עוגת ביסקוויטים עם לב של תות

עוגת ביסקוויטים עם לב של תות זו עוגת גבינה-ביסקוויטים ללא אפייה, טעימה אבל קלה מאוד להכנה, שמכל פרוסה שלה מציץ דרך הג‘לי לב של תות אדום
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

כל מי שאני מכינה לו את העוגה הזו מיד יודע שאני אוהבת אותו: מכל פרוסה מציץ (דרך הג‘לי) לב של תות אדום… למעשה, מאחורי הלוק המיוחד מסתתרת עוגת גבינה-ביסקוויטים ללא אפייה, טעימה אבל קלה מאוד להכנה.

אחרי הקפאה של שעתיים (כדי שהג’לי הרותח לא ימיס את המלית) מקשטים אותה בחצאי תותים, שחתכנו מראש לצורת לב (עדיף בעזרת קורצן עוגיות, אבל אפשר גם סתם לגלף סתם בסכין). מצפים בג’לי תות ומקררים להתייצבות. וזהו (רומנטיקה לא תמיד חייבת להיות מסובכת מדי).

מצרכים

מלית גבינה

  • 2
    מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל חלב 3%
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%

ביסקוויטים

  • 1
    חבילה או 250 גרם פתי בר וניל
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל חלב 3%

לבבות תותים בג'לי

  • 1 קופסה תותים
  • 2
    חבילות או 170 גרם ג’לי תות
  • 3
    כוסות או 720 מ"ל מים רותחים

אופן הכנה

  1. מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים בשכבות עם הביסקוויטים ומקפיאים שעתיים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג, סוכר וגבינה עד לקבלת קרם יציב.
  2. טובלים מחצית מהביסקוויטים בחלב ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית. משטחים מעל מחצית מקרם הגבינה. טובלים את יתרת הביסקוויטים בחלב ומסדרים על הקרם. משטחים מעל את יתרת קרם הגבינה.
  3. מקפיאים לשעתיים, להתייצבות.
  4. מקשטים בלבבות תות ומצפים בג‘לי. מקררים שעה ומגישים: חוצים את התותים לאורך, ובעזרת חותכן עוגיות קטן בצורת לב קורצים כל מחצית תות לצורת לב (אם אין קורצן עוגיות, אפשר גם לגלף אחד-אחד, בעזרת סכין).
  5. מסדרים את לבבות התותים על הקרם הקר.
  6. מכינים ג‘לי תות עם מים רותחים ומניחים לו להתקרר 5 דקות. מוזגים את הג‘לי הפושר בעדינות מעל שכבת הגבינה והתותים.
  7. מעבירים למקרר לשעה, להתייצבות.
  8. פורסים לריבועים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody