
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים4
עוגיות שקדים דקיקות ושזופות. מי שמעדיף עוגיות קצת יותר עבות, יכול ליצור מהתערובת גבעות שמנמנות, במקום לשטח לעיגולים. כדי להלביש את הדוגמניות במראה אלגנטי במיוחד, טובלים אותן בשוקולד מריר מומס עד למחצית הגובה ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה (בקיץ - עדיף במקרר).
מצרכים
-
2 חלבונים L
-
1שקית או 100 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
300 גרם שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.
- מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).
- משטחים כפיות מהתערובת לעיגולים דקיקים בקוטר 5 ס”מ, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
תגובות (13)
אופים זה בסדר…באיזו טמפרטורה
160 מעלות, ככתוב בסעיף 1 🙂
אפשר להקפיא אותן? לכמה זמן?
עדיף לשמור בקוםסה בטמפרטורת החדר. כשבוע
יאמי, וכל כך פשוט! יהיה יופי לפסח, עם כל האנטי-גלוטן שהולך אצלנו במשפחה…
מה עושים לא שמתי לב שזה 45 עוגיות ויצאו לי 20 שמנות,איך זה יצא????
לא חושבים שזה משנה 🙂 איך יצא לך?
ניתן להחליף את הסוכר במייפל אורגני ? מה הכמות ?
היי אפשרי בהחלט. על כל כוס סוכר יש להשתמש ב3/4 כוס מייפל. בהצלחה!
אכן פשוט מאד אבל העוגיות לא יצאו פריכות אלא רכות. האם יש פתרון? תודה
היי, כדאי לאפות את העוגיות בתוכנית טורבו ואולי להשאיר לאפייה עוד כמה דקות עד שיתייבשו לחלוטין ותהיינה פריכות. בכל מקרה הן מתקשות לחלוטין כשהן קרות. בהצלחה!
אפשר להשתמש בשקדים טחונים??
לא מומלץ, התוצאה הסופית תהיה עוגיות שונות לחלוטין. בהצלחה.