עוגיות שקדים

קבלו מתכון נפלא של עוגיות שקדים מתוך ספרה של רות סירקיס - עוגיות טעימות ופשוטות להכנה שאפשר להכין גם בגרסה חלבית וגם בגרסת פרווה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

איזה כיף לשחק עם אוכל!

המתכון מתוך הספר “המטבח באהבה” של רות סירקיס - והוא המתכון שהיינו מכינות בבית עם אמא.

מצרכים

בצק

  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 קורט מלח דק
  • 1
    שקית או 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל

הגשה

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. קולים את השקדים במחבת יבשה ומצננים. אם משתמשים בשקדים פרוסים - טוחנים אותם לאבקה. מערבבים את הקמח, אבקת סוכר והשקדים בקערה.
  3. מוסיפים את החמאה והווניל ומפוררים לתערובת במרקם של גריסים. מאחדים לבצק ואוספים לכדור.
  4. מגלגלים לכדורים, יוצרים גומה בעזרת האצבע במרכז כל כדור וחורצים את השוליים במזלג סביב סביב.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות.
  6. מצננים מעט ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר על העוגיות החמימות.

הערות

  • לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במרגרינה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody