עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות אלה עוגיות תמימות שתופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד במהלך האפייה. סופר שוקולדיות וטעימות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

העוגיות האלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. במהלך האפייה העוגיות תופחות, “מתפוצצות” ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד. טעים להשתמש באייריש קרים, אבל אפשר לבחור גם ליקר אחר (ראו גיוונים למטה) ואפילו להסתפק בחלב בלבד (אם מוותרים על נגיעה של טעם נוסף). שימו לב שאתם מודדים את הנוזלים בכף מדידה מתאימה ולא בכף גדולה מדי (מדידה נדיבה מדי עלולה לגרום לעוגיות להשתטח…).

גיוונים:

  • לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
  • לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג’ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
  • לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.

מצרכים

בצק

  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים L
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 3 כפות חלב 3%
  • 3/4
    כוס או 120 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1
    כוס או 100 גרם שקדים טחונים
  • 1 כף ליקר אמרטו
    או כל ליקר אחר שאוהבים

ציפוי

  • סוכר לבן
  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וחלב. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
  3. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
  4. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
  6. אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

    מירי פוזנר

    במצרכים לא מופיע כמות ליקר, ובתאור ההכנה רשמת להוסיף ליקר , כמה להוסיף?

      מערכת Foody

      תוקן! כף ליקר 🙂

    ששי ש

    במתכון כתוב 3 כפות חלב. אבל באופן ההכנה החלב לא מופיע…

      מערכת Foody

      מוסיפים יחד עם הליקר. תוקן!

      מערכת Foody

      מוסיפים יחד עם הליקר. תוקן!

    זהבית קונטנטה

    למה צריך גם סוכר רגיל וגם אבקת סוכר מה הסוכר הרגיל נותן

      מערכת Foody

      הסוכר עוזר לכך שאבקת הסוכר תישאר במעטה יפה ולא תיספג

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody