עוגיות תחרה דקיקות (פלורנטינים)

עוגיות תחרה דקיקות (פלורנטינים) אלה עוגיות דקות ויפהפיות, שאפשר להניח להן להתקרר כפי שהן או לעצב אותן על גבי מערוך בצורה מעוגלת
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

כשהעוגיות המעודנות האלו יוצאות מהתנור, אפשר להניח להן להתקרר כפי שהן, ולקבל עוגיות דקיקות ושטוחות, או לעצב אותן על גבי מערוך בצורה מעוגלת. אפשרות שדרוג נוספת- להכין עוגיות שטוחות ולצפות בשוקולד.

מצרכים

עוגיות

  • 100 גרם חמאה
  • 1/3
    כוס או 100 גרם דבש
  • 0.2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 1 כף ברנדי
  • 3/4
    כוס או 100 גרם קמח לבן
  • 100 גרם שקדים פרוסים

קישוט

  • 1 חופן שקדים פרוסים

ציפוי

  • שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בסיר מרתיחים חמאה, דבש, סוכר וברנדי ומבשלים דקה. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה קמח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים 100 גרם שקדים פרוסים ומערבבים עד איחוד.
  3. על נייר אפייה משומן נייר אפייה משומן בספריי שמן, משטחים כפיות מהתערובת לעיגולים קטנים, ברווחים גדולים מאוד.
  4. מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל כל עוגייה.
  5. אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות שטוחות, שחומות ומבעבעות.
  6. כשהעוגיות חמות הן עדיין רכות - אפשר להניח על מערוך כדי לעצב אותן.
  7. אפשרות נוספת לשדרוג היא להשאיר את העוגיות ישרות ולמרוח בשוקולד מומס, מעורבב עם מעט שמן, להקפיא קצרות להתקשות השוקולד ולהגיש.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody