עוגיות שקדים דוגמניות

עוגיות שקדים דקיקות ופריכות ללא גלוטן, יפות ומיוחדות, בצורת תחרה עדינה אכילה, שמכינים בקלי קלות מ-4 מרכיבים בלבד
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    4

עוגיות שקדים דקיקות ושזופות. מי שמעדיף עוגיות קצת יותר עבות, יכול ליצור מהתערובת גבעות שמנמנות, במקום לשטח לעיגולים. כדי להלביש את הדוגמניות במראה אלגנטי במיוחד, טובלים אותן בשוקולד מריר מומס עד למחצית הגובה ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה (בקיץ - עדיף במקרר).

מצרכים

  • 2 חלבונים L
  • 1
    שקית או 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם שקדים פרוסים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.
  3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).
  4. משטחים כפיות מהתערובת לעיגולים דקיקים בקוטר 5 ס”מ, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים.
  6. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody