עוגת ביסקוויטים פירמידה

עוגת ביסקוויטים פירמידה זו עוגת ביסקוויטים של סבתות, ללא אפייה. יש לה צורה מיוחדת ומראה חגיגי, אבל אל דאגה - ממש לא מסובך להגיע לתוצאה המושלמת
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

למרות המראה המרשים של העוגה הזו (שמבחינה גיאומטרית אולי יותר דומה בצורה ל”מנסרה משולשת”… אבל כל מי שגדל עליה זוכר אותה כ”פירמידה”) - היא בסך הכול עוגת ביסקוויטים של סבתות, ללא אפייה. כדי לעצב אותה לא צריך ציוד מיוחד (או תבנית בכלל), ואפילו לא מיומנות מטורפת במלאכת יד - רק לעקוב אחרי הוראות ההרכבה. אם אתם אוהבים עוגת ביסקוויטים נוסטלגית - אל תפספסו את הגרסה המשודרגת הזאת!

מצרכים להכנת עוגת ביסקוויטים

קרם וניל

  • 1
    מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל חלב 3%
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 5 כפות סוכר לבן
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%

לשכבות עוגת ביסקוויטים

  • 1 1/2
    חבילות או 350 גרם פתי בר וניל
  • 3/4 כוס חלב 3%

ציפוי שוקולד

  • 1/2
    מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1/2 כפית קפה נמס
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף דבש

אופן הכנה

  1. מכינים את קרם הווניל: במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, מוסיפים גבינה ומקציפים עד קבלת קרם אוורירי.
  2. מרכיבים ומקפיאים שעה: מניחים על משטח העבודה רצועת נייר אלומיניום ארוכה - בגודל תבנית תנור בערך (ורצוי בשכבה כפולה).
  3. מניחים באופן צמוד במרכז נייר האלומיניום 3 טורים של 6 ביסקוויטים (פחות או יותר, תלוי בגודל נייר האלומיניום) טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - מניחים את הביסקוויטים לרוחב.
  4. מורחים 1/2 מהקרם בשכבה אחידה מעל הביסקוויטים.
  5. מניחים באופן צמוד מעל הקרם 3 טורים של 6-5 ביסקוויטים (תלוי בגודל נייר האלומיניום), טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - הפעם מניחים רק את הטור האמצעי לרוחב, ואת הטורים הצדדיים לאורך (בשוליים מימין ומשמאל יישאר קרם ללא כיסוי ביסקוויטים, וזה בסדר).
  6. מניחים את הקרם שנשאר בכפות גדושות וצפופות - רק על הטור האמצעי של הביסקוויטים.
  7. משחילים ידיים מתחת לנייר האלומיניום מימין ומשמאל, מרימים ומצמידים את הידיים כך ששורות הביסקוויטים מימין ומשמאל ייפגשו למעלה במרכז - והנה, יש לנו פירמידה!
  8. מקפלים את נייר האלומיניום להידוק הפירמידה (או סוגרים עם אטבי כביסה) ומעבירים בזהירות למקפיא לחצי שעה-שעה (או למקרר לשעתיים), להתייצבות.
  9. מצפים, מקררים 4 שעות ומגישים: מחממים במיקרוגל 1/2 מיכל שמנת מתוקה, שוקולד, נס קפה מוסיפים דבש וטורפים לרוטב אחיד.
  10. פותחים את קיפולי נייר האלומיניום. מוזגים על העוגה את הרוטב בהדרגה (כף אחרי כף) - ומניחים לו לטפטף ולצפות את כולו (נייר האלומיניום יתלכלך בשוקולד, וזה בסדר).
  11. מעבירים את העוגה עם נייר האלומיניום לצלחת ארוכה או מגש. קורעים את הנייר מתחתיה, מושכים ומסירים אותו בעדינות. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, לספיגת טעמים וריכוך הביסקוויטים.
  12. פורסים למשולשים שמנמנים (כ-4 ס”מ עובי) בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים, ומתענגים.
  13. שומרים במקרר ומגישים קר.

הערות

  • הדבש בציפוי מוסיף ברק, ולא חובה להשתמש בו.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody