורט, שכבת גבינה ושכבת קצף חלבונים
  • קרין
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

יש כאן רק חמישה מרכיבים, אבל אופן ההכנה המיוחד משלב אותם ליצירה מושקעת, תלת שכבתית: שכבת טורט, שכבת גבינה ושכבת קצף חלבונים. המתכון כתוב בצורה קצת שונה מהרגיל כדי לפשט את ההכנה, קראו היטב את ההוראות ועקבו אחריהן במדויק כדי להבטיח את הצלחת העוגה. כשהיא עשויה כמו שצריך – התוצאה מסחררת.

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת הטורט: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים 5 ביצים שלמות (בלבד) ו-3/4 כוס (בלבד) מהסוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת תפוחה וסמיכה כמו מוס. מוסיפים פנימה את כל כמות הקמח ומקציפים לאט לאיחוד (או מקפלים ידנית).
  3. מוזגים לתבנית משומנת רק חצי מהתערובת (שומרים את החצי השני בקערה, להמשך) ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים מעט (משאירים את התנור פועל ומנמיכים את החום ל-160 מעלות).
  4. מכינים את שכבת הגבינה ואופים חלקית: מפרידים את 3 הביצים הנותרות. מוסיפים לתערובת שנשארה בקערה 3 חלמונים, גבינה ומחצית מהפודינג (בלבד), וטורפים בעדינות לתערובת אחידה. מוזגים את תערובת הגבינה על הבסיס האפוי.
  5. אופים 30 דקות בחום של 160 מעלות, עד שהמלית מתחילה להתייצב. מוציאים מהתנור (משאירים אותו פועל) ומכינים את הקצף.
  6. מכינים את הקצף ומסיימים את האפייה: בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים את 3 החלבונים הנותרים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את 3/4 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה-שתיים אחרי סיום הוספת הסוכר, עד לקבלת קצף מבריק וקרמי. מוסיפים את המחצית הנותרת של הפודינג ומקציפים לאט לאיחוד.
  7. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה ומזלפים בצורת ספירלה מעל העוגה (מתחילים לזלף ממרכז העוגה ומתקדמים במעגלים צפופים, הולכים וגדלים, עד שהעוגה כולה מכוסה).
  8. מחזירים את התבנית לתנור ל-20 דקות בחום של 160 מעלות, עד להזהבת הקצף.
  9. מצננים לגמרי (הקצף שתפח באפייה יצנח חזרה לגובה המקורי, וזה בסדר) לפני שפורסים ומגישים.
  10. שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    ש ס

    הכנתי את העוגה. היא יפה ולא מאוד מסובכתאך מאוד מאוד מתוקה.

    Avatar
    יונתן רושפלד

    למה לא לשים 8 קילו סוכר? לא יהיה יותר טעים?

      Avatar
      RACHEL MOUNIER

      כבוד השף 😉 מי כמוך יודע שאפשר להוריד מכמות הסוכר והתוצאה תהייה לטעמך

    Avatar
    דפנה

    הכנתי את העוגה מספר פעמים והיא מאוד מוצלחת!

      Avatar
      מירה

      אפית את העוגה על חום עליון תחתון או טורבו

      Avatar
      קרין גורן

      חום עליון תחתון

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות