עוגיות שוקולד מושחתות לפסח

קבלו מתכון מעולה של עוגיות שוקולד מושחתות לפסח - עוגיות עמוסות בשוקולד שנמסות בפה, עם טריק קטן שהופך אותן למושחתות במיוחד
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

עוגיות שוקולד נמסות בפה בטעם של חטא מתוק. כדי שהעוגיות ייראו עמוסות בהמון שוקולד, מומלץ לטבול את כדורי הבצק (לפני האפייה) בקערית עם שוקולד צ’יפס - העוגיות ייראו הרבה יותר שוקולדיות, מזמינות ומגרות. להכנת העוגיות מומלץ להשתמש בקמח מצה לאפייה שטחון דק-דק (ממש נראה כמו קמח רגיל). אם אתם לא משיגים אותו, אפשר להחליף ב- 2 כפות שטוחות קמח מצה + 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה.

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים L
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות שטוחות קמח מצה
  • 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס שוקולד צ’יפס

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  3. בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.
  4. מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ’יפס.
  5. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.
  6. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הערות

  • לעיצוב נוח של עוגיות אחידות בגודלן אני משתמשת בכף גלידה קפיצית. פשוט ממלאים את הכף בבלילה ולוחצים את הקפיץ מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה – בלי נזילות וטפטופים, ועם עוגיות עגולות בגודל זהה, כמו בקונדיטוריה.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody