עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות אלה עוגיות תמימות שתופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד במהלך האפייה. סופר שוקולדיות וטעימות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

העוגיות האלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. במהלך האפייה העוגיות תופחות, “מתפוצצות” ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד. טעים להשתמש באייריש קרים, אבל אפשר לבחור גם ליקר אחר (ראו גיוונים למטה) ואפילו להסתפק בחלב בלבד (אם מוותרים על נגיעה של טעם נוסף). שימו לב שאתם מודדים את הנוזלים בכף מדידה מתאימה ולא בכף גדולה מדי (מדידה נדיבה מדי עלולה לגרום לעוגיות להשתטח…).

גיוונים:

  • לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
  • לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג’ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
  • לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וחלב. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
  3. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
  4. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
  6. אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (96)

    Avatar
    רינת בר יוסף

    אפשר להחליף את השוקולד מריר באבקת קאקאו?

      Avatar
      Foody Foody

      לא במקרה הזה. כמות השוקולד גדולה והחלפה שלה בקקאו תגרום לעוגיות להיות יבשות

    Avatar
    מאי וילד

    לאחר שמוסיפים את השקדים הטחונים, לכמה זמן לערבב במיקסר?

      Avatar
      Foody Foody

      עד שהם נטמעים בתערובת באופן אחיד

    Avatar
    מאי וילד

    לפני ההכנסה למקרר, האם בטעם הבלילה צריכה להיות חלקה? נורמאלי שמרגישים את השקדים?

      Avatar
      Foody Foody

      זה בסדר שמרגישים גרגירי שקדים

    Avatar
    טל פישץ

    השוקולד לא נוזלי אבל אין בו גם גושים..מה לעשות?

      Avatar
      Foody Foody

      ייתכן וצריך לחמם אותו עוד קצת

    Avatar
    גילי

    היי! אם רוצים להפוך את העוגיות ללא גלוטן- במה להמיר את הקמח ובאיזו כמות? ראיתי ברשת המלצות להחליף בקמח תמי/כרגיל, קורנפלור, עוד שקדים טחונים. מה מומלץ?

      Avatar
      Foody Foody

      כדאי להחליף בקמח ללא גלוטן – קמח תמי או כרגיל

    Avatar
    ג'וני שו

    למה בעצם מכניסים למקרר ל4 שעות ולא לפריזר לפחות זמן? נגיד שעה?

      Avatar
      Foody Foody

      כי אם התערובת תקפא יהיה לנו קשה יותר ליצור ממנה כדורים 🙂

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody