עוגיות שקדים

קבלו מתכון נפלא של עוגיות שקדים מתוך ספרה של רות סירקיס - עוגיות טעימות ופשוטות להכנה שאפשר להכין גם בגרסה חלבית וגם בגרסת פרווה
קבלו מתכון נפלא של עוגיות שקדים מתוך ספרה של רות סירקיס - עוגיות טעימות ופשוטות להכנה שאפשר להכין גם בגרסה חלבית וגם בגרסת פרווה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

איזה כיף לשחק עם אוכל!

המתכון מתוך הספר “המטבח באהבה” של רות סירקיס – והוא המתכון שהיינו מכינות בבית עם אמא.

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. קולים את השקדים במחבת יבשה ומצננים. אם משתמשים בשקדים פרוסים - טוחנים אותם לאבקה. מערבבים את הקמח, המלח, אבקת הסוכר והשקדים בקערה.
  3. מוסיפים את החמאה והווניל ומפוררים לתערובת במרקם של גריסים. מאחדים לבצק ואוספים לכדור.
  4. מגלגלים לכדורים, יוצרים גומה בעזרת האצבע במרכז כל כדור וחורצים את השוליים במזלג סביב סביב.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות.
  6. מצננים מעט ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר על העוגיות החמימות.

הערות

  • לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במרגרינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (50)

Avatar

    Avatar
    גילי כברה

    היי קרין, ב100 גרם שרדים טחונים אפשר להשתמש בשרדים טחונים קנויים( מה שנקרא קמח שקדים, נראה לי) קניתי פשוט שקדים טחונים בפיצוחיה.. זה מתאים או שעדיף שרדים שלמים לקלות ולטחון?

      Avatar
      קרין גורן

      הי גילי. יותר טוב לקלות ולטחון שקדים, כי זה לא באמת קמח שקדים

      Avatar
      קרין גורן

      תודה רבה נטליה

הצג עוד

קטגוריות