עוגיות שוקולד למכורים בלבד

לא יכולים לחיות בלי שוקולד? קבלו מתכון של עוגיות שוקולד למכורים בלבד - עשירות, פאדג'יות, טעימות בטירוף, עם המון שברי שוקולד, וגם פשוטות להכנה
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם חמאה מלוחה
  • 2 ביצים L
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3
    כוס או 50 גרם קמח לבן
  • 1/4
    כוס או 40 גרם אבקת קקאו
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 300 גרם שוקולד חלב עם פצפוצים ואגוזים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה מלוחה.
  3. במיקסר ידני (או במטרפה) מקציפים בקערה ביצים, סוכר ותמצית וניל במרץ שתיים-שלוש דקות להעלאת קצף וקבלת צבע לימוני.
  4. מוסיפים את תערובת השוקולד וטורפים לאיחוד.
  5. מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקציפים חצי דקה.
  6. קוצצים את השוקולדים עם התוספות ומערבבים פנימה.
  7. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  8. אופים 15 דקות לעוגיות סדוקות ותפוחות, יציבות ויבשות למגע בשוליים אבל עדיין רכות במרכז (עם הקירור הן יתייצבו). מצננים לפני שמגישים (שלא יתפרקו).

הערות

  • מומלץ להשתמש בשוקולד חלב עם תוספות, קצוץ גס, למשל שוקולד קרם נוגט, שוקולד פצפוצים ושוקולד לבן עם עוגיות – 100 גרם מכל סוג.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody