
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
עוגת בננות רכה וטעימה בטירוף עם השידוך האולטימטיבי - סירופ מייפל! הסירופ מככב בעוגה פעמיים וכך היא קיבלה את שמה - גם בבלילה וגם מעל אחרי האפייה - מה שהופך אותה לעסיסית, רכה וכל כך טעימה. עוגת בננות פשוט מושלמת שגם הילדים יאהבו.
מצרכים להכנת עוגת בננות
עוגת בננות
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סירופ מייפל
-
3 ביצים L
-
3 בננות גדולות
-
2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית מיץ לימון
-
1 כוס אגוזי מלך
הרטבה העוגה לאחר האפייה
-
1/2 כוס סירופ מייפל
קישוט
אופן הכנה
- עוגת בננות: מחממים תנור ל-170 מעלות. מועכים בננות במזלג. שוברים גס אגוזים.
- טורפים את כל חומרי העוגה לפי הסדר.
- מעבירים לתבניות משומנות ואופים עד להזהבה (קיסם שננעץ יוצא יבש) במשך 40-45 דקות.
- מוציאים מהתנור ודוקרים בשיפוד כ-20 חורים בכל עוגת בננות.
- מחממים את המייפל בסיר קטן ומוזגים על כל עוגה חמה כ-1/4 כוס מייפל.
- מקשטים בצ’יפס בננה (אם רוצים), מצננים ומגישים.
הערות
- הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק.
תגובות (88)
עוגה מוצלחת ומעולה!!!
תודה רבה (:
עוגה מעולה!!! הכנתי אותה מס’ פעמים, האם ניתן להחליף את הקמח בקמח קונדיטור או תחליף אחר שמומלץ לרגישים לגלוטן?
היי, כן, אפשר להמיר לקמח קונדיטור (העוגה תצא מעט דחוסה יותר). בהצלחה!
במה אפשר להחליף את הביצים. לטבעונים.
אפשר להחליף ביצים בטחינה (שתורגש כמובן בטעם) או ברסק תפוחים אך יש לקחת בחזבון שהעוגה תצא דחוסה יותר ופחות תפוחה. בהצלחה!