עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות אלה עוגיות תמימות שתופחות, "מתפוצצות" ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד במהלך האפייה. סופר שוקולדיות וטעימות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

העוגיות האלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. במהלך האפייה העוגיות תופחות, “מתפוצצות” ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד. טעים להשתמש באייריש קרים, אבל אפשר לבחור גם ליקר אחר (ראו גיוונים למטה) ואפילו להסתפק בחלב בלבד (אם מוותרים על נגיעה של טעם נוסף). שימו לב שאתם מודדים את הנוזלים בכף מדידה מתאימה ולא בכף גדולה מדי (מדידה נדיבה מדי עלולה לגרום לעוגיות להשתטח…).

גיוונים:

  • לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
  • לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג’ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
  • לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וחלב. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
  3. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
  4. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
  6. אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
  7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (57)

Avatar

    Avatar
    Michal Amram

    בייליס זה בסדר במקום ליקר אמרטו ?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי

    Avatar
    נעמה וילציג

    אפשר בימקום חמאה מחמאת שהיה פרווה

      Avatar
      Foody Foody

      כן אפשר מחמאה

    Avatar
    אופיר

    מה אפשר לעשות כדי שלא ייצאו שטוחות מידי ויישמרו על הצורה שלהן,כך שיהיו עסיסיות?..

      Avatar
      Foody Foody

      פשוט להצמד למתכון, ולקרר היטב לפני האפיה

    Avatar
    אליה

    אפשר לשים אגוזים טחונים במקום שקדים?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    אושרת

    אפשר להשאיר את התערובת במקרר ליממה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    יפית

    האם אפשר להגדיל את כמות הקמח במקום לשים שקדים טחונים? או אופציה אחרת שמתאימה לילדים

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר, אבל השקדים הטחונים לא ממש מורגשים במרקם של העוגיות

    Avatar
    עדי

    מתכון פצצה העוגיות יצאו מושלמות ורכות. השקדים עושים עבודה טובה

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody