
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל35 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
איזה כיף לשחק עם אוכל!
המתכון מתוך הספר “המטבח באהבה” של רות סירקיס - והוא המתכון שהיינו מכינות בבית עם אמא.
מצרכים
בצק
-
100 גרם שקדים טחונים
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1שקית או 100 גרם אבקת סוכר
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- קולים את השקדים במחבת יבשה ומצננים. אם משתמשים בשקדים פרוסים - טוחנים אותם לאבקה. מערבבים את הקמח, אבקת סוכר והשקדים בקערה.
- מוסיפים את החמאה והווניל ומפוררים לתערובת במרקם של גריסים. מאחדים לבצק ואוספים לכדור.
- מגלגלים לכדורים, יוצרים גומה בעזרת האצבע במרכז כל כדור וחורצים את השוליים במזלג סביב סביב.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות.
- מצננים מעט ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר על העוגיות החמימות.
הערות
- לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במרגרינה.
תגובות (25)
האם אפשר להשת ש בקמח שקדים
אפשר להמיר חצי מכמות הקמח הלבן בקמח שקדים או שקדים טחונים. לא מומלץ להמיר את כל הכמות. בהצלחה!