עוגיות שמתיישבות על כוס קפה

עוגיות שמתיישבות על כוס קפה אלה עוגיות חמאה פריכות ופשוטות להכנה שהעיצוב שלהן יכול להשתנות לפי החשק שלכם והחותכנים שיש לכם בבית
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

כמה שזה יפה. ונוח. עוגיות שמתיישבות על כוס קפה. עוד לא פגשתי מישהו שלא חייך כשהוא קיבל את הקפה שלו עם העוגייה בילט-אין. המתכון של העוגיות יכול להיות כל בצק פריך שאתם אוהבים. גם העיצוב יכול להשתנות לפי החשק והחותכנים שיש לכם בבית.

מצרכים

עוגיות

  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה L

קישוט (אם רוצים)

  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד. מאחדים את הבצק בידיים לכדור.
  3. מעבירים לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי קצת פחות מ-1 ס”מ (עבה יחסית, שלא יישברו).
  4. קורצים לעוגיות בצורה הרצויה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. חותכים החוצה בסכין קטנה וחדה מלבן בצק בערך באורך 2 ס”מ ורוחב 1 ס”מ (הוא אמור להיות קצת יותר רחב מרוחב שולי הספל עליו מתכננים “להלביש” את העוגייה).
  6. אופים כ-20-25 דקות, עד להזהבה. מצננים.
  7. מקשטים ומגישים: טובלים כל עוגייה בשוקולד מומס עד מחצית הגובה, מנערים קלות מעודפי השוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצמידים מיד ריבוע של שקף לשוקולד לשוקולד המומס ומהדקים.
  8. מכינים באופן הזה את יתר העוגיות. מקפיאים כ-10 דקות, להתייצבות, ומקלפים את השקף בעדינות.
  9. מכינים קפה ו”מושיבים” עוגייה על כל ספל. מגישים בגאווה!
  10. שומרים את העוגיות בשכבה אחת בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • אפשר להשתמש לצורך הקישוט בכל סוג שוקולד שאוהבים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody