עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות אלה עוגיות תמימות שתופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד במהלך האפייה. סופר שוקולדיות וטעימות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

העוגיות האלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. במהלך האפייה העוגיות תופחות, “מתפוצצות” ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד. טעים להשתמש באייריש קרים, אבל אפשר לבחור גם ליקר אחר (ראו גיוונים למטה) ואפילו להסתפק בחלב בלבד (אם מוותרים על נגיעה של טעם נוסף). שימו לב שאתם מודדים את הנוזלים בכף מדידה מתאימה ולא בכף גדולה מדי (מדידה נדיבה מדי עלולה לגרום לעוגיות להשתטח…).

גיוונים:

  • לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
  • לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג’ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
  • לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וחלב. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
  3. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
  4. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
  6. אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (162)

    Avatar
    שירה

    האם מתאים לנשים בהריון מאחר ומרכז העוגיות רך והן מכילות ביצים? והאם אפשר להוריד בכמות הסוכר טן

      Foody team
      Foody team

      לגבי נשים בהריון, מאחר והעוגיות אפויות לא אמורה להיות בעיה, אבל הכי טוב להתייעץ עם רופא. לגבי הסוכר, זה המתכון ופחות סוכר עלול לפגום בטעמן של העוגיות.

      Avatar
      מיכל

      האם אפשר לאחר הציפוי של העוגיות לשמור במקפיא ושבוע לאחר מכן להוציא מהמקפיא ולאפות?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ משום שבהקפאה הציפוי ייהרס.

    Avatar
    עדן כלפון

    היי אם יש לי רק ביצים בגודל m , כמה אני שמה?

      Foody team
      Foody team

      עוד ביצה אחת.

    Avatar
    אסתר שרייבר

    מקציפים גם את החלבון וגם החלמון?

      Foody team
      Foody team

      כן. מקציפים את הביצים (חלבונים וחלמונים) יחד עם הסוכר.

    Avatar
    גלי

    האם חייבים בסוף לגלגל את הכדור בסוכר או שאפשר רק באבקת סוכר פעמיים?

      Foody team
      Foody team

      כדי שהעוגיות תצאנה “מושלגות” ויפות, כדאי לגלגל בסוף בסוכר. בהצלחה!

    Avatar
    דינה

    אפשר להפוך את המתכון לפרווה?

      Foody team
      Foody team

      כן בהחלט. את החמאה אפשר להחליף במחמאה ואת החלב בחלב סויה או שקדים או שמנת צמחית. בהצלחה.

      Avatar
      הלן אוריה עשת

      אני רוצה שהעוגיות יהיו בגודל זהה, כמה גרם רצוי לשקול כל עיגול?

      Foody team
      Foody team

      15-20 גרם כל עיגול. בהצלחה.

    Avatar
    Niva Beeri

    שלום קרין האם יש אפשרות להחליף את הקמח בקורנפלור ולעשות אותן ללא גלוטן

      Foody team
      Foody team

      אפשר להחליף בקורנפלור, או קורנפלור ואבקת שקדים או קמח אחר ללא גלוטן. בהצלחה.

    Avatar
    אסתר

    היי קארין , יצא לי כמה פעמים להכין את המתכון ויצא מעולה. לאחרונה הכנתי אותן שוב והעוגיה פשוט לא השתייה והאבקת סוכר נעלמה. מציינת שעשיתי הכל לפי המתכון וקיררתי במקרר. מה יכול להיות לא בסדר ?

      Foody team
      Foody team

      יכול להיות שאפייה של עוד דקה או שתיים תייצב יותר את העוגיות (למרות שעדיין צריכות להיות מעט רכות באמצע) וכך תמנע הספיגה של אבקת הסוכר בעוגייה שיתכן ונשארה לחה מדי במרכזה. בהצלחה (:

      Avatar
      אסתר

      תודה על המענה המהיר , אבל עדיין לא הצלחתי להבין מדוע שציפיתי את העוגיות בסוכר ואז אבקת סוכר אחרי כמה דק’ בתנור נאבקת סוכר פשוט נעלמה והעוגיות לא “התפוצצו” פשוט נשארו עגולות

      Foody team
      Foody team

      יש כמה כללים חשובים בהכנת העוגיות שאולי התפקששו (: התערובת חייבת להיות מאד קרה לפני שמתחילים לכדרר את העוגיות. אם תוך כדי כידרור התערובת מתחממת קצת ונהיית רכה, כדאי לשים חזרה במקפיא (וגם את העוגיות שכבר על התבנית). אחרי הציפוי בסוכר ואבקת הסוכר לא תזיק להן עוד “מכת קור” במקפיא ורק אז להכניס לתנור לאפייה. עוד דבר שיכול לעזור…ברגע שמוציאים את העוגיות מהתנור, כדאי בזהירות להוציא אותן מהתבנית עם נייר האפייה (לא אחת אחת). פשוט להרים או לגרור את נייר האפייה מהתבנית עם העוגיות מאד בזהירות שלא תיפולנה ולהניח על השיש או משטח קר אחר (כי על התבנית החמה הן ממשיכות עוד קצת להאפות ואולי החום הנוסף הזה גרם לסוכר להיספג. בהצלחה וספרי איך יצא ((:

      Foody team
      Foody team

      את אפקט השלג (מונע מאבקת הסוכר להספג).

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody