עוגיות שקדים

קבלו מתכון נפלא של עוגיות שקדים מתוך ספרה של רות סירקיס - עוגיות טעימות ופשוטות להכנה שאפשר להכין גם בגרסה חלבית וגם בגרסת פרווה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

איזה כיף לשחק עם אוכל!

המתכון מתוך הספר “המטבח באהבה” של רות סירקיס - והוא המתכון שהיינו מכינות בבית עם אמא.

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. קולים את השקדים במחבת יבשה ומצננים. אם משתמשים בשקדים פרוסים - טוחנים אותם לאבקה. מערבבים את הקמח, אבקת סוכר והשקדים בקערה.
  3. מוסיפים את החמאה והווניל ומפוררים לתערובת במרקם של גריסים. מאחדים לבצק ואוספים לכדור.
  4. מגלגלים לכדורים, יוצרים גומה בעזרת האצבע במרכז כל כדור וחורצים את השוליים במזלג סביב סביב.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות.
  6. מצננים מעט ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר על העוגיות החמימות.

הערות

  • לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במרגרינה.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (12)

    Avatar
    יפה כהן

    נשמע טוב, אפשר להפחית במרגרינה? או להמיר בשמן?תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אין במתכון מרגרינה אלא חמאה. לא מומלץ להחליף חמאה בשמן, עדיף להשתמש בשמן קוקוס.

      Avatar
      אורית עמית

      יש לי שקדים טחונים ואינני יודעת אם הם קלויים.לא ברור אם חובה קלויים?

      Avatar
      Foody Foody

      שקדים טחונים שקונים בסופר בדרך כלל אינם קלויים. אפשר להתשמש בשקדים לא קלויים אבל אחרי קלייה טעמם עמוק יותר

    Avatar
    שמחה חיים

    אוהבת את המתכונים שלך.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה, שנה טובה! ❤

    Avatar
    חנה

    העוגיות יצאו נימוחות וטעם גן עדן.תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      נפלא! שנה טובה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בסוכר דק אך זה ישפיע על מרקם העוגיות והן יהיו פחות נימוחות ויותר פריכות.

    Avatar
    אפרת

    קולים במחבת את השקדים האחרונים?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody