עוגיית פיצה

עוגיית פיצה זו עוגייה שרק נראית כמו פיצה, אבל זו עוגייה בתחפושת עם בסיס של עוגיית שוקולד, רוטב מריבה אדומה, ושוקולד לבן מגורר בתור גבינה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

היא נראית כמו פיצה, אבל זו בעצם עוגייה בתחפושת. הבסיס הוא עוגית שוקולד, הרוטב הוא ריבה אדומה, והגבינה היא רק שוקולד לבן מגורר.

מצרכים

בצק "פיצה"

  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 100 גרם חמאה
  • 1 1/4 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס שוקולד צ’יפס

"רוטב עגבניות"

  • 1 כוס ריבת תות

"גבינה צהובה"

  • 100 גרם שוקולד לבן

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. שמים בקערה גדולה סוכר לבן, סוכר חום, ביצה, תמצית וניל ומלח ומערבבים.
  3. שמים את החמאה בקערית ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה הגדולה ומערבבים בכף עץ.
  4. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ושוקולד צ’יפס ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  5. משטחים את הבצק על נייר אפייה לעיגול דק, כך שתתקבל עוגייה ענקית. אם הבצק נדבק לידיים הרטיבו אותן המעט מים. מעבירים את העוגייה עם נייר האפייה לתבנית תנור גדולה.
  6. אופים למשך 35-30 דקות, עד שהעוגייה זהובה ויציבה בשוליים ועדיין רכה במרכז.
  7. נותנים לעוגייה להתקרר לגמרי. מורחים על העוגייה את הריבה בעזרת גב של כף.
  8. מגררים בפומפייה את השוקולד הלבן מעל הריבה, עד שהשוקולד מכסה את כל פני העוגייה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody