עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות אלה עוגיות תמימות שתופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד במהלך האפייה. סופר שוקולדיות וטעימות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

העוגיות האלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. במהלך האפייה העוגיות תופחות, “מתפוצצות” ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד. טעים להשתמש באייריש קרים, אבל אפשר לבחור גם ליקר אחר (ראו גיוונים למטה) ואפילו להסתפק בחלב בלבד (אם מוותרים על נגיעה של טעם נוסף). שימו לב שאתם מודדים את הנוזלים בכף מדידה מתאימה ולא בכף גדולה מדי (מדידה נדיבה מדי עלולה לגרום לעוגיות להשתטח…).

גיוונים:

  • לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
  • לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג’ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
  • לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וחלב. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
  3. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
  4. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
  6. אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (40)

Avatar

    Avatar
    שני

    במה אפשר להמירה את החלב? ( אם רוצים שהעוגיות יהיו פרווה ואין חלב קוקוס)

      Avatar
      Foody Foody

      בכל חלב צמחי או שמנת צמחית

    Avatar
    mazal

    אין לי מקצפה והייתי רוצה לנסות את המתכון יש דרך אחרת להתמודד עם הביצים?

      Avatar
      Foody Foody

      במתכון זה חייבים להקציף היטב את הביצים, אפשר בעזרת מטרפה חשמלית ידנית או מיקסר

    Avatar
    קרן

    אפשר להשאיר את הבלילה לכל הלילה במקרר

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט, אין בעיה

    Avatar
    שיר עמר

    יש אפשרות להחליף את החמאה במחמאה ?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    דנה משולם

    היי איזה כוס? חד פעמי קר או חד פעמי חם?

      Avatar
      Foody Foody

      כוס מידה. 240 מ”ל.
      כוס חד פעמית חמה היא 200 מ”ל.

    Avatar
    גאולה בן עזרי

    אם אני רוצה לעשות את העוגיות פרווה יש מצב לשים מים במקום החלב??

      Avatar
      Foody Foody

      כן. אפשר כם מיץ תפוזים או חלב סויה

    Avatar
    מרגלית

    אני יכולה לשים שעה במקפיא במקום 4 שעות במקרר?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, עדיך פחות משעה (שלא יקפא לגמרי אחרת יהיה מאוד קשה לעבודה) ובשכבה דקה.

    Avatar
    סול

    אפשר להחליף את השקדים במיקס אגוזים? (פקאן, אגוזי מלך, קשיו)

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר. טחונים דק כמובן

    Avatar
    סול

    אפשר במקום שקדים לשים מיקס של אגוזים? (פאקן, מלך, קשיו וכו)? וכתבת שאפשר להחליף עם קוקוס טחון -זה לא משנה את הטעם?

      Avatar
      Foody Foody

      כמובן שכל שינוי בסוג האגוזים יניב עוגיות קצת שונות בטעמן

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody