עוגיות 5 שכבות ב-5 דקות

איך מכינים עוגיות 5 שכבות ב-5 דקות? קבלו מתכון של חיתוכיות עשירות במרקם וטעם שמכינים בקלות וזריזות ללא מיקסר וחותכים לקוביות אישיות
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגיות

  • 200 גרם פתי בר וניל
  • 100 גרם חמאה
  • 1
    שקית או 300 גרם שוקולד צ’יפס
  • 1 כוס אגוזי פקאן
  • 1
    כוס או 100 גרם שבבי קוקוס
  • 1
    חבילה או 1/2 כוס גליליות ופל
  • 1
    קופסת שימורים או 400 גרם חלב מרוכז

ציפוי שוקולד

  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בתרסיס שמן. מרסקים עוגיות במעבד מזון. ממיסים חמאה. קוצצים גס אגוזי פקאן. מרסקים גליליות.
  2. מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס. מפזרים מעל אגוזים וקוקוס. מפזרים מעל גליליות. מוזגים על הכל את החלב המרוכז.
  4. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים לחלוטין (רצוי להעביר למקרר לשעתיים כדי להקל על החיתוך).
  5. מחממים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד ומערבבים לרוטב חלק. מוזגים על המאפה ומקפיאים 10 דקות להתייצבות הציפוי. פורסים לריבועים, שמים כל ריבוע במנז’ט קטן ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody